АКТУЕЛНО

МУП: Акција у Београду и Пријепољу, биће у свим градовима


Министарство унутрашњих послова саопштило је да је у ноћи између петка и суботе на територији Полицијских управа Београд и Пријепоље спроведена свеобухватна контрола саобрaћаја са циљем проналаска особа са потерница, наркотика, нелегалног оружја и проналаска предмета који потичу или су у вези са извршењем кривичног дела.

МУП наводи да је синоћним поступањем демонстрирана спремност припадника Министарства да у најкраћем могућем времену подигну своје ресурсе и поступање на највиши могући ниво, како би се заштитила безбедност грађана, њихова имовина и извршила контрола људи и возила, при чему је могућност бекства сведена на минимум.

Министарство закључује да су акције успешно извршене у Београду и Пријепољу и да ће такве активности и убудуће бити настављене на територији свих полицијских управа.

Полиција је у петак увече око 23 сата блокирала одређене прилазе и излазе из Београда, као и путне правце око града. Полиција са дугим цевима обезбеђивала је неколико пунктова и није био дозвољен пролаз ка граду, а како преносе медији све је трајало око сат времена.

Полиција у петак око 23 часа блокирала излазе из Београда

У оптицају је информација да је ноћашња блокада Београда заправо вежба полиције. Ова информација још није званично потврђена за Н1.

Полиција је, подсетимо, нешто око 23 сата блокирала поједине прилазе и излазе из Београда, као и путне правце у близини главног града.

Репортер Н1 јавља да на Панчевачком мосту стоје једна полицијска кола, док на Бранковом нема полиције.

Према непотврђеним сазнањима, полиција је била у највишем степену приправности, који се примењује најчешће у случајевима када су у питању потраге за убицама или осумњиченима за убиства и за сада није саопштено да ли је у питању вежба или потера.

ИЗВОР: Н1

————

24.9.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић