АКТУЕЛНО

ЧАСТ ОТАЏБИНЕ: Непоколебљиво стоп криминалу и бахатости


фото: ЧАСТ ОТАЏБИНЕ

Република Српска је ушла у финалну фазу опстанка, преживљавања, битисања из које ће изаћи или као побједник или као пролазна епизода са краја 20-ог и почетка 21-ог вијека. Пошто је готово немогуће дефинисати кораке који се дешавају на друштвено политичкој сцени у „земљи мржње“ како је говорио Андрић, десио се искорак за оне који су заклети да нас вјечно омаловажавају, етикетирају и како њима одговара у дневно политичкој ситуацији минимизирају. Зато смо спремни да јавно подржимо ратног команданта Милана Јоловића Легенду који је смогао снаге да унутар једне партије, па макар она била и владајућа, каже стоп криминалу, бахатости и неправди и стане на чело дешавања на слободарској Романији ризикујући много, али стамено, одлучно и непоколебљиво. Наравно, знајући у каквом времену живимо и шта мисионари иза кулиса су спремни да испројектују налазимо за сходно да станемо у колону на чијем је челу Легенда.

Крајње је вријеме да сви заједно јавно кажемо шта је добро, а шта не. Шта ваља, а шта не ваља, шта смо спремни истрпити зарад вишег интереса и гдје је црта испод које не смијемо ићи ни по какву цијену. Такође смо свјесни да велики моћници не воле уоквирен простор нити слободарске, јуначке одлуке које мијењају ток историје. Како рече прије неки дан на Сокоцу и сам Легенда „Слободарска Романија опјевана је постала позната по лоповима…“, дошли смо до тренутка када ћемо нестати у сивилу личних интереса или изаћи као побједници.

Као што вјерујемо у Христа, свим срцем вјерујемо да ће се ова дешавање препознати на прави начин. Дисциплина, хтјење и осјећај за правду међу свеколиким српским родом су кроз вијек вијекова били на цијени. Па смо увјерени да ће се кроз то препознавање омогућити да тас слободе и правде опстане тамо гдје треба и где је Богу угодно.

У Београду, 25.04.2017.године

Одбор оснивача „ЧАСТ ОТАЏБИНЕ“

ИЗВОР: castotadzbine.rs

***

ПОВЕЗАНО:

*„Шуме Српске“: Кадрови, решења, протести и реаговање – „ЗАЈЕДНИЧКИ ПЛЕС“

*РЕПУБЛИКА СРПСКА: Дрвопрерађивачи одблокирали пут – договорен састанак (видео, фото)

—————-

26.4.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »