Верска мржња

КМ Новине: На гробљу у Косовској Митровици „више нема шта да се поруши“


3.6.2017. КМ Новине

Више стотина Срба обишло је на Духовске задушнице гробље у јужном делу Косовске Митровице, где су Шиптари уништили више од 90 одсто надгробних споменика.

Прилику која се Србима пружа само за Задушнице, искористила је данас и Зденка Живковић, да обиђе гроб свог гроб свог сина.

„Нема шта да се каже, много је тешко и цео свет ово мора да види“, каже она.

„Гроб се не заборавља, али је све теже и теже“, додаје Милован Милановић.

„Више готово нема шта да поруше, то говори о онима који то раде, то је дело бездушних људи, мртви људи су безопасни“, казе Србољуб Лазаревић.

Уплакана, уз помоћ рођака, Ратка Лазић подиже споменик супругу који је на гробљу у јужном делу Косовске Митровице сахрањен пре 1999. године.

„Деца немају где да дођу, све је горе и горе, а ми немамо коме да се обратимо, све је порушено“, каже она.

Потојереј ставрофор Милија Арсовић, који је учествовао у прогону епископа Артемија и активно сарађује на неканоноском, такозваном „међурелигијском односу“ како се другачије назива екуменистички покрет, обично са свештенством буде са народом јер је, захваљујући учешћу у црквеном пучу и узурпацији надлежности Епархије рашко – призренске, награђен могућношћу да управља овим делом територије ЕРП.

Он је медијима казао да је недопустиво то што се последњих неколико година дешава на гробљу, коси се трава, али се не односи, већ прекрива надгробне плоче. Истовремено, он активно сарађује на једном сасвим новом устројству, страном како бићу страдалног Србина са Косова и Метохије тако и вери православној, помажући напредовање управо супротних и поражавајућих схватања на концу којих ће овај део СПЦ бити сасвим разорен и уобличен тако да је на корист једној новој такозваној „косовској православној цркви“ и такозваној шиптарској „држави“ на територији КиМ.

Од 1999. године Срби своје преминуле сахрањују на гробљу у селу Рударе. У северном делу Косовске Митровице на два муслиманска гробља умрле сахрањују без проблема и на том гробљу ни један споменик није оскрнављен али та прича никада није предмет медијских извештаја чак ни српских, камоли страних.


Извор: КМ Новине

3 replies »

  1. БРАЋО МОЈА СРБИ ЗАГОРАНИ БОГ СВЕ ВИДИ И СУДИЋЕ СВАКОМ ЗА ЊЕГОВО НЕДЕЛО ШТО ЈЕ НЕКОМ УЧИНИЈО ЈА САМ СА ВАМА ДОК ЖИВИМ И ЗАЈЕДНО ДЕЛИМ ТУГУ СА ВАМА ТЗВ ПРОТА МИЛИЈА АРСОВИЋ ЈЕ САМ СЕБЕ УПИСАО У издајнике КЛЕТВА КНЕЗ ЛАЗАРА ДА СТИГНЕ СВЕ КОЈИ САРАДЂУЈУ СА шиптарима СССС

    Свиђа ми се

  2. Овакве слике стања Србских гробаља широм Космета,нису и не смеју бити никада заборављени а ни опроштени потпуно јер ово је неописиви грех оних који су ово починили,а наш ће бити и већи ако све ово заборавимо.

    Свиђа ми се