АКТУЕЛНО

Линта: Хрватска да престане са хапшењем крајишких Срба


БЕОГРАД – Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оценио је данас, поводом хапшења пензионисаног капетана бојног брода бивше ЈНА Чедомира Боројевића, да је крајње време да Влада Србије пошаље Загребу јасну поруку да је неприхватљиво константно хапшење крајишких Срба путем хрватских потерница.

„Потребно је да се отвори дијалог између две стране с циљем да постигне договор о кажњавању свих одговорних за ратне злочине без обзира на националну припадност“, наводи се у саопштењу.

Такође, Линта тражи да Тужилаштво за ратне злочине Србије коначно почне да расписује међународне потернице против припадника хрватске војске и полиције који су наредили или извршили бројне ратне злочине против Срба.

Боројевић је ухапшен на граничном прелазу између Хрватске и Црне Горе због наводног напада ЈНА на Шибеник септембра 1991. године.

То хапшење Линта сматра доказом да актуелна хрватска власт наставља да води антисрпску политику Фрање Туђмана.

„Биро Интерпола у Загребу, на захтев хрватских судова, у последњих неколико година на месечном нивоу расписује међународне потернице за крајишким Србима за наводне ратне злочине. У највећем броју случајева не постоје никакви докази за ратне злочине, али Хрватској није циљ утврђивање истине, већ је на делу принцип колективног кажњавања Крајишника“, истакао је Линта.

ИЗВОР: РТВ

—————–

20.3.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

5 replies »

 1. Нећемо доживети од ове владе никакву помисао да заштите Србе у Хрватској,Црној Гори,Македонији, Космету јер то је у свести потпуно иста власт као и 1946 године која ни по коју цену неће да наљути своје„ идеолошке пријатеље„и пре ће осудити сопствени народ него злочинце како су некада радили Ранковић,Крцун,Стамболићи и остали Србски безбожници тако сада и ови неће љутити Мила,Тачија,Бакира по цену да Србима не само одузму сва права,него ли да нестану као да никада нису постојали. Јер они нису доведени да раде за свој народ,него да служе пројекту Ватикана,Брисела и Вашингтона и Берлина. Са оваквима на власти бићемо све мањи како бројчано тако и територијално,у то будимо сигурни, зато дајмо нешто од себе да опстанемо, можемо,морамо и требамо али без њих.

  Свиђа ми се

 2. ДА ИМАМО ДРЖАВУ СРБИЈУ ОДМА БИ ТРЕБАЛО ПРЕКИНУТИ ТЗВ ДИПЛОМАТСКЕ ОДНОСЕ СА рватском ТРАЖИТИ ДА СЕ устсшија ПОВУЧЕ И ПРЕКИНЕ ОКУПАЦИЈУ РСК ИЛИ РАНИЈЕ ВОЈНУ КРАЈИНУ ЛИНТА КА И МИЛОРАД ПУПОВАЦ ПРИЧАЈУ ЛЕПО ЈЕ РЕКАО НАШ ЧЕТНИЧКИ ВОЈВОДА МОМЧИЛО Р ЂУЈИЋ СА ЊИМА ПРЕГОВОРА НЕМА И ТО ЈЕ АМАНЕТ ЗА СВЕ СРБСКЕ ЧЕТНИКЕ КОЈИ ВЕРУЈЕМО У ГОСПОДА СВЕТОГ САВУ ЧИЧА ДРАЖУ КРАЉА ПЕТРА ТОМИСЛАВА МАРИЈУ МАЈКУ КРАЉИЦУ МАРИЈУ ЧИЧА ДРАЖУ СВЕ ЧЕТНИЧКЕ ВОЈВОДЕ ОФИЦИРЕ ПОДОФИЦИРЕ И РЕДОВЕ КРАЉЕВЕ ВОЈСКЕ КОЈА ЈЕ ЈЕДИНА БИЛА ЛЕГИТИМНА У ПОРОБЉЕЊОЈ ОТАЏБИНИ СССС

  Свиђа ми се

  • Хрвати су ту само хигијенска гумица. Прави окупатори су Немци – њима треба и коридор Загреб-Сплит, и „хрватско“ Подунавље и анестетизована Хрватска.

   Свиђа ми се