АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Небојша Јовић: Каква је ово пошаст захватила тзв. патриотски блок Србије? Зашто ћутите и да ли вас је срамота?


Jovic
Небојша Јовић, 24.2.2017.

Каква је ово пошаст захватила тзв. патриотски блок Србије???
Пандемија издаје и „ревидирања ставова њихових са ставовима Владе“ коси по целом блоку попут шпанске грознице која је почетком XX века у налету покосила на стотине хиљада људи у народу нашем.

Свима су била пуна уста Космета:

Ми смо на Космету настали, и са Космета у борбу за србство кренули!

– Зарад Срба са Космета потписујемо Бриселски споразум да би они боље живели!

– Пустили смо НАТО да прегази Србију и да не подлеже нашим законима, само зато да бисмо заштитили Србе на северу КиМ! 

Хајде мало да сви ви коначно од.. лешинарите са Космета!!!

Годинама, деценијама, траје ваше лажно ламентирање над намученим, страдалним и превареним народом србским на Космету! Космет се деценијама израбљује, на њему се богати, политички поени се скупљају, на Космету се партије и покрети уздижу и падају, и сви се у Космет и његове ране заклињу, па чак и онда када га се директно или индиректно одричу и када активно или имплицитно подржавају оне који га продају.

На овим изборима западне амбасаде имају три своја кандидата (Јеремић, Јанковић, Вучић), жути ДОС“ има два („ЈЈ“- Јеремић, Јанковић), Вучић има једног – оног који би „могао да иде у коалицију са СНС и СПС-ом“!

Али зато патриотско и часно и национално свесно бирачко тело НЕМА свог кандидата!!!

Буде ли се Бошко Обрадовић (који тренутно једини бескомпромисно, без резерве прозива тренутни али и бивши режим који је Србију у црно завио) кандидовао, то ће бити једини кандидат те врсте.

Али, без заједничке подршке свих патриотских странака, покрета, у народу утицајних појединаца, нити он нити било који други, против режимске и жуте машинерије, никаквих изгледа неће имати!!!

Зашто онда патриотски блок ћути!
Која је цена тог ћутања?
Којим сте то мрвицама или можда „комадима“ нахрањени па ћутите?
И да ли вас је срамота???
Зар не увиђате да вам прича о бирању између два зла и сврставању на страну мањег зла, код народа више не пролази?! Барем код оног мисленог и слободоумног дела.
Зар не увиђате да сте том одлуком сами себе сврстали на страну мањег, али ипак, зла?

Богу хвала па вас Лазар 1389. није имао уза себе.
Па ви бисте ноћу Мурату под шатор отишли и договарали се о томе на шта бисте могли после боја да рачунате! А онда бисте, за узврат, по повратку витезове србске убеђивали да: „јесте Лазар Цар. И добар. Али да није ни Мурат баш толико лош! И замислите да нам дође неки још гори“! Заборављајући да између „мање лошег“ и „неког још лошијег“ Турчина постоји и трећа, србска, једина добра, самим тим и најбоља, опција“!

Постаје ми све јасније зашто Космет вуче за собом клетву своју, али ми није јасно зашто верни, ни мало се те клетве не плашећи, и зарад свог себичног интереса, постају неверни!
А знају, иако то себи неће да признају, да клетва сигурно стиже!
Кад тад, али стиже!!!

И… ово више није прича ни о Вучићу, нити о СНС-у, нити о коалицији њиховој!  Режим се отворено и непокајано сврстао насупрот народа и државног националног интереса, а на страну свих оних који ништа добро не желе србском народу.

Није ово прича ни о „жутој пошасти“ која је ударила темеље издаји и свему наопаком што данас Србију разара, који би и смртни ударац Србији задали само да се нису реакције народа плашили.

И сигуран сам да би сада, када им је СНС показао да је народ „на апаратима“ и бескрајно апатичан, завршили „жути“ све што су започели, чак много ревносније од садашње власти. И зато можда и јесу опаснији од садашњих.

Овде почиње прича о онима које смо сматрали за „последњу шансу“ за спас и Србије и србског народа, и од којих смо очекивали да прекину нит издаје.

Али… уместо акције, договора и делања да Србија коначно добије председника и власт какву народ жели и која је Богу мила и какву још од Петра I Карађорђевића имали нисмо – на србској националној страни мук!!!

Шта се то у задње време догодило?
Каква је то „понуда“ у питању?
Колико им је „сребрњака“ довољно да се одрекну и части и образа и да једним срамним чином пониште све што су у Хагу, па и на барикадама, у Београду или широм Србије претходно урадили?

Има ли Србија снаге да изроди праву, србску, часну, православну опцију?

Мислим да нам је ово последња шанса коју не смемо пропустити.

Двери су тренутно једине остале насупрот СНС и дистанциране од „жутих“. Али је то мало, није довољно.

И они (Двери), као и остали, имају обавезу да позову, понуде и захтевају један и једини прави патриотски, православни, праведни „фронт“ који би окупио све несујетне, добронамерне, национално свесне, храбре, паметне и поштене покрете и појединце који би, као такви, са заједничким кандидатом на председничким изборима и заједничком листом на парламентарним изборима, сигурно извојевали победу и спасили и народ и државу од нестајања!

Завршићу ово писаније или боље рећи апел, речима Василија Великог који је давно рекао, и рецепт за спас не само државе и народа, већ и за спасење душа наших дао:

„Стално се Богу молимо да нам Бог помогне, а ми сами ништа не чинимо да себи помогнемо! Учинимо ми што можемо, па ће нам Бог помоћи и учинити оно што не можемо, а потребно нам је.“

Дакле, „рецепт“ је ту.
На нама је хоћемо ли га употребити!

13 replies »

 1. МИЛО МИ ЈЕ ДА СУ БРАЋА НЕБОЈША ЈОВИЋ И КОСОВАЦ НАШЛИ ЗАЈЕДНИЧКИ ЈЕЗИК ТО НАС ЧИНИ БОЖЈИМ И СРБСКИМ РОДОМ ВРЕМЕ ЈЕ ВАСКРШЊЕГ ПОСТА И ТРЕБА ТАКО СВИ СМО БРАЋА И СЕСТРЕ СРБИ И СРБКИЊЕ ЈЕДАН ДРУГОГ ДА ПОШТУЈЕМО РАЗМЕНИМО МИШЉЕЊЕ СЛОЖНО СОКОЛОВИ МОЈИ ДО ПОБЕДЕ ЖИВЕЛО УЈЕДИЊЕЊО СРБСТВО У СЛОБОДНОЈ СРБИЈИ СССС

  Свиђа ми се

  • ЧЕТНИЧКИ ШЕКУЛАР,
   Драго ми је да си ме уврстио у позитивне Србе.
   Окрени обрни, највероватније је да сам и ја од Васојевића.

   Свиђа ми се

 2. Аутор је прилично искључив, када дели Србе и странке на „патриоте“ и оне друге. Пре свега, како неко, ко себе очигледно сматра правим Србином, нађе страну реч ПАТРИОТ за нешто што се у срПском језику означава као РОДОЉУБ. И не само то, него за „патриотске“ странке употребљава реч којом Амери означавају своја нападачка оружја и оруђа. То је несхватљиво! Ако се осврнемо на садржину текста, видећемо, да се прави подела на Србе „патриоте“ и оне друге. Ако пођемо од могућности и основане претпоставке, да већина Срба има осећај родољубља, а истовремено верује и мисли, да је за Србију и Србе нешто друго вредно од онога шта аутор и ја мислимо, да ли то подразумева, да они који другачије мисле НИСУ родољуби? Као драстичан пример, навешћу генерала Недића. У реалном животу, он је био сарадник окупатора и за погрешан ПОЛИТИЧКИ став сносио последице. Може ли неко рећи, да он није родољуб и да није веровао, да ради у најбољем интересу српског народа? Слично је и данас. Употребом крупне речи ПАТРИОТА или патриотска странка, врши се обесмишљавање појма РОДОЉУБ и врши се дисквалификација свих оних који имају другачије мишљење о текућим проблемима. По мом мишљењу, поделу има смисла вршити по одређеним питањима. Ко мисли, да је КиМ територија Републике Србије. Ко је за приступање Европи. Ко је за улазак у НАТО. Ко је за блиску и реалну сарадњу са Русијом. Ко је за неутралност Србије. Само на тај начин могу Срби и странке расправљати о будућности Србије. Поделе и прозивања која аутор врши, без обзира што се ја лично са доста тога изреченог слажем су непотребне. Ствара се непотребан отпор, код већине народа, који је на овај или онај начин изабрао ову власт и не само код њих. Ко је спреман и расположен, изузев разних жентурача, да их не именујем, да призна да није родољуб и да трпи, да му неко други каже, ти си издајник? Ко је тај појединац, који сме и може, да то за другог изјави?
  Искористићу прилику и да се изјасним. КиМ је територија Србије. Нећу у ЕУ. Нећу у НАТО. За сарадњу са Русијом. За неутралност.

