АКТУЕЛНО

Министарство пољопривреде Србије: Пилетина заражена салмонелом из Словеније није увезена, ХРВАТИ наредили повлачење контигента овог меса


БЕОГРАД – Из Министарства пољопривреде Србије тврде да контингент пилећих прса „Перутнине Птуј“ са костима без коже, произведен 29. марта ове године, заражен салмонелом није стигла из Хрватске у Србију, пишу Вечерње новости. Министарство пољопривреде Хрватске наредило је повлачење овог контингента меса.

„Ринфузну пилетину нисмо увозили из Хрватске, али ни из Словеније. Од почетка године код нас нису долазила пилећа прса без коже. Производи који су у Хрватској били спорни нису стизали код нас“, цитирају Вечерње новости неименовани извор из српског Министарства пољопривреде.

Салмонела је пронађена и у свежим пилећим прсима, пилећем батаку и карабатаку, пилећем млевеном месу и пилећем машински откоштеном месу на Пољопривредном газдинству Ореховац, одобреног броја 1860.

Како је наведено на сајту хрватског ресорног министарства, из продавница су повучена пилећа прса LOT 170324, пилећи батак и карабатак ЛОТ 170324 произведено 24. марта 2017.године.

У Србији је, почетком новембра прошле године Лесковац је протресла епидемија салмонеле, када је више од 100 деце из предшколских установа било заражено, подсећају Вечерње новости.

ИЗВОР: РТВ

—————

18.4.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић