АКТУЕЛНО

Очевидац туче у Грчкој: Бранили су девојку, Срби нису криви (видео)


У оквиру истраге убиства држављанина САД на Закинтосу слободе лишено и шест српских држављана

Шест Срба ухапшено је због убиства Американца на Закинтосу у Грчкој, а очевидац С. Г. за „Б92“ наводи да је узрок смрти пад младића, као и да Срби нису кривци.

У оквиру истраге убиства држављанина САД на Закинтосу слободе лишено и шест српских држављана
Он је навео да је до инцидента дошло када је Американац пришао једној девојци испред бара, која га је потом одбила.

– На неких десет метара испред бара била је једна девојка. Он како је пролазио кренуо је да флертује са њом, на шта је она рекла да је остави на миру. Он је њу ухватио и исекао некако, да л’ је имао неки прстен, нешто тако. Девојци је кренула крв, због чега је група Срба и пришла њему – рекао је он.

С. Г. који иначе ради у бару испред ког се догодила трагедија наводи да је Американац након тога бацио флашу, исекао једног Србина преко лица.

– Крећу они ка њему, на 50 метара су га сустигли, ударили су га пар пута, он је незгодно пао. али он је пао тако чудно, да је главом ударио и да му је пукао врат и мислим да је то узрок смрти – додао је очевидац.

Каже и да чак особа која је ударила Американца није српског порекла, већ да је Босанац.

– Он не ради овде, сваке године је на одмору. Полиција је узела снимке из „Луцх бара“ и ту постоји доказ ко га је ударио. То се овде често догађа, пуно је туриста – додао је он.

С. Г. наглашава да је све што се догодило „да је један човек ударио главом“.

– Срби уопшште нису криви. Овај што је ударио уопште није Србин – рекао је он.

Иначе, Министарство спољних послова Србије потврдило је да је у оквиру истраге убиства држављанина САД на Закинтосу слободе лишено и шест српских држављана.

 

ИЗВОР: Б92/ВЕСТИ

***

Србима саслушаним на Закинотсу прети до 10 година робије

ВИДЕО: Објављен снимак туче у којој је убијен Американац на Закинтосу

Грчки медији објавили су видео снимак туче у којој је убијен амерички туриста Бакари Хендерсон испред једног клуба у Лаганасу на грчком острву Закинтос.

Осморица нападача на Американца, међу којима су шесторица Срба, оптужени су за тешко кривично дело групног убиства с предумишљајем.

Снимак који се појавио на интернету настао је мобилним телефоном и приказан је у оквиру вести грчке телевизије. Најпре је приказана реконструкција догађаја, потом учесници, а сам снимак туче почиње нешто пре шестог минута видео-прилога.

Шесторица Срба ухапшена су у петак, због убиства Афроамериканца Бакарија Хендерсона које се догодило после свађе у ноћном клубу. Ухапшени су Н. П. (18) , С. С. (21), М. С. (25), М. И. (18), С. П. (22) и Н. Ј. (22). Наведено је да су родом из Новог Сада, Обреновца, Београда и Житорађе, и да су на летовање кренули аутобусом из Новог Сада, преко једне београдске туристичке агенције.

До сукоба на Закинтосу у којем је убијен Американац, а због којег је ухапшено шест Срба, наводно је дошло због фотографисања са конобарицом. С обзиром да то није једина верзија приче, узрок и начин на који је Американац убијен утврдиће полицијска истрага.

ИЗВОР: 021.рс

———————–

9.7.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић