АКТУЕЛНО

ТЕРАЈУ СРПСКЕ ДОМАЋИНЕ У ВУЧИЋЕВЕ ФАБРИЧКЕ КРУГОВЕ: Стаматовић оштро реаговао због нове одлуке Владе Србије!


Вучић – Стаматовић (Илустрација: Правда)

Председник Општине Чајетина Милан Стаматовић оштро је реаговао на нову, како каже, неуставну уредбу Владе Србије.

Доношење уредбе о проглашењу Златибора „Парком природе“ представља невиђени криминал и правно насиље јер се њом одузима право на располагање приватном имовином становника златиборских села који, као власници земље, нису ни позвани да учествују у јавној расправи како би изнели своје мишљење, што доказује да је уредба противуставна и противзаконита, рекао је Милан Стаматовић, председник Иницијативног одбора Здраве Србије (ЗС) и председник Општине Чајетина поводом одлуке Владе Србије, која је донешена без гласања у Народној скупштини.

Влада Србије прогласила је Златибор заштићеним подручјем, односно „Парком природе“, у ком је потпуно забрањено или, из, како каже Стаматовић, врха ненародног режима у Београду, строго контролисано, обављање радова који могу оштетити популације, заједнице и станишта биљних и животињских врста.

Председник Општине Чајетина додао је да ће локална самоуправа увек стати на страну грађана и домаћих инвеститора и штитити њихове интересе, за разлику од актуелне власти која истиче странце, којима се новац пореских обавезника даје и шаком и капом, чиме се српски домаћини претварају у најамну радну снагу и бивају приморани да се запосле у „Вучићеве фабрике“.

Стаматовић истиче да Брнабићкин кабинет, „по налогу браће Вучић“, овом уредбом не штити, на пример, 2.213 хектара државног земљишта које користи ПК „Златибор“, а које је приватизацијом овог предузећа практично поклоњено приватним лицима односно тајкунима, блиским напредњачком режиму, или 200 хектара бањског дела Златибора којим тренутно бесправно располаже „Златибор турист“ и додаје да је уредба класично кршење закона о чему ће бити обавештен и Уставни суд.

Ипак, Стаматовић ће се, према сопственом признању, обратити Уставном суду „тек кад ненародна власт оконча свој мандат“, јер је, каже, бесмислено жалити се институцији коју контролише један човек и његова партија и од које ће се добити унапред познат одговор.

– То не значи да нећемо поднети кривичне пријаве против свих актера који су учествовали у доношењу овакве уредбе, истиче председник Општине Чајетина.

Он сматра да се одлуком о проглашењу Златибора „Парком природе“ поништава народна воља, јер су планска документа почевши од Просторног плана општине усвојена у складу са законом и Уставом Републике Србије, у чијој су изради учествовале и бројне републичке комисије  институције, што је сада, једним потезом, поништила група људи, предвођена премијером и председником државе.

Стаматовић додаје да се та група издигла изнад закона и свих институција у Србији, од локалних до републичких.

– А тек образложење премијерке Брнабић да се Златибор проглашава „Парком природе“ да не би били „нарушени природни процеси и еколошка целовитост подручја или да се не би значајно неповољно утицало на естетска и културно-историјска обележја подручја и животну средину“, представља класично смејање у лице и вређање здраве интелигенције становника слободне територије Златибора. Због чега? – упитао је Милан Стаматовић.

ИЗВОР: ПРАВДА

————

6.10.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. ЖИВЕО БРАТЕ МИЛАНЕ ТАКО СЕ БРАНИ ЧОЈСТВО ПОШТЕЊЕ ОБРАЗ СРБСКИ НИЈЕ ИМ ТИМ зулумћарима СРБИЈА ЂЕДОВИНА ДА МОГУ ДА РАДЕ ШТА ГОД ХОЋЕ У ЧАЈЕТИНИ УЖИЦИ ЧАЧКУ СРБИЈА СРБИМА АКО БОГ ДА СЕ ЦЕЛА СРБАДИЈА ПРОБУДИ ДА СЕ СРУШЕ зулумћари ИЗ БЕОГРАДА ИЗ СНС И ЛАЖНЕ ОПОЗИЦИЈЕ СССС

    Свиђа ми се

  2. Власт, Вучић је Влада, председник државе и Владе, председник Скупштине, председник свих синдиката, медијски маг. Решио је да све што је у Србији живо и што се „неда“ да умртви и уништи. Златибор Златиборцима, нема Вучић-Брбабић „зона и паркова“ намењених странцима, са стимулацијама из наших џепова. Хоће да уништр све што се на Златобору затече. Очекујмо још „паркова природе“ док Национални паркови умиру чекајући „стране инвеститоре“ типа Динкић-Мали.
    Стаматовићу, јуначино, почеће претње. Држи се. Србија је уз тебе.

    Свиђа ми се