АКТУЕЛНО

ИЗБОРИ: Новосадски адвокат поднео приговор на кандидатуру Прелетачевића


НАЈНОВИЈА ВЕСТ:

Републичка узборна комисија је одбила приговор адвоката Мироја Јовановића, као неоснован.

17264717_108904939644081_7493847749282460152_n

Извор: ФБ профил Љубиша Прелетачевић Бели/Курир

***

фото: ФБ профил Мироје Јовановић

Новосадски адвокат Мироје Јовановић поднео је данас, у својству бирача, приговор Републичкој изборној комисији (РИК) на проглашење председничке кандидатуре Луке Максимовића званог Љубиша Прелетачевић Бели.

Јовановић је на Фејсбук страницу поставио и фотографије текста приговора који садржи 18 тачака.

„Сине Лука, добио си од чике приговор на кандидатурицу. Реко да те јутрос обрадујем и разбудим боље од кафице. Љуби чика Мироје! #самојако“, написао је Јовановић на свом профилу на Фејсбуку.

УКРАТКО: Предлагач одговара за садржај. Нотар за идентитет, РИК за правилност поступка кандидовања

Мироје Јовановић обављао је функцију помоћника градоначелника Новог Сада у прошлом сазиву, испред странке Трећа Србија.

Он је у том периоду био и близак сарадник садашњег председника Треће Србије Мирослава Паровића, кога је кандидовала коалиција Народни слободарски покрет.

Покрет Доста је било оптужио је синоћ власти у Србији да припремају обарање председничке кандидатуре Луке Максимовића, званог Љубиша Прелетачевић Бели, иако је РИК прогласио његову кандидатуру.

„Чланови РИК из Српске напредне странке (СНС), Социјалистичке партије Србије (СПС) и Српске радикалне странке (СРС) разрадили су тактику обарања кандидатуре Љубише Прелетачевића Белог“, навео је тај покрет на свом порталу.

Оцењује се да је „очигледна“ идеја да неко од „СНС сателита“ поднесе тужбу Управном суду, који би онда из чисто формалних разлога дефинитивно оспорио кандидатуру Белог и искључио га из председничке трке.

Покрет Доста је било оптужио је председничког кандидата владајуће коалиције Александра Вучића да се плаши кандидатуре Белог, јер ће он извести апстиненте на изборе и спречити Вучићеву победу у првом кругу.

У прилогу ПРИГОВОР:

ИЗВОР: БЕТА и ФБ профил Мироје Јовановић

——

14.3.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Мироје Јовановић,
    да тражи да му врате паре они који су га школовали и дали му диплому. Некада се каже и за оног који зна да пише да је неписмен.

    Свиђа ми се