АКТУЕЛНО

Глас Косова и Метохије: И ми смо грађани Србије!


Глас Косова и Метохије, јул 2017

Помаже Бог…
Јавили су нам се Срби који су 1999. напустили покрајину и живе у градовима Србије и Црне Горе, а имају документа републике Србије с адресама градова где су живели пре бомбардовања, са питањем да ли они могу у покрајину и на ком прелазу.
На ЈАРИЊУ само!
И то за сад.
Можда ускоро ни на Јарињу.
Сад ми је тек синуо прави циљ потписивања овог договора: Срби који још увек имају имовину на КиМ, не могу да уђу без шиптарских докумената републике Косово.
Браво за Бриселски споразум!!!!
Свака част!!!

***

ЈЕСУ ЛИ БРЊАК, ЈАРИЊЕ, МЕРДАРЕ,БЕЛА ЗЕМЉА,КОНЧУЉ,ЂЕНЕРАЛ ЈАНКОВИЋ „АДМИНИСТРАТИВНИ ПРЕЛАЗИ “ ИЛИ „ДРЖАВНЕ ГРАНИЦЕ“? АКО СУ ДРЖАВНЕ ГРАНИЦЕ, ОНДА ЈАВНО ПРИЗНАЈТЕ КОСОВА РЕПУБЉИК, ДА ЗНАМО ГДЕ СМО!
АКО СУ САМО АДМИНИСТРАТИВНИ ПРЕЛАЗИ,ОНДА НАМ ДАЈТЕ ДА ИХ ПРОЛАЗИМО С ЛИЧНИМ КАРТАМА СРБИЈЕ ИЗДАТИМ У ГРАДОВИМА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ!!!!

ЗАШТО БИСМО ЗА ДЕЦУ ИМАЛИ ПАСОШЕ КАД ИЗ ЈEДНОГ ДЕЛА СВОЈЕ ЗЕМЉЕ ИДЕМО У ДРУГИ???

АКО НАС МАКЕДОНИЈА ПРИМА С ЛИЧНИМ КАРТАМА, И ЦРНА ГОРА НАС ПРИМА С ЛИЧНИМ КАРТАМА, ЗАШТО ДОЗВОЉАВАТЕ ШИПТАРИМА ДА НАМ НЕ ДАЈУ ДА ИЗЛАЗИМО С КОСОВА С НАШИМ ДОКУМЕНТИМА!!!
KО ЈЕ ОДГОВОРАН ЗА НАШЕ МУКЕ НЕКА ОДГОВАРА!!!!!
ЂУРИЋ И ВУЧИЋ, ВУЛИН И ДРУГАРИ…СВИ НЕК ЖИВЕ НА КИМ, ПА НЕК ПРЕЛАЗЕ „ПРЕЛАЗЕ “ СВАКИ ДАН!
ИМА ЉУДИ КОЈИ РАДЕ У РАШКИ, НОВОМ ПАЗАРУ, ВРАЊУ, КУРШУМЛИЈИ, ПРОКУПЉУ, МЕДВЕЂИ, БУЈАНОВЦУ, СВАКИ ДАН МОРАЈУ ПРЕКО ПРЕЛАЗА, А НЕ МОГУ!!!
ИМА ЉУДИ КОЈИ ИДУ КОД ЛЕКАРА У МАКЕДОНИЈУ СВАКИХ НЕКОЛИКО ДАНА, А НЕ МОГУ, ИМА ЉУДИ КОЈИ МОРАЈУ У ЦРНУ ГОРУ СТАЛНО, А НЕ МОГУ!!!!!
ДАЈТЕ НАМ ВАЖЕЋА ДОКУМЕНТА!
НАЂИТЕ НАЧИН!
ВИ СТЕ НАС У ОВО УГЛАВИЛИ!
РЕШИТЕ НАМ!!!!

glaskim

***

Ниједан медиј у Србији није објавио да Српска документа градова на КиМ више не важе, упркос томе што смо им и сами слали данима информације из прве руке.
Идаље ћемо им бомбардовати сандуче за поруке и оставати коментаре испод текстова, док се неко од њих не смилује и јави нашу муку!!!

