АКТУЕЛНО

Миланко Шеклер: КОЛОНИЈА или Платимо их донацијама и СМС порукама „задовољних“ становника


Судбина колоније

Миланко Шеклер

У свакој колонији, колонизатор организује и одржава онакву власт која му са сигурношћу може гарантовати пре свега његове сопствене интересе. Колонизатор, наравно, никада и нигде не износи и јавно не саопштава да уопште има своје интересе. Колонизатор, када уђе у неку нову колонију, прво што уради – разоружа и уништи сваки потенцијални извор побуне против „себе и своје колонијалне власти“! Колонизатори и њихови нови управници често на кључна места поставе „експерте“ пореклом из те колоније, али који већ дуго раде код колонизатора (нпр. Ђелић, Јелашић, итд), и најчешће прво морају да објасне „ослобођеном“ (најчешће нико не зна од кога!) народу колоније „да му више неће требати ни војска ни оружје, јер против кога би уопште више ратовали“?! Зашто бисмо „непотребно“ бацали новац на војску, када више нисмо „заостала земља“, већ друштво које има „перспективу“ (на пример, европску!)?

Колонизатор је при томе више него јасан: када већ више и сами кажете да нећете никада ратовати против нас, шта ће вам уопште оружје и против кога бисте ратовали“!? А нико се при томе и не пита реално: па ко су онда уопште они и какав је то „свет“ када су нам једини потенцијални непријатељи, како и сами признају,  управо они сами (па наравно да су нам само они непријатељи – када су колонизатори)!  Уз то, наши колонизатори нам и сами кажу: ако будете „добри“ и „испуните неке услове“ онда ће вам наша војска гарантовати заштиту и безбедност! При томе колонизатор никада не објашњава како то да њему треба  војска и оружје а нама више не треба! Колонизатор, као што видите, кад год може, третира становнике колоније  као „обичне малоумнике“, или у најбољем случају као „незрелу и наивну децу“ којој треба, кад год је могуће, ускратити сваки облик самосталности, јер, као такви, увек могу „нанети себи непотребну штету“!

Представници законодавне и извршне власти у свакој колонији, па и овој нашој, увек представљају оно најгоре што тај народ може у датом тренутку да изнедри! Колонизатор никада не дозвољава да се на власти у колонији нађу поштени, способни, паметни и независни људи! То би за колонизатора значило сигурну пропаст! Зато колонизатор увек у својој колонији подржава и помаже да се на власти нађу само они најгори, најнеписменији, најнеспособнији и најкорумпиранији, јер само такви им могу гарантовати сигурну будућност и заштиту сопствених интереса.

Зато таква колонијална власт, коју колонизатори отворено и својски помажу својим директним изјавама (али и у новцу и медијима), у суштини представља саме колонизаторе а не и народ колоније! Зато народна скупштина наше колоније не жели да даје новац за лечење сопствене деце, јер то уопште није у интересу наших колонизатора! Нашим колонизаторима је у интересу да лече своју, а не децу колоније! Много је корисније за колонизатора да се  колонија задужује и расипа свој новац, па да на крају мора да преда све сопствене ресурсе колонизатору, него да улаже у своју науку, здравство или школство, као основно „право сваког сувереног народа“!

У свакој правој колонији нема никаквих разлога за бригу око било чега (бар што се тиче живота обичних становника колоније), јер ту су наши драги, вољени и свеприсутни колонизатори који имају само једну једину жељу у свом животу: да нам помогну и да нас усреће, тако да живимо много боље него до сада! Стара је историјска истина да колонизатори увек желе да помогну становницима колоније, више него што они желе сами себи да помогну!

У свакој правој и развијеној колонији сваки колонизатор боље од тебе зна шта је добро за тебе. У колонији, све оно на шта те наговарају колонизатори да урадиш је за твоје добро а не за њихово. Колонизатори све промене које чине у твом друштву проглашавају за нужне „реформе и модернизацију“, који не могу да чекају више. Колонизатори увек праве „техничке“ и „експертске“ тимове и комисије како би спровели своје идеје у својој колонији, јер тако своје интересе директне крију иза „лажног ауторитета“ науке и струке. Колонија је заостала и да би се развила нужно је да прихвати колонизатора и његове идеје као једини циљ и смисао постојања. У свакој колонији, на први поглед, нико више и истрајније не води рачуна о интересима колоније од самих колонизатора.

Колонизатори ништа не чине због свог интереса, већ све чине да би усрећили људе у колонији. Колонизатори инвестирају у колонију не због свог интереса, већ због интереса колоније и њеног становништва. Колонизатори непрекидно помажу колонију јер су „хумани и доброчинитељи“ у својој души. Колонизатори ће радије нешто поклонити колонији него својој матичној земљи. Колонија нема разлога да брине о својој судбини, када су ту колонизатори. Колонизатори су спремни да ризикују све зарад своје колоније јер имају само један циљ: да побољшају живот људи у својој колонији, по цену њихових живота! Колонизатори су увек толико „наивни“ да их њихове колоније често искоришћавају и експолатишу“, и извлаче им разне бенефиције да колонизатори то чак и не примећују.

На фотографији су „одабрани“ са заставама „колонизатора“

Колонизатори имају одговоре на сва питања која им постављају у колонији, па чак и на она на која немају одговоре када им поставе у њиховој матичној земљи! Колонизатори зато често једно раде код куће а друго у колонији, а када их питају зашто, они кажу да је то зато што у њиховој сопственој земљи- матици имају неке „глупе“ законе и „традицију“ коју ето морају да поштују, а чега хвала Богу нема код нас, у њиховој колонији, па онда могу да нам приуште и оно што не могу да приуште сопственом народу!

Колонизатор ништа у свом животу не воли више од тога да га његова колонија превазиђе у привредном расту и развоју! Зато, стара је истина, да нема правог развоја без колонизатора! Како се данас уопште може нека земља развијати ако није колонија? Најгора политика за колонију је она која покушава да јој обезбеди слободу и независност, да јој поврати традицију и патриотизам, јер „патриотизам се не сипа у тракторе“. У свакој колонији највећи углед имају истрошени бивши политичари и јавне личности земље колонизатора, јер таквима су у колонији сва врата отворена како би „могли да дају свој лични допринос развоју и реформама у својој колонији“ е да би и њен народ коначно осетио благодети живота као у свакој „нормалној“ земљи! Колонизатори су спремни да усреће колонију, чак и када већина људи у колонији то не жели! Колонизатори усмеравају „развој“ колоније у оном правцу у коме је то најбоље за колонију, а не за колонизатора!  Колонизатори „бацају“ силне новце како би развили колонију и учинили је савременим, модерним и јаким друштвом. Колонизатори никада немају друге пориве, сем да развију колонију до тог степена да буде чак и боља и јача и од њихове земље-матице, земље-колонизатора!

Историја је показала – нема развијене земље која није колонија и која није зависна од колонизатора.

Поуке 

1. Када су наши данашњи колонизатори стигли у нашу колонију, прво у шта су „иневестирали“ биле су фабрике дувана, пиваре и цементаре. Интересантно, али тада им уопште није било важно што немамо „модерну европску законску регулативу“, „што нам „пословни амбијент“ није развијен а „инвестициона клима“ не постоји, и што су нам закони били застарели и неусклађени са законима њихових земаља! Тада су колонизатори инвестирали без икаквих специјалних захтева, и без икаквог условљавања! Тада им ни на памет није падало да траже новац из буџета за „новоотворена“ радна места! Тада им је само било важно да преузму власништво што пре над оним што је доказано профитабилно! Наравно да нема бољег посла од продавања робе која ствара зависност (дуван и алкохол). Стари колонизатори су већа имали одлична историјска искуства са продавањем „ватрене воде“ Индијанцима, или продавањем „опијума“ Кинезима! Због тога што је Кина и 19. веку забранила продају опијума у својој царевини, Велика Британија је напала Кину војно, тражећи да се дозволи слободно тржиште и продаја опијума становницима Кине! На питање кинеских власти зашто не продају опијум и у Лондону а не само у Кини, Велика Британија одговара да код њих нема интересовања за ту врсту робе! Што се тиче куповине наших фабрика цемента, ту им је било важно да само купе тржиште! Зато што је та роба (цемент) тешка, а транспортни трошкови велики, практично немају никакве конкуренције, чак ни из региона а камо ли из удаљенијих земаља, а зарада је сигурна.

2. Када је колонизатор коначно потпуно преузео управљање нашом колонијом (у свако министарство поставио своје саветнике), онда је брзо поставио и нове услове: ако хоћемо да будемо колонизовани и да постанемо модерна колонија, онда за то морамо сами и да платимо! Нема више „страних инвестиција“ док не дамо новац из сопственог буџета, то јест за свако ново радно место! На бесмисао таквог понашања наше колонијалне власти (управа) нема никаквог утицаја ни то што наше досадашње искуство говори да се чак 75% тако отворених радних места „угаси“ оног тренутка када „инвеститору“ истекне уговор са владом колоније којим је регулисано финансирање радних места из буџета колоније. Интересантно је да се и све суседне колоније, које се граниче са нашом колонијом, међусобно такмиче која ће дати боље услове својим колонизаторима и самим тим се изборити за престижну титулу најколоније Балкана! Данас је тако модерно бити колонија! Ако нисте колонија, нисте ни модерна ни реформисана земља и немате „европску“ перспективу! Замислите молим ва, све оне јадне земље читавог света (Азије, Африке, Јужне Америке) које нису у Европи и самим тим немају никакву „европску“ перспективу. Јадници!

Свака озбиљна колонија не држи до себе и до свог достојанства већ само до угледа и пријатељства колонизатора. У свакој колонији, за домаће управнике колоније нема веће похвале и части од тога да те похвали лично колонизатор за оно што чиниш сопственој земљи! Колонизатор увек води рачуна да управа колоније буде по „по вољи“ становника колоније!

3. Колонизатор увек пази да на власт у колонији не дођу они који желе да се ослободе „колонијалне“ зависности! Зато колонизатор увек такве покрете и људе у својим колонијама назива најгорим могућим именима данашњице: фашисти, екстремисти, реакционари, назадне снаге, итд. Колонизатори своје „управнике“ у колонијама данас називају следећим именима: реформисти, реалисти, модернизатори, прогресивне снаге, итд. Колоније немају никакву будућност без колонизатора! Колонизатори организују повремене посете становника колоније својим матичним земљама -колонизаторима, како би се и сами уверили колико се боље живи у њиховим земљама (колонизаторима) него у земљама (колонијама), као да је то необично и чудно! Колонизатор увек обећава такав живот и у колонији, за „годину, две, најкасније три, можда десет, најаксније двадесет година“! Колонизатор никада не упућује становнике нове колоније да посете неке старе колоније, односно оне земље које су много дуже у улози колоније од наше, јер би се тиме разбила илузија о „напретку, прогресу и развоју“ коју становници колоније жељно ишчекују читавог живота. Зато наша колонија нема, и не треба да има, никакве посебне и „блиске везе“ и размену „искуства“ са на пример суседним колонијама које су у том својству много дуже од нас, на пример са Румунијом и Бугарском! Зато човек кога је колонизатор поставио и подржава га на угледном месту „шамана и врача“ у нашој колонији, а чији је надимак симбол далеких колонија (човек по надимку „Палма“), не води своје „саплеменике“ у старије колоније (Бугарску и Румунију) где би се могли из прве руке обавестити о својој судбини у будућности, већ их води у Аустрију да виде како живи „обичан народ“ колонизатора.

4. И један конкретни предлог! Како би се данашња ситуација у нашој колонији у потпуности разоткрила ја предлажем да учинимо нешто веома просто и да видимо сви јавно какве ће реакције бити, како колонизатора, тако и наше колонијалне управе (власти).

Предлажем да наша колонија одмах престане и забрани скупљање новца за било какво лечење деце и болесника СМС порукама и донацијама!

Предлажем да наша колонија, уместо за овакве сврхе, такав начин обезбеђивања средстава уведе за за исплате „колонизаторских“ народних посланика, њихових министара и колонијалне владе! Хајде да они примају плате од новца који се прикупи донацијама и СМС порукама „задовољних“ становника наше колоније, које званично и представљају, а да се заузврат наша деца и болесници наше колоније лече директно из буџетских средстава предвиђених за њихове плате и дневнице!

 

За крај

Колонизатори су, зарад одузимања „права народа на сопствени развој, слободу и независност“, и како би га лакше претворили у колонију, смислили „причу“ о поштовању „људских и индивидуалних права“! Колонизатори замајавају народ у колонији „људским правима“ како би им одузели „право народа – право на сопствену независност и државу“! Колонизатори највише воле када се народ у колонији не бави суштином и важним стварима, већ „ђинђувама и огледалцима“, као некадашњи индијанци-дивљаци под њиховом управом! Е данашња „људска права“ имају улогу „ђинђува и огледалаца“ у њиховим некадашњим колонијама!

Али без обзира на све ово и заиста тешку ситуацију, нема разлога за малодушност и предају! Важно је само да у нашој колонији увек буде оних људи који знају праву истину, и онда ћемо, као и  свака колонија, кад тад дочекати своју слободу и смрт колонизатора! Како каже легендарни кинески војни стратег Сун Цун: „Ако довољно дуго седиш на обали, дочекаћеш да река пронесе и тело твог непријатеља“!

П.С.
А онда ће и колонијални управници (колонизаторска власт), преко ноћи изгубити све оно што су деценијама стицали на терет сопствене отаџбине! Тада сигурно нико више неће палити скупштинска здања, јер то је на крају крајева имовина наше земље (и свих нас!), али ће зато невиђена „гужва“ бити пред њиховим приватним дворцима и имовином! Но и њих нико неће палити јер и то је имовина наше земље, значи и свих нас (као и скупштина)!

До тада, будите стрпљиви и чекајте велике дане!

Миланко Шеклер

—————-

15.5.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

6 replies »

 1. Чему све ове ЈАДИКОВКЕ на рачун КОЛОНИЗАТОРСКИХ миљеника које су изабрали не колонизатори већ демократским путем бирачи, врло завидан број који није за потцењивање! Ако желите њих да критикујете, дрвље и камење бацате, обратите се онима који су их бирали, бирани само раде свој посао већ унапред за њих одавно припремљен!!! Речима попут ових или сличних, Србији се неће ни за мали милион година ишта на боље променити! Да би се могло нешто променити мора се променити СВЕСТ, погрешна инфериорна-неповољна МАТРИЦА-СВЕСТ изданог, опљачканог и окупираног србског народа, који, управо због садашње свести-матрице ништа боље и не заслужуује! До сада су били ТУЦАНИ у главу, сад је лепо да скину и гаће, чисте или прљаве није битно, и да колонизаторски миљеници политички одраде часно и поштено и овај део посла!!!

  Свиђа ми се

  • Јањо душо,од дрвета не видиш шуму,тачно је да је та иста гомила ткз.бирача још није избацила комунизам из свести нити навику усе насе и подасе,држава јој је нека тамо туђа прћија одакле се само краде и извлачи колико ко може и уме,једном речју гора од крда јер ни крдо ни било која стока не уништава саму себе него се организује и заједнички брани,обнавља и множи!Али…поставља се питање ко је одговоран за стање свести те гомиле „бирача“,опет долазимо до истих колонизатора које би ти ослободила кривице а који су вековима радили на стварању таквог профила да би могли лакше владати колонијом.Створивши једном такву гомилу кроз индоктринацију путем назови школа,медија културе само су јој још изградили подмукли систем у којим они могу да се шире попут канцера нападајући здрав организам све више и више. Зато треба да се одбранимо од лукавог колонизатора мудро као што то раде мудре животиње у природи кад су угрожене,слогом и упорношћу надом и вером у правду Божију а неше „бираче“ да уверимо у сулудост њиховог посла јер не знају шта раде!
   Премудри Исус син Сираха;“Сине увек се сећај онога на крају(живота)и у векове нећеш сагрешити;смрт,суђење,Рај и Пакао“!

   Liked by 1 person

   • Марија срце, Јања види шуму и поред многобројног дрвећа, али, да ли вам је познат психолошки профил изданог, опљачканог, окупираног срБскОГ народа? Вероватно не! Стављам на располагање и прилика за Вас наша драга Марија за размишљање и унутрашње промене, да нам удруженима, сложнима, буде ускоро боље него јуче!

    Женски где доминира ,,женско“ испољавање, аспект. Изражава се као успешно остваривање и не баш успешно осмишљавање. – Ирационалност, неаналитичност, неконструктивност. Емотивност, сујета, завист, замерљивост, инат, некоректност. Склоност омаловажавању, непоштовању, неспремност да се погледа и очима другог, несклоност сарадњи, систему. – Потреба личном промоцијом (ја). Порив за допадањем и утиском, површност. Субјективизам, немогућност посматрања ствари одвојено од себе, у принципу. Непризнавање кривице (да круна не падне са главе). Непризнавање чињеница ако се сматрају непожељним. Пројектовање личне кривице, грешке надругог. – Склоност опредељивању према ономе што није заједничко, што спаја односно склоност подели, деоби. – Изражена оперативност која подразумева велику енергију и способност за остварење ,,материјализацију“ као порив и способност подређивања (себи и свету, контексту, и усмереност на сада, на тренутну корист, на тренутно решење, на ужи конекст, на посебно-оперативност која се овог тренутка тиче. – Неусмереност на даљу будућност и истрајавање у вези ње. – Неусмереност нашири контекст. Несклоност далекосежном, стратешком, универзалном, свеобухватном, систематском сагледавању и приступу. – Несклоност авантури, експерименту, истраживању, неизвесном. – Усмереност на одређено, проверено, извесно.

    Свиђа ми се

 2. Миланко Шеклеру за тебе и такве као ти Његош је написао следећу бесмртну мисао:“Ако сабљу пољубиш крваву и запловиш у ноћне валове, следије ти праху свјетковање.“Овај чланак је наукине, науке, наука.

  Свиђа ми се