  Свиђа ми се

 3. „Kosovac“…
  Bog mi je svedok da mi nikada stranacki, liderski, pa ni licni bilo kakav interes nije ni priblizan a kamo li bitniji od nacionalnog interesa!
  I oduvek sam pricao da, pogotovo nama na raspetom Kosmetu, u moru zutih, plavih i crvenih zastava, nasa JEDINA zastava mora biti crveno-plavo-bela! Jer, suvise nam je Srbija mala, suvise nas malo ima da bismo dozvolili luksuz da nam bilo sta drugo bude prece od vere nase pravoslavne, drzave i naroda!
  Tako da, zaista mi na pamet palo nije da bilo koga promovisem vec sam samo formulisao ono sto vidim i registrujem, sto opet, kao sto rekoh, ne znaci da sam sigurno u svemu napisanom u pravu.
  I da, nema potrebe „Kosovac“ ni za kakvim izvinjenjem jer sam sada vec siguran da obojica imamo dobre namere. A istovremeno cu tebe zamoliti da mi oprostis ako sam necim napisanim ucinio da se prozvanim osetis. Pozdrav!

  Свиђа ми се

 4. I ????
  Zna se kome to odgovara !!!
  Bojkot je prava stvar ali kada uspe i kada može da utiče na datu politiku. Ovde da ne izadje i 99% ljudi “ zapad “ će priznati legitimitet svojih marioneta !!
  Oni (vlastodrsci) su postavljeni su da jednostavno unište jedne narod !!!
  … Bolje nismo ni zaslužili. Pamtićemo se u istoriji kao narod koji je sam sebe uništio !

  PS. Šta je to patriotski blok , ko su oni ? Gde su ? Nalazimo se negde u 15.veku i još otprilike 3 veka nam treba do sledećih patriota !!!

  Свиђа ми се

 5. Небојша Јовић,
  Толико си мудровао, без грешке, а ниси се сетио још једног Патриотског елемента у твом блоку: СРС и војводе Шешеља.
  Појма немаш колико би то попунило твоје виђење политичке ситуације у Србији.
  Али изгледа да си ти нека љисица.

  Свиђа ми се

  • Ako pazljivije procitas objavu videces da i Seselja nisam preskocio. Svi su na svom mestu…i ukomponovani, svako na svoj nacin! Samo je pitanje dobre volje zelis li, opterecen „LJisicama“:P da to vidis ili ne! Naravno, ne tvrdim da sam u svemu sto sam napisao u pravu. To je samo moje misljenje i moj stav. A svi mi imamo pravo na razlicite stavove, svoje, ali moramo paziti da svojom tvrdoglavoscu ili nekom liderskom ili stranackom zaslepljenoscu ne ugrozimo ni sebe, niti drzavu, a ni narod.

   Свиђа ми се

   • nebojsa,
    Већ сам написао да ти је чланак добар, али је цео чланак одисао као реклама за Двери. Зато сам излетео са оним „љисица“, сматрајући да ако је реклама, да то треба директно саопштити а не у завијеној форми. Нарочито што сам ја оптерећен сазнањем да Двери желе да преузму примат над СРС у национализму. Пошто си ме демантовао, остаје само да те замолим да примиш моје извињење за оно „љисица“.

    Свиђа ми се

   • Овај који ми је ставио оцену „Верy Поор“ могао је бар на експертном нивоу да каже зашто је „веру поор“. Српски би се то рекло једноставније.

    Свиђа ми се

 6. Данашњи такозвани патриотски блик и не постоји бар не јавно.А остали политичари,мислим на оне који се нису директно подметнули странцима, сви одреда живе у илузији да нешто могу променити у оваквом намештеном изборном систему (који су нам странци натурили после смене комунистичке ере) где се народна воља извитоперује у корист страначких купопродајних рачуница!Ђаво је однео шалу,ко сад буде хтео да нешто мења ништа не може урадити.Остаје једино да се временом буди свест у целом народу и тек тада кад се сви народни поточићи слију у једну велику и силну реку народне одлучности да све постави како њему