АКТУЕЛНО

Јован Ранисављев: „Краљевско венчање“ на Задушнице


Нико да посаветује принца, потомка Карађорђевог, да се на Задушнице не венчава и не праве весеља

До титоизма венчања су се одржавала само Недељом, као нерадним даном и празником. Субота је у нашем народу дан који је посвећен покојницима. Радним данима, посебно петком и средом, нису се венчавали ни највећи безбожници. После титоизма субота је постала дан за венчања, због нерадне недеље, погодне за трежњење.

Ипак су суботе које су биле задушнице заобилажене. Принц, потомак Карађорђев, се венчава. Као монархиста ово могу само да поздравим, посебно што се овај принц увек издвајао по својим манирима и благошћу, а и принчева изабраница је нашег рода.

Али, направљен је пропуст због дана венчања, као када су перјаницу другосрбијанских екстремиста Дубравку Стојановић поставили за пратиљу престолонаследницима Александру и Чарлсу приликом посете Србији – што је био првокласан скандал.

Данас – нико да посаветује да се на Задушнице не венчава и не праве весеља. А ко да их саветује, када их венчава несрећни патријарх?

Ставови изнети у рубрици „Разномислије“ не одражавају нужно и становиште „Стања ствари“

 

ИЗВОР: Стање ствари

***

ФОТО-КОЛАЖ СА ФЕЈСБУКА:

———–

7.10.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Опростите ,нисте у тексту навели које је вере младожења ?
    Ако им је кума краљица Елизабета друга,која је патријарх Англиканске „Цркве“ ,како могу бити православни ?
    Уз то мајка принчева није Катарина ,али ви монархисти то боље знате ,него Марија од Шпаније и Бразила,католкиња….
    Кума младина је данска принцеза ,дакле опет протестанти ….а патријарх је ватикански смрад тако да је та задушница најмањи проблем.Огрезло све у екуменизму

    Свиђа ми се