Анализа

Владимир Димитријевић за ФСК: Из извештаја комисије о Степинцу „сазнали“ смо све што смо већ знали и без комисије (видео)


Владимир Димитријевић – Степинац за почетнике

Степинац је за Хрвате оно што је за нас Свети Сава и они неће одустати од његове канонизације.

20.7.2017. Фонд Стратешке Културе

4 replies »

 1. Хрвацки светац, шта имамо ми са њим? Осим…да кажемо са чим он залужи бити проглашен за тамо њима, како већ они кажу. Онај ко правда злодела са било чим од било кога….незнам шта да очекује од онг ко нам даде живот овоземаљски! Тренутне вође СПЦ, могу само да кажу свој став и никако…став србскога народа, па ни представници који предстсвљају тренутно србски народ, који нису народни…већ одавно је глава одвојена од тела, и котрља се низбрдицу! Народ тражиии…себопредставника, верујем уз божју помоћ стиће само што није.

  Свиђа ми се

 2. Степинац је за Хрвате оно што је за нас Свети Сава и они неће одустати од његове канонизације. Цитирамо крај текста

  И ШТА ИМА НАС СРБА ТО ДА СЕ ТИЧЕ – ЊИХОВ ПРОБЛЕМ! Какав народ такав светац, каква вера такав светитељ.

  Него проблем је у нечем другом, а тоје како СПЦ да преведе у екуменизам, односно под јурисдикцију папе србски народ, који је доживео и доживљава геноцид од ватиканских монструма, а да не изазове бунт код народа, па га методом куване жабе постепено припремају на издају Православља и СветоСавља.

  O томе треба да причају Двери, Влада, а могу и остали патријоти који громогласно ћуте о издаји вере, блебећући о периферним стварима.

  Свиђа ми се

 3. Верујем да Степинца Хрвати воле,поштују и цене али је неумесно упоредити га са Светим Савом по значају за Србе,јер пут Светога Саве је заиста био Хришћански по узору на Св.Оце, и ту се огледа права вера Православље од јереси зване Католицизам,јер каква је вера такви су и свеци.Према Свецу и заслужени тропар. То је као небо и земља нешто што се не може ни замислити а некмоли упоредити.

  Свиђа ми се