АКТУЕЛНО

Периша Рељић: Брионска формула великих богиња – Кршко споразум Тито-Брант


фото: anon2.net

Мистерија дуга 45 година: „Вариола Вера“

Како су Срби Вариолом платили изградњу нуклеарне електране Кршко и остали без права на ратну одштету од Немачке? Премда је од последње епидемије великих богиња прошло 45 година, случај је још увек обавијен велом мистерије. Иако је последњи случај забележен давне 1930. године, марта 1972. је у тадашњој СФР Југославији проглашена епидемија и уведено ванредно стање. Вирусом Вариола Вера су заражене 184 особе, епидемија је однела 40 људских живота а насилна вакцинација на стотине. Фармацеутске корпорације су том приликом продале укупно 36 милиона доза свог производа (18 милиона вакцина и 18 милиона доза ревакцина), да би Немачка тадашњој СФРЈ већ наредне године исплатила 700 милиона марака одштете – наводно за Други Светски рат, али у виду кредита!

Пише: Периша Рељић

Велике богиње (Вариола Вера) су заразна болест коју изазивају две врсте ДНК вируса: Вариола Вера Мајор и Вариола Вера Минор. Злоћуднија верзија заразне болести су велике или црне богиње, медицинског назива Вариола Вера Мајор која изазива смрт код 20-40 % заражених, док преживелима као успомена на прележану болест остају трајна унакаженост или слепило. Последњи случај на нашим просторима забележен је давне 1930. године, веровало се да је болест искорењена да би се Вариола скоро пола века касније вратила на велика врата.

Када се муслимански хаџија са Косова Ибрахим Хоти почетком 1972-е године вратио са хаџилука, са собом је из Меке као сувенир донео вирус великих богиња. Поред путног пасоша неопходни документ за ходочашће у Меку била је и потврда о вакцинацији против великих богиња. На препоруку Светске Здравствене Организације (WHO) сва лица која путују у земље где су пријављени случајеви заражених вирусом Вариола Вера су морала имати адекватну заштиту у виду одговарајуће вакцине. Ходочасник Ибрахим Хоти из села Дањане на Косову је своју вакцину против великих богиња примио на инфективној клиници у Скопљу.

Вакцинисан и уредно „заштићен“ нулти пацијент Ибрахим Хоти је кренуо на хаџилук са кога је по повратку као сувенир донео вирус црних богиња. Зараза је кренула почетком марта из Ибрахимовог села Дањане (код Ђаковице), одакле је преко Новог Пазара и Чачка стигла до Београда. Прва жртва црних богиња Латиф Мумџић из околине Тутина, који је заразу проширио најпре на Нови Пазар, а потом и на остатак Србије. Куриозитет је терапија преписана зараженом од великих богиња, који је од доктора добио рецепт за „Bephencol“ – лек за обољење мокраћних органа у трудноћи. Накнадно је утврђено да је узрок смрти био високо заразни вирус Вариола Вера, који је и тада класификован као биолошко-хемијско оружје и чуван искључиво у одговарајућим војним лабораторијама.

Екипа вирусолога и епидемиолога са института „Торлак“ је 15. марта потврдила присуство вируса црних богиња код заражених, да би „Глас Америке“ већ наредног дана јавио да ће СФР Југославија бити под ембаргом. По устаљеној навици тоталитарних режима, становништво није било обавештено ни о чему. Вакцинација запослених у здравству, полицији и угоститељству је започела 18. марта, да би 22. марта 1972. године званично била проглашена епидемија. Вакцинација становништва је вршена под претњом оружјем, уз асистенцију полиције и тадашње ЈНА.

Кључни члан радне групе за борбу против заразе вирусом Вариола Вера био је југословенски пуковник немачког презимена: Ђорђе Хенеберг (Henneberg). Под његовом диригентском палицом је проглашена епидемија и насилно вакцинисано 18 милиона особа, које су након две године ревакцинисани. Фармацеутска корпорација је само у тадашњој СФР Југославији продала 36.000.000 доза вакцине против великих богиња, користећи вакцинисаног и уредно заштићеног Ибрахима Хотија као „проблем“, а полицију и ЈНА као „реакцију“ за „решење“ проблема продаје свог производа.

Накнадно је чак и сам ЈНА пуковник Хенеберг признао да није сигуран да је Ибрахим Хоти донео вирус Вариола Вера.

Вештачки изазвана епидемија је прошла, али је обавезна вакцинација (самим тим и нови милиони продатих доза вакцина) остала. Вредан помена је и податак да ниједна не само суседна, већ ни транзитна земља кроз коју је наводни нулти пацијент Ибрахим Хоти прошао на свом ходочашћу није прогласила епидемију црних богиња. Уместо горке истине да је нулти пацијент био вакцинисан и уредно заштићен против вируса великих богиња, становништво СФРЈ је добило трећеразредни филм „Вариола Вера“. Кључни лик у филму је био (гле чуда) немачки глумац Петер Kарстен (Carsten).

Као главни продуцент не филма, већ епидемије црних богиња помиње се немачки канцелар Вили Брант (Willy Brandt). Већ наредне године по избијању епидемије (и продаје 36.000.000. доза вакцина) Вили Брант је показао своју галантност поклонивши комунистичком диктатору Јосипу Брозу 700 милиона немачких марака – наводно на име одштете за немачке злочине у Србији за време Другог Светског рата. Брионски споразум (такозвана Брионска формула) која је потписана 1973. а ратификован у скупштини СФРЈ 26. децембра 1974. године, још увек се чува под велом државне тајне. Споразум Тито-Брант је ближе одређен у едмемоару који је све српске ратне заробљенике нацистичких концентрационих логора лишио права на обештећење, а Србија је остала без ратне одштете од 35,8 милијарди долара (укупно 46,9 милијарди долара по курсу из 1938. године).

Тако зарађеним новцем, Тито је финансирао градњу нуклеарне електране Кршко.

Изградња заједничког енергетског пројекта Хрватске и Словеније почела је само пар месеци након што је скупштина СФРЈ ратификовала (Кршко) Брионску формулу, а градња је поверена америчкој мултинационалној корпорацији Westinghouse Electric Corporation. Вредна помена је и чињеница да су Словенија и Хрватска споразум о изградњи склопиле 1970. године, тек нешто више од годину дана пре избијања епидемије црних богиња.

Вирус Вариола Вера чак и данас спада међу најопасније биолошко оружје на свету, због своје виралности се налази далеко испред еболе и куге. Иако су након научне дебате Светске Здравствене Организације (Smallpox virus retention controversy) последњи преостали остаци вируса теоретски уништени из војних АБХ одељења армија САД и СССР 1979-е године, реална опасност још увек постоји.

Америчка паравојна корпорација RAND у свом документу „Пројекат за нови амерички век“ (Project fot the New American Century) који је као смерница Пентагону објављен септембра 2000. године као кључни концепт модерног рата истиче напредни облик биолошког ратовања коришћењем модификованих вируса који циљају генотип специфичан за одређену националну или етничку структуру (Etnic bioweapon): „.. conventional warfare will be conducted in the future, including the use of microbes and advanced forms of biological warfare that can ‘target’ specific genotypes“.

Премда је због временске дистанце од 45 година и недостатка брижљиво уништених форензичких доказа немогуће утврдити праве узроке избијања епидемије црних богиња, сумња у званичну верзију је више него оправдана. Не заборавимо да је чак и кључни играч ванредног стања и насилне вакцинације становништва, ЈНА пуковник Хенеберг накнадно признао да није сигуран да је Ибрахим Хоти донео вирус Вариола Вера.

Брионским споразумом Тито-Брант, који се од 1973. године држи под велом државне тајне српски заробљеници Немачког „Рајха“ су остали без права на ратну одштету. Уместо горке истине да је заражени Ибрахим Хоти био уредно заштићен вакцином, јавност је добила филм са Радетом Шербеџијом и пандемију дијабетеса (diabetes mellitus) и канцера (Cancer – злоћудни тумор) као нежељену последицу вакцинације.

Новац од Титове брионске формуле је уложен у Хрватско-Словеначки пројекат нуклеарне електране Кршко, а за Магазин Таблоид вео мистерије дуге 45 година скида шумадијски сликар, аутор и активиста…

Глад фармацеутских корпорација за профитом и корумпираних политичара за лаком зарадом заједно са мистеријом непознатог „нултог пацијента“ (изазивача епидемије) остаје као опомена. У окупираној Србији постоје сви услови за репризу „вариоле вере“ и то не у филмској верзији. Фармацеутској мафији је преостало само да вакцинише и уредно „заштити“ неког новог Ибрахима Хотија, насумично пробраног из све бројнијег мигрантског корпуса.

ИЗВОР: МАГАЗИН ТАБЛОИД

—————–

28.7.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић