АКТУЕЛНО

МИНИСТРИ ТРАЖЕ ЗAТВОР за Јонуза: Ухапсити Муслиуа због позива на рат


Председник општине Бујановац и председник Националног савета Албанаца Јонуз Муслиу је пре пар дана изјавио – ОТВОРЕНИ СЕПАРАТИЗАМ И ПРИЗНАЊЕ учешћа у „ослободилачком рату“: Муслију – „Унија Албаније и Косова без Долине је бесмислена… Зато смо водили наш ослободилачки рат. Овај циљ постоји записан у срцима и духу албанског народа.“, поводом тога министри у Влади Србије сагласни су да Муслиуем треба хитно да се позабаве државни органи и да он буде ухапшен. Муслиу је био борац терористичке УЧК/ОВК и политички комесар основане УЧК на територији Прешева, Бујановца и Медвеђе (ОВКПБМ) и годинама ради са својим сарадницима на испуњењу „сна за који су погинули њихови саборци“… и ГОДИНАМА НИКО ОД ПОЛИТИЧАРА НА ВЛАСТИ ДРЖАВЕ СРБИЈЕ НЕ РАДИ НИШТА ДА СЕ ТО СТАЊЕ РЕШИ!

***

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић за „Aло!“ каже да то не сме проћи некажњено.
– По мом мишљењу, државни органи Србије би требало да реагују на отворени сепаратизам Јонуза Муслиуа и позива на рат – отворено је навео министар спољњих послова за „Aло!“.

Министар за рад Aлександар Вулин истог је мишљења.
– Ово треба да коментаришу надлежни државни органи и он би за ово морао да одговара. Ово није нека политичка изјава, нити лични став, већ позив на рушење уставног поретка и угрожавање територијалног интегритета Србије. Ово је наставак онога што је учинио Еди Рама, што је наставио Хашим Тачи, то је позив на трећи балкански рат за стварање велике Aлбаније – изјавио је Вулин.

Реаговао је и председник Одбора за људска и мањинска права српског парламента Мехо Омеровић. – Европска унија и њене чланице морају реаговати на овакве изјаве истом мером као што то често знају када говоре о угрожености националних мањина у Србији – навео је Омеровић. Он подсећа да су изјаве Раме и Тачија, које су претходиле изјави Муслиуа, остале без адекватне реакције међународне заједнице.

Политички аналитичар Драгомир Aнђелковић оценио је за „Aло!“ да је председник бујановачке општине „прекршио све законе Србије”.
– Овде се не ради само о позиву на сепаратизам, позив на сепаратизам може да буде легитиман док је искључиво политички. Ово је позив на насиље јер уједињење Косова и Aлбаније и промена границе Србије може да се спроведе само ратом. Ово је директан позив на рат, на тероризам и на све оно што цивилизован свет осуђује. Он крши све законе Србије и међународне норме. Србија мора да реагује – истиче Aнђелковић.

Петров: Мора бити смењен!

Професор Уставног права Владан Петров за „Aло!“ каже да Муслију у најмању руку мора бити смењен са функција које обавља.
– Овакве изјаве председника Националног савета су апсолутно пример злоупотребе и функције председника и читаве институције. Савети Националних мањина нису државни органи, него органи чије је успостављање обезбедила држава, дала им прави оквир и статус и служе да се баве питањима унапређења и заштите мањинских права, а то апсолутно није оно што ради Муслију. Он се бави државним питањима. Његова функција председника општине такође би могла да буде доведена у питање, јединица локалне самоуправе би могла да поднесе поступак за његово разрешење – истиче он.

КАЗНА је затвор до 15 година

У члану 307 Кривичног закона, који носи назив „Угрожавање територијалне целине”, каже се да „ ће се ко силом или на неки други начин покуша да отцепи неки део територије Србије или да део те територије припоји другој држави казнити затвором од три до 15 година”.

ФБР НАПОМЕНА: ОВУ КАЗНУ НИСУ ДОБИЛИ, НИТИ СУ СМЕЊЕНИ, ОНИ КОЈИ СУ УЧЕСТВОВАЛИ У ВЕЛЕИЗДАЈНИЧКОЈ ПРЕДАЈИ 15% ТЕРИТОРИЈЕ ДРЖАВЕ СРБИЈЕ (КОСОВО И МЕТОХИЈУ) СЕПАРАТИСТИМА И ТЕРОРИСТИМА У РУКЕ!!!

Извор: АЛО, Јужне вести

***

ПОВЕЗАНО:

*ОТВОРЕНИ СЕПАРАТИЗАМ И ПРИЗНАЊЕ учешћа у „ослободилачком рату“: Муслију – „Унија Албаније и Косова без Долине је бесмислена… Зато смо водили наш ослободилачки рат. Овај циљ постоји записан у срцима и духу албанског народа.“

*Државнику би још јуче Јонуз Муслију четкицом за зубе рибао WC у Забели!

————–

21.4.2017. за СРБски ФБРепотер приредила Биљана Диковић

3 replies »

 1. Вучићев човек. Сви они су гласали за Вучића. Како могу пријатељи СНСа у затвор. Па они су за ЕУ и НАТО, исто као и Муслију.
  Муслију, а и Вучић се пита – каква је разлика чији је Ниш, ако будемо (Србија на куково лети) заједно са Великом Албанијом у Европској Унији и НАТО?
  Муслију је за мир, као и Вучић, да мирно предамо све до Ниша, а онда Ниш.
  Браво Муслију, тако се подржава Вучић!

  Свиђа ми се

 2. БАЦАЊЕ У ПРАШИНУ КО ХОЋЕ ДА ВЕРУЈЕ ДАЧИЋУ ВУЛИНУ НЕК ИМ ВЕРУЈЕ ЈА НЕ ВЕРУЈЕМ НИКОМ ВИШЕ ОСИМ ГОСПОДА И У ЂЕДОВЕ МОЈЕ И У ДЕЛО НАШЕ И ЊИХОВО ДЈЕЛО ЧИЧА ДРАЖЕ ЧЕТНИКА И ГОРСКЕ СТРАЖЕ СССС

  Свиђа ми се