АКТУЕЛНО

Министарство здравља: Запослићемо минимум 2.000 здравствених радника, и око 500-600 младих лекара


Министар здравља Србије Златибор Лончар најавио је запошљавање више стотина лекара и изјавио да до краја године више неће бити листа чекања у болницама.

„У наредних неколико месеци више стотина лекара добија нови посао. То је минимум 2.000 радних места за здравствене раднике, а минумум 500-600 младих лекара“, рекао је Лончар.

Он ће током дана обићи Институт за радиологију и онкологију где почиње с радом нови апарат за зрачење.

„Пацијенти више неће морати у 23.00 и 00.00 да долазе како би стигли на време, сада ћемо радити у две а не три смене и биће краће листе чекања у Београду“, рекао је министар здравља и најавио и набавку сајбер ножа за зрачење тумора који не могу да се оперишу хируршким путем.

 

ИЗВОР: Н1

———————–

12.3.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

  1. Одлична вест за лаковерне Србе ! Ово наравно важи само док се не покупе гласови за незаменљивог „премијера“ који се намерачио да буде председник. После априла месеца биће пословично дупло горе него што је сада и правиће се листе чекања и за најобичнији лекарски преглед код лекара опште праксе. Срби имају ту „привилегију“ да им је здравство на нивоу неразвијених афричких земаља, захваљујући „стручњацима“ који урнишу и народ и државу.

    Свиђа ми се

  2. Чудно или не али, ова прича и са овим бројем медицинара пред запослењем, понавља се пред сваке ИЗБОРЕ од 2012. па до данас.

    Свиђа ми се