ВЕРА

Тужни Видовдан у Србији


1.јул 2017. Епархија рашко-призренска у егзилу

Овогодишњи Видовдан обележен је великом тугом и болом у нашем народу, јер је тог дана Србији на место премијера наметнута Ана Брнабић, особа која својим отвореним неприродним и настраним опредељењем јавно промовише етику Содома и Гоморе. Трагичност овог догађаја увећава прегорка чињеница да је она за ступање на то место добила суптилну, али врло значајну, подршку Београдске патријаршије и патријарха Иринеја, и то у три наврата.

Прво, саопштењем Београдске патријаршије од 15. маја ове године, у којем се „прекорева“ лист „Блиц“ због тврдњи да се Српска православна црква меша у избор премијера, односно, да стопира избор Ане Брнабић на ту позицију, због њеног наведеног спорног опредељења. У саопштењу стоји да: „Српска Православна Црква не вири кроз туђе прозоре и не бави се приватним животом државних званичника.[1] Свакако, оваквом тврдњом уредништво сајта Београдске патријаршије свесно пренебрегава општепознату чињеницу да опредељење Ане Брнабић није само лично и приватно, већ јавно и праћено њеним активним учествовањем у промовисању содомске, антихришћанске и неприродне етике.

Другом приликом подршку Ани Брнабић исказао је митрополит Порфирије. У медијима је осванула фотографија срдачног сусрета дотичног митрополита са новом премијерком, уз коју медији додају вест да јој је том приликом упутио пуну подршку. С обзиром да се митрополит до данашњег дана није оградио од оваквих медијских извештаја, нити демантовао објављено, остаје само једини логички закључак, а то је: да су медији, на жалост, у праву.

Трећа, суптилна, али медијски кључна подршка дошла је од патријарха лично, који се на прослави Александра Вучића, фотографисао са премијерком Аном Брнабић.

Јасно је да поред мноштва гостију фотографисање са њом представља недвосмислену поруку подршке, коју патријарх Иринеј овим путем упућује новој премијерки. Барем је тако протумачена у медијима, који су уз поменуту фотографију додали наслове: „Благослов за премијерку“, „Благослов: патријарх и Ана заједно на пријему…“ Такође, ни овакве вести у медијима нису демантоване од стране Београдске патријаршије, нити од патријарха Иринеја лично. Због свега наведеног, овакав поступак патријарха показује јавности да он против постављања овакве премијерке нема ништа.

Лицемерно је до крајњих граница да на Видовдан у Грачаници, патријарх додељује ордене многодетним мајкама, док је пар дана пре тога, на напред наведни начин, дао импликативну, али врло значајну подршку премијерки, која својим јавним опредељењем заступа антипородичне вредности.

Напред наведеним поступцима Београдска патријаршија и патријарх лично, под руку са глобалистима са Запада, ударају на духовне и биолошке темеље нашег народа, а то су хришћански морал и здрава породица.

Очигледно је, издаја вере православне, коју следовањем јереси екуменизма и Ватикану чини патријарх Иринеј, уз садејство и подршку осталих епископа екумениста Београдске патријаршије, свакако као последицу има издају и гажење свих, па и основних хришћанских и етичких начела, као и целокупног Јеванђеља Христовога. На наведени начин десило се небивало у историји Српске православне цркве, догодило се да су се духовни пастири и екуменисти из Београдске патријаршије преметнули у сараднике глобалиста, и скупа са њима постали отворени непријатељи сопственом народу.

Уредништво

___________________

[1]  http://www.spc.rs/sr/poruka_urednishtvu_blica_jeftino_ste_se_prodali

2 replies »

 1. Једно једноставно питање за цијели здрави дио нације:“Дали је Гаврило Принцип био свјестан шта ради и зашто то што ради ради и какве ће посљедице свега тога бити?Мој одговор је да је био свјестан и да је знао зашто то што ради ,ради и добро је знао какве ће бити посљедице,а цијенкали је држао у устима али није био добро припремљен.Умро је од изнемоглости и батина и туберколозе у злогласном Аустроугарском закону.Аустроугарска се сукнула на Србију и изгубила рат и да не пишем што се зна.Прије тога Аустроугарска је наптавила Албанију, да би Србији спријечила излаз на море.Данас Њемачка и Аустрија(Гешнер и остали) праве још једну Албанску државу на нашој територији,одвајају Србе из Црне горе као посебну државу, гдје су Срби мањина и тако у ужасе без краја.У србији нема више Гаврила,нема Обилића,то је за садашњег“ Српског“ (свачи је више него Српски)пресједника само слабо испричана легенда,као што недавно рече.У прошлом стољећу убијено је 40.000. 000 Словена.То су урадили Нијемци.Шта ово све значи? Па значи да смо се предали и да чекамо на клање.Замислите да су се Словени сукнули са авионима на Аустрију, Њемачку, Белгију шта би било?Неби се могло још сто година причати о миру, а нас су изударали и ми чекамо ко псето пред њиховим вратима да нам баце сплачине и кости од задње вечере.Такав народ не заслужује да се зове народом.Нас воде идиоти и ми се тако понашамо.

  Свиђа ми се

 2. ови белосветски несретници баш се окомили на нам убију веру у Бога.
  баш на Видовдан испоручивање милошевића, и уручивање брнабићке.

  е, па драги белосветски (не)пријатељи, хвала вам што нас подсећате да имамо још тога да учимо. али не брините, стижемо.

  ми растемо, ми растемо…

  Свиђа ми се