***
ШТА СМО МИ?
СТОКА БЕЗ ИКАКВИХ ПРАВА????
ЧИЈИ СМО МИ ДРЖАВЉАНИ ???
ОДАКЛЕ ВАМ ПРАВО ДА ПОТПИСУЈЕТЕ ДА НАМ НЕ ВАЖЕ ДОКУМЕТА!!!!!!
ЈЕСМО ЛИ МИ У ЛОГОРУ?
ЈЕ ЛИ КОСОВО И МЕТОХИЈА НАШ ЛОГОР ДА НЕ МОЖЕМ ДА ИЗАЂЕМО ИЛИ УЂЕМО КАД НАМ ЈЕ ВОЉА, У 21. ВЕКУ???

ДАЈТЕ НАМ ВАЖЕЋА ДОКУМЕНТА!!!!
ДАЈТЕ НАМ ВАЖЕЋА ДОКУМЕНТА!!!
ДАЈТЕ НАМ ВАЖЕЋА ДОКУМЕНТА!!!!

***

Xоћемо да нам важе српска документа на целом КиМ!!!
Хоћемо да возимо српским таблицама, српском возачком!!!
Хоћемо српску полицију и војску у српским срединама, по Кумановском споразуму!!!
Хоћемо да нас поштујете и ви у Београду и терористи у окупираној Приштини!
Хоћемо све да пише на Српском!
Хоћемо наше судије, наше адвокате!
Хоћемо независне медије!!!
Или да прогласите окупацију, па да знамо да смо робље и да се тако понашамо!
Ми рат нисмо изгубили, ви сте потписали капитулацију!
Стога нек су вам шиптари на Дедињу, а не нама овде и нашој деци!!!!

***

Времена су смутна. Држимо се Христа као сидра, неће нас однети мутне воде задњих времена.
Кад имате неку дилему, сетите се да сте крштени у Христу Исусу. Шта би ОН рекао на то неко ваше дело?
И на крају, жртвујте понекад барем неко своје ду*еугодничко задовољство, за веће добро…
Лазару, у кога се кунете, лакше је било да узме ислам, остане на свом престолу, сачува имања, пређе на Aрапски и живи као бубрег у лоју уз летовања, пролећовања, зимовања и јесеновања у новој Отоманској домовини. Али он је за све нас пострадао на КиМ, ћерка му се удала за крвника, опет на нашу корист, а син је био ипак, један од највећих Срба које памти историја, није био Турчин, Бошњак, нит Косовар. Његова удовица се могла удати за следећег неписменог председника општине, али је отишла у манастир и повела са собом крем Српкиња тадашњега друштва, да их не ожене и опогане недостојни људи који нису ни до колена њиховим славним јуначким мужевима, које ми данас као свет претке, витезове косовске славимо!!!!
Тек је 18 година од окупације.
Њихова је трајала неколико векова, па се упркос свим зулумима нису сви потурчили, нит су сви престали да буду Срби кад је загустило… јер да јесу, не би било нас!!!!!
Хајде народе мој, немој да клонеш, окрепи се својим светињама, закукај свом Господу, помоли се и покај, биће све добро, само веруј!
И не шаљи синове у УЧК!!!!!

***

Сваким даном наше огњиште, потписима велеиздајника, падом локалних издајника, претходним падом епархије у руке екумениста, претвара се у Велику Албанију, где за Србе постоји само ропство и смрт.
Обесправљени, понижени, слуђени, неретко телесно болесни, сморени, измучени Срби на КиМ не знају више где ударају.
Траже сламку спаса, али нико је не пружа.
Сваким даном појачајте молитве ваше за нас.
Ако се цела Србија буде молила, макар не чинивши ништа више, Бог би Србима отворио очи и растопио камен око срца, па би поново схватили свим својим умом шта је Косово и Метохија за Србе…
Бог би онда видео толику љубав, толику молитву, па би се смиловао на нас и прилике би се врло брзо побољшале његовом милошћу…
Овако, ако се ни не молите за нас, а камо ли да дижете устанке, револуције, смењујете власти, тражите да се поништи Бриселски споразум пред скупштином… нема нам спаса.

***

Српске куће под каљајом Душановом, 1923. Призрен.
Дај Боже догодине да је овако лепо и слободно као тада!
Амин Боже дај.
Да Срби просе прелепе Српкиње по знаменитом Шадрвану, под мирисним јоргованом, или посред тврђаве цареве!!!

 

Призрен, царски Душанов град….

***

Малтретирање њиховом поганом исламском религијом не престаје!!!
Седам џамија у јужном делу града толико је појачало своје разгласе да се пет пута дневно дивимо умећима неталентованог ‘оџе, који се моли „Алаху Егбер“.
Не може се ићи улицом, не може се седети у кафићу, не може се седети у стану!!!
На сваких неколико сати, пет пута на дан, ето га, дере се толико гласно да пробија звучни зид!!!
Толико о верској толеранцији и слободи веросиповедања, а користиш је да малтретираш друге народе који неће да слушају пет пута „Алаху Егбер“.
Није вам бре ово Париз !!!
Тамо се дерите.
Будале Французи вам ионако све дају!
Џабе петиције, џабе негодовања, џабе пријаве, ‘оџа се дере, па се дере.
Најгоре је оно ујутру пред свитање!!!!
Хоће људи да спавају, ни шиптар неће да извуче ћилимче па да клања у пет. Баш су ти шиптари побожни, сутра мало !
Али ваша вера је вера силе. Ви морате да хапсите људе што не посте, као у Мароку, или Тунису ове године… тако и морате да своје шиптаре будите у пет да силом клањају!!!!
Најгоре је кад неко умре, тад молитва преко разгласа траје по сат времена !!!! Са све имена рехметли Емине, до набрајања свих ожалошћених.
Све Српске средине цркавају од овог „загађења буком „.
Нема потребе за тим!!
21.век је. Престаните да терате људе да на силу слушају ваше молитве. Молите се само, нико вас не дира !

***

Ја разумем све, да медији морају да ударају скандалозне и сензационалистичке наслове не би ли продали своје новине или добили лајкове, али неке ствари се не могу толерисати.
Ево као овај наслов!

Новинарчић је себи дао за право да све СРБЕ на КиМ, мене, тебе, вас, нас, стави у исти кош са оним испраним мозговима од јуче, који су положили заклетву за УЧК.

Ја пошто нисам узео шиптарска документа упркос свему, нисам ишао на Теодосијеве мисе, нисам гласао на шиптарским изборима, нисам примао 40е од њихове државе, нити сам било чиме подржао стварање њихове републике (баш напротив!) не осећам се ЈАЊИЧАРЕМ, нити дозвољавам да ме ико тако назива!

***

Не знам да ли уопште вреди писати… Онима који знају нема потребе објашњавати и писати а онима који не знају слаба је моја реч… Али, нека буде записано.

Као Српкиња са КиМ размишљам о томе шта највише боли. И највише боли – неразумевање.
Кад се над тобом врши невиђена неправда, кад ти на силу мењају држављанство и укидају већину права која важе за остале грађане Србије, а људи од којих очекујеш да то разумеју, сматрају то за нешто нормално, свакодневно, чак уобичајено (?) Кад не осећају колики је злочин то што се Косово предаје у руке злочинцима и да ће коначна предаја Косова значити распарчавање и крај Србије! Па се још чуде зашто се бунимо и набрајају „разлоге“ које су чули на телевизији о предностима живота у терористичкој држави (?) наводећи фразе као што су „бриселски споразум“, „ЗСО“, „демократско друштво“ и сличне бесмислице, не изостављајући притом ни новац који се ту „некако добија“ (ваљда овде шиптари бију ко неће да узме њихов крвави новац). Па се неизоставно одмах потежу и примери оних који су „све продали на Косову и у ц. Србији купили радна места, куће, локале… И да није лоше бити Косовар(?) (ваљда да њима у ц. Србији не бисмо били на терету, као да то није и наша држава која има обавезу да брине о свим својим грађанима!).
Хвала браћи на таквом „разумевању“.
Заиста, медији су од овог народа направили гомилу зомбија која некритички прихвата све што чује и види (ако би, не дај Боже опет приказали бестидни клеветнички серијал „Патриотска пљачка“, бојим се да нам многи више ни чашу воде не би пружили).
Тако на својој кожи осетисмо колику истину је написао владика Раде: „Да је игђе брата у свијету да пожали ка да би помога“.
Заиста, током свих претходних година колико пута веће разумевање добисмо од сасвим непознатих људи, највише из Русије, него од познатих код нас. Хвала им неизмерно за сваку реч која нам је била као мелем на отворену рану. Ето ко су наши ближњи. А осталима које поменух нека је просто и нека им Бог отвори очи да прогледају… јер ево, Косово им је дошло до пред врата.

***

Схватите, можда и има живота за Србе у републици Косово, мада сумњам!
У Великој албанији сигурно нема!
Сетимо се Скадра и Драча и Срба које је краљ оставио на милост и немилост!
Ко су они сад?
Пошиптарени муслимани!
Зар је то наша будућност???
Зар ће за наше кћери неко из Ваљева, Краљева Ужица, Ниша говорити као за њих: „Оженио ми син Албанку с Косова“???
бунт!

***

Да ли бисте ви Крагујевчани своје дете дали у мултиетничку школу заједно са шиптарима и мирно радили свој посао док они уче да је Милош Обилић злочинац и терориста а Принцип лудак, да је ово земља шиптарска и да је добро што трпе Србе уопште, који су безобразни и убијали су им УЧК???
Зашто онда не верујете нама кад нам се диже коса на глави због овога ?

Да ли бисте ви Београђани лежали у болници где су доктори шиптари, сестре иптарке и сви болесници око вас су шиптари???
Знајући да су финансирали своју републику органима Срба?
Одете јер вас боли желудац а останете без бубрега или јетре ?
Зашто онда нас гурате у такво решење ?

Како бисте се ви осећали, потомци четника из Чачка, да вам једини документ који вам важи каже да сте Косовар???
Мислите да је нама лепо? Да нам је лако?

Како бисте се ви осећали о Ваљевци, да сте се 18 година борили на мосту, гинули за свој град, а онда гледали како 2000 белокапаца клања на том мосту???

Жандармерци, стидите ли се, спавате ли ноћу, кад се сетите како сте тукли Србе на барикадама, а нисте бранили своје цркве и светиње 17. марта ?
Походе ли вас јунаци с Кошара?
Имате ли мира? Или вам је горак хлеб који зарађујете бранећи педере док нама силују мајке и жене, сестре черече и малтретирају нам децу???

Ми вас нудимо чајем, дајемо вам питу, хлеб, да се огрејете око ватре, а ви нас бијете бранећи КФОР, ЕУЛЕКС и шиптаре.
Како тад уђосте? Како тад није сметала резолуција 1244 да улазите на КиМ???
Како никад не смете да уђете, кад нам требате ?
Лепо било да ломите кутије за изборе??
Ако можете да лажете оне наивчине горе, ми сво вас својим очима видели.
Требали сте да нам ископате очи!!

Како бис те се осећали ви Нишлије да до Лесковца морате с трећим таблицама и четвртим документима???
Зашто нас терате да се пошиптаримо???
Дајте нам неку погодност што вам бранимо светиње???

Зашто ћутиш мртва Србијоооо???
Самосахрани се кад си толико пала у депресију!!!
Купујеш бостан на кришку, једеш хлеб од четири дана, пијеш бенсендине и ћутиш!
Ћути, заувек ћутала!
Сутра ћеш се пробудити у контејнеру неке развијене земље, нећеш постојати!!!!

***

Схватите Трампа није изабрао амерички народ. Таман посла. Уз помоћ напредне технологије, врло је лако наместити такозване „демократксе изборе“.
Свет воде познате, Јеврејске, пребогате породице. ..
Нит Ангела води Немачку, нит овај смешни пајац води Француску!
Цео свет је отишао у офсајд !
Зашто? Зато што су задња времена. Брзо ће се, како свети оци упозоравају годинама, зацарити онај непомјаник!
У времену под владавином Антихриста прво страдају часни, морални и православни хришћани.
Да ли стварно верујете, из овог контеста, да сте ви својим гласовима изабрали Вучића за председика?
Вучић ради за Брисел, исто као Ангела, перверзни Француз, а Бриселом владају Ротшилди, Рокфелери и остали, који су праве вође света… .а ко влада њима?
Христос га зове „принц овог света“, „отац лажи“, сви знамо на кога мисли…
Очекивати правду у свету на крају времена је збиља наивно.
Очекивати националне државе и интересе је стварно нереално.
Вучић је послушник, ради за плату, исто као све вође Европе!
Не занима њега ништа везано за добробит народа. Он ради шта му се каже. Што је то на нашу штету, није га брига!
Ако му кажу признај Косово, признаће!
Ако ми ћутимо, гледамо турску серију, идемо на море, егзит, не дижемо револуције, то ће и бити
Читајући данашње новине схватио сам да је сад дошао тренутак да медији убеде народ да је Косово изгубљено, да нема сврхе борба, да је крај… а народ слуђен глађу и неправдом клима главом и предаје се.
Не смемо такви бити.
Морате да устанете!
Ако не устанете за нас, неће имати ко да устане за вас!!!!
Ако не устанемо, бићемо нови цигани Европе!
Искључите дневнике телевизија које испирају мозак.
Укључите се!!!!

***

Данас је другарица добила посао у бутику. Продаваће женске ташне и гардеробу, али и накит.
Обрадовао сам се. Одавно нема посла. Кад ми је уз слављеничку кафу објаснила да је „добила посао јер је једина од три кандидаткиње имала шиптарску личну карту, није ми више било до славља.
Зар је дотле дошло усред северног дела Косовске Митровице да не можеш да радиш у бедном бутику ако ниси шиптар???
Седео сам дуго када је отишла и размишљао, а онда окренуо Марка преко вибера.
„Имаш ли минут Маре?“
„Имам, причај“
„Знаш оно кад си ми нудио да дођем код тебе у Норвешку да садим јелке, а ја сам ти рекао да нећу јер сам овде адвокат?“
„Знам, то је било 10 пута.“
„Е, зовни ме једанаести…. Ето ме. Садићемо јелке.“

***

Хвала свима на дивним порукама подршке. Стварно окрепљујуће.
Обично добијамо идеје како да се побољшамо, критике, претње, уввреде, претње смрћу…
Али ове недеље Бог дао да се јављају само фини и мудри људи који нам дају подршку, саветују да издржимо и кажу да им је наша рече уживо с КиМ једино у шта могу да се поуздају.
То нас је јако окрепило и молимо се Богу да вам ту доброту узврати.
Још једном се извињавамо што не стижемо свима понаособ да одговоримо одмах, али трудимо се колико стигнемо.
Глас КиМ

***

Знамо људи на КиМ да нам је свима много тешко, да смо издати на свим пољима, да нас наша држава (власт, прим. ред.) не ферма ни два посто, али ајде да издржимо још мало.
Зар после свега шта смо прошли, и свих пљувања и клевета од стране медија у Србији, испунимо њихове клевете и уђемо „за инат “ у УЧК!!!???
Јер, то је Војска Косова, драги Срби, повређени, унижени, слуђени!!
Војска Косова је УЧК!
Она иста која нас је клала и узимала органе, она иста што је палила цркве, она иста што нам је с НАТО пактом окупирала територије!!!!
Немојте да падате!!!!!
Уздајте се у Бога!
Нека нас је власт оставила, Бог и преци нису!
Још нисмо на тај ред гладни да нам плату даје УЧК, која буџет пуни од срца, бубрега, очију убијених СРБА!!!

5 replies »

 1. КОСОВЧЕ ДЕВОЈЧЕ БОЖЈА ЈЕ ЗАДЊА ВАЗДА МОЛИТВЕ И ПОДРШКА ЗА КОСОВО МЕТОХИЈУ 1912 НИЈЕ КРАЉ ПЕТАР МОГАО МНОГО ДА УЧИНИ НА ЖАЛОСТ енглеска ЈЕ НАРЕДИЛА ДА СЕ СКЛЕПА ТЗВ албанија ЗАПРЕТИЛИ СУ СРБИЈАНСКОЈ КРАЉЕВОЈ ВОЈСЦИ ДА СЕ ПОВУЧЕ ИСПРЕД СКАДРА НАРЕДИЛИ СУ ПОВЛАЧЕЊЕ ИЛИ ДА НАС НАПАДНУ ТО ЈЕ ИСТИНА НЕК МЕ ИСПРАВЕ НАШИ ИСТОРИЧАРИ АКО НИЈЕСАМ РЕКАО ТАЧНО ЗАЈЕДНО СУ БИЛИ КРАЉ ПЕТАР И КРАЉ НИКОЛА ЈОШ СЕ ЧУЈУ ГУСЛЕ КАКО ЗБОРЕ ЗАДЊУ ЈОШ НИЈЕСМО РЕКЛИ СКАДРА СЕ НИЈЕСМО ОДРЕКЛИ СССС

  Свиђа ми се

 2. Како ни 1912 године нико није слушао вапај Срба у Скадру ,Драчу и северу данашње Албаније који су под притиском оних истих тада као и сада на Космету остављени на милост и немилост да постану нешто друго да се одрекну своје вере и идентитета. Сваки народ у свету се групише,само Србски разбија,и верујем да смо једини на планети који служи као расадник измишљених хибридних нација.

  Свиђа ми се

 3. mene je briga i uvek me bilo. koliko je vladika Artemije jeretik toliko je i kosovo i metohija siptarska zemlja!
  jedino je vazno ne biti mlak. a da li cu poginuti, nije vazno, vazno je samo biti Hristov, do kraja. a to znaju oni sto mlace srpski zivalj, kroz egzite, karnevale, guce, srebrenice i druge budalastine.

  Свиђа ми се

 4. Вапај наших људи са КиМ нико не слуша. А нужно је и Мора. Држава Србија мора да чује, уважи и услиши њихове захтеве и потребе и по њима поступи ! Мора и то НЕОДЛОЖНО. Они су грађани Србије исто као и ми из Београда. Тако Држава Србије и каже, па онда нека бар сада, у складу са тим и поступи и захтев у вези путних исправа и др. испоштује и уважи. Да се бар у том сегменту, бар мало, душевно олакша и смири наш измучени народ. Уколико до тога не дође, патриотски део опзиције би морао да реагује и изврши притисак на власт зарад испуњења захтева. Неко ваљда мора да штити и Србски народ и наш КиМ.!! Ако то не учинимо ми, ко ће ?!

  Свиђа ми се

 5. Фантастичан,до боли истинит текст који би сваки Србин требао у глави и срцу да поседује тако мисли,да се бори а не да ћути и трпи продајући оно највредније што сваки човек треба да има ДОСТОЈАНСТВО.

  Свиђа ми се