АКТУЕЛНО

СТРАДАЊЕ НАРОДА СРБСКОГ: Документарни филм ЕВО НАШЕ ДЕЦЕ (видео)


Погледаjте документарни филм Здравка Шотре коjи свjедочи о страдању Срба из Херцеговине у Независноj Хрватскоj 1941. године. Мученичко село Пребиловци наjстрашниjе симболизуjе геноцид коjи  jе преживио српски народ.

Потомци након 50 година широм  Херцеговине ваде кости своjих предака из jама и достоjно их сахрањуjу. Оваj филм из 1991. има своjу специфичну тежину ако знамо да jе убрзо након тога „комшиjа“ са незапамћеном монструозном мржњом уништавао и кости мученика.

ИЗВОР: ЈАДОВНО

——————–

31.3.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. ПОЧИВАЈТЕ У БОЖЈЕМ ЦАРСТВУ СРБСКА ЂЕЦО ОСВЕТИЋЕМО СВУ СРБСКУ ЂЕЦУ КОЈУ УБИШЕ усташе и муслимани ПОЗДРАВ ЗА МОЈЕ ЉУТЕ ЈУРУШЛИЈЕ ВОЈВОДЕ ПАВЛА ЂУРУШИЋА КОЈИ СЕ НИКОМЕ И НИКАДА НЕ ПРЕДАЈУ ВОЈВОДА МОМЧИЛО Р ЂУЈИЋ ЈЕ РЕКАО ТУКАО САМ СЕ ЈА ПРОТИВ ЊИХ ОНИ СУ ПЛАШЉИВЕ ЖИВОТИЊЕ ТО ЈЕ РЕКАО НАШ ВОЈВОДА У ЕМИГРАЦИЈИ СССС

    Liked by 1 person

  2. Зар је са овим зверима требало правити заједничку државу уопште и било када?Зар су кости Србских мученика морале бити у тамама забетонираних јама 50 година да би угледале светлост дана тек тада зарад неког лажног братства и јединства.Ваљда ћемо једном заувек извући поуке и Хрватима никада више и ни по коју цену веровати.

    Liked by 1 person