АКТУЕЛНО

Проф. др Љубомор Грујић: И име господима Мајкла Правице је злоупотребљено ради подршке Вучићу!


Проф. др Љубомир Т. Грујић
28.3.2017.

Ви, чланови САНУ и Универзитета у Београду (Београдског универзитета – БУ) који штитите плагијаторе и подржавате плагијаторство, који делујете против Устава Републике Србије и подржавате његовог моћног протагонисту Александра Вучића – после те ваше јавне подршке рушитељу целовитости Србије и подвођењу Срба под шиптарски тероризам, је ли ви то припремате да извршите избор Александра Вучића за свог почасног члана?

Текст у Блицу

Господин Мајкл Правица (Michael Pravica) je  осведочени србски родољуб. Ви сте његово име ставили на тај списак не тражећи његову сагласност! То исказује вашу моралност, ваше непоштовање човека, његовог достојанства, слободе и опредељења.

Залуд је да вам предлажем да поднесете колективну неопозиву оставку и појединачне неопозиве оставке на чланство у САНУ. Већ сам то био безуспешно учинио поводом САНУ заштите плагијаторства и подржавања растурања Србије предлогом да се не поштује њен Устав.

Хоћете ли се јавно извинити господину Мајклу Правици (Michael Pravica) и свим држављанима Републике Србије што углед САНУ и БУ експлоатишете да бисте убедили бираче да гласају за Александра Вучића? 

Надам се да ће чланови САНУ и БУ који нису на том списку подржавалаца Александра Вучића јавно изнети свој став о томе како то писмо делује на углед и ауторитет САНУ и БУ.

 

Др Љубомир Т. Грујић
редовни професор у пензији
Џона Кенедија 31/15
11070 Београд

***

Прилог: Обраћање господина Правице путем ел. поште

———- Forwarded message ———-

Date: 2017-03-28 5:20 GMT+02:00
Subject: Misrepresentation of my name

Dear Friends:

It has been brought to my attention that a recent Politika article (see below) writing about the Serbian Royal Academy of Arts and Sciences allegedly supporting Presidential candidate Alexander Vucic included my name.  Though I am a Honorary member of this society, I was never interviewed, my opinion was never queried, nor did I vote on supporting any candidate in Serbia’s upcoming elections.  On top of this, as an American, I have no right to endorse any candidate from a country of which I am not a citizen though if I was a Serbian citizen, I certainly would not support an „Uncle Tom“ candidate such as Vucic who clandestinely wants Serbia to join the sinking EU and NATO (which savagely and illegally bombed Serbia in 1999), and recognize „independent“ Kosovo.  My apologies in advanced for any confusion that may result from this horrible and shameful misrepresentation of my name.

http://www.politika.rs/scc/clanak/377069/Srpska-Kraljevska-Akademija-podrzala-Vucica

http://www.blic.rs/vesti/politika/srpska-kraljevska-akademija-podrzala-vucica/nxhvzec

http://www.teleprompter.rs/srpska-kraljevska-akademija-podrzala-vucica-preko-120-doktora-nauka-javnih-sportskih-licnosti.html

 

Sincerely,
Michael Pravica