АКТУЕЛНО

ЈАДОВНО – Документарни филм Милорада Бајића, сведочанство о страдању србског народа (видео)


ЈАДОВНО је докуметарни филм редитеља Милорада Бајића који би требао да уђе у образовне планове и приказује се на часовима историје свуда у свету. Количина зла које су хрватске усташе учиниле србском народу је неописива и самим тим не смемо то да заборавимо, да се нама опет, али и никоме другом на свету не би догодило такво зло.

19. јула 1990. године, први пут после 49 година, екипа аутора овог филма одлучила је да сиђе у Шаранову јаму Јадовна, подно Велебита. У ову јаму бачено је, само за неколико месеци преко 9.000 невиних људи углавном Срба и Јевреја.

Милорад Бајић, са сузама у молитви

„Господе Боже, хвала ти што си ми дао храбрости и снаге да дођем пред Шаранову јаму Јадовна… У ову јаму 1941.године Хрвати, усташе, бацили су 28 православних свештеника и владику босанско-херцеговачког Петра Зимоњића. Молим те Господе, да ми помогнеш, да истина о страдању православних свештеника и српског народа угледа светлост дана, како се злочини никад не би поновили и заборавили…“ – Милорад Бајић.

ОВО ЈЕ ПОТРЕСНО СВЕДОЧАНСТВО О СТРАДАЊУ СРБСКОГ НАРОДА, КОЈЕ РТС НИЈЕ ХТЕЛА ДА ЕМИТУЈЕ И ЗБОГ КОГА ЈЕ БИО И ПРОГАЊАН МИЛОРАД БАЈИЋ:

ИЗВОР: ЛОГОС-888-PRAVOSLAVLJE

————-

4.7.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић