АКТУЕЛНО

Скупштина Уједињенe Српскe усвојила Декларацију о неповредивости Српске


14.05.2017 Срна

Бањалука – Скупштина Уједињене Српске усвојила је данас Декларацију о неповредивости Републике Српске у којој се наводи да је Српска јединствен и недјељив уставноправни ентитет.

У Декларацији се наводи и да се пренос надлежности на ниво БиХ може спровести само у областима у којима је то у интересу Српске и да се Српска не одриче могућности враћања одузетих надлежности.

На Скупштини Уједињене Српске усвојене су и Платформа за политичко дјеловање до општих избора 2018. године, као и Платформа економског развоја Српске.

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стеванић сматра да Српској треба боља национална и економска политика, успјешнија и боље организована државна администрација, али и више националног консензуса између фактора из заједничких институција БиХ и Владе Српске.

Он је рекао да је данашњи скуп организован на дан када су прошле године организовани митинг опозиције и контрамитинг власти, те да Уједињена Српска данас промовише национално помирење и консензус, умјесто међусобних оптуживања.

„Оно што је било организовано 14. маја прошле године у Бањалуци није се десило код нас, али су га реализовали у Македонији. То су пројекти дестабилизације република, увођења ванредних стања, сукоба, туча у парламенту, блокада, демонстрација, паљења“, рекао је Стевандић новинарима након свечане академије Уједињене Српске.

Он је истакао да је поносан што је Уједињена Српска успјела да трасира пут одговорније националне политике и што је један од фактора који такав сценарио спречава у Српској.

Стевандић је рекао да је на данашњу свечану академију, која је одржана након Скупштине Уједињене Српске, позвао представнике осталих политичких партија, невладиних организација, универзитета, те да су га поједини обавијестили да нису у могућности да присуствују, док је било и оних који нису никако одговорили на позив.

Глас српске

2 replies »

 1. Браво неповредива и неприкосновена Српска.
  Имате државу, имате Дејтон, имате здрав и паметан народ.
  Ангажујте све капацитете за српску.
  Запослите све незапослене на јавним радовима.
  Обезбедите кредите за смештај, исхрану, материјал, опрему и средњу плату.
  Орите, сејте, градите, нико вам не може забранити.
  Не дајте никоме да заузме ваша радна места или да радите за странце.
  Исисаће вам и мајчино млеко. Убедите тајкуне да све своје финансијске ресурсе уложе у Српску. Не прогоните никога, вратите га у своје крило.
  Јачајте морал и одбрану.
  Будите стрпљиви.
  Уједињени – нико вам ништа не може.
  Али морате обезбедити минимум животних услова.
  Живела Република Српска

  Свиђа ми се