АКТУЕЛНО

ПОЗИВ ЗА ПОМОЋ породици Љубинковић


Наш велики пријатељ у ХУМАНИ ЧОВЕК Ђорђе Љубинковић бивши новинар, који је као технолошки вишак добио отказ постао је социјални случај. Без обзира на све наставио је свој новинарски рад на друштвеним мрежама и слао информације о апелима за помоћ болеснима.

Почео је у Сремским новинама као колпортер, радио је у маркетингу радио Срема, где је био и спољни сарадник, радио је на таласима радио Подриња из Лознице, радио Шабца, радио Инђије, радио Шид од оснивања, радио Пећинци од 1996 до приватизације, сарадник је доста медија, добитник награде за нај радио рекламу 2005-2006 у области пољопривреде.
Због свог оштрог пера увек је био на мети разних власти које су се смењивале, а и данас те последице осећа, а како видимо став власти је остао непромењен и дан-данас према новинарима који се боре за истину, јер је истина увек била болна…

Данас кад год се Ђорђе обрати они га игноришу и не желе да му помогну, без обзира што имају социјално-економски савет, али само за чланове СНС. Иде зима, не дозволимо породици Љубинковић да више испаштају због некоректних људи.
Њима је потребно мало за лекове детету које се тренутно налази у болници у Сремској Митровици и нешто мало средстава за огрев…

Сви који желе да помогну породици Ђорђа Љубинковића могу то урадити уплатом на број ЖИРО РАЧУНА 200-68683858-19 ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА.

ПОЗИВАМО СВЕ ЉУДЕ ДОБРЕ ВОЉЕ да помогнемо породици Љубинковић који живе на рубу егзистенције, чија ћерка је опет се разболела и то месечно је потребно преко 10.000 динара за набавку потребних медикамената. Девојка је од тада на болничким испитивањима била пет пута по 21 дан у Покрајинској болници, а дијагнозе су се ређале једна за другом: најпре менингитис, потом тумор на мозгу, мождани удари, да би јој у митровачкој болници пре две године била дијагностикована епилепсија.

– Више ни ми сами не можемо да се снађемо у тим дијагнозама, пуна нам је кућа лекарских извештаја и отпусних листа. Сандра је право из болничког кревета уписала Пољопривредни факултет у Новом Саду, али је због немаштине после прве године морала да га напусти и да се врати кући. Тада јој се стање погоршало, пала је у дубоку депресију, а несвестице су биле свакодневне – причају родитељи Миланка и Ђорђе, којима је једини стални приход социјална помоћ.

Сандра је последњи пут пред крај 2014. лечена у Општој болници у Сремској Митровици на Одељењу неурологије, а од тада је на кућном лечењу. Свакодневно пије гомилу лекова, за које месечно треба издвојити 7.000 динара, мршава је и исцрпљена, и не може да се креће без туђе помоћи. Уз то болује од агорафобије, па у двориште излази само у друштву родитеља или пријатеља.

Родитељи су очајни јер од 19.000 динара које добијају од румског Центра за социјални рад не могу да подмире ни минималне трошкове за храну и рачуне, док за Сандрине лекове морају да позајмљују од зеленаша.

ЈОШ ЈЕДНОМ ПОЗИВАМО СВЕ КОЈИ СУ У МОГУЋНОСТИ ДА ПОМОГНУ ПОРОДИЦИ ЉУБИНКОВИЋ

Сви који желе да помогну породици Ђорђа Љубинковића могу то урадити уплатом на број ЖИРО РАЧУНА 200-68683858-19 ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА.

——————

9.11.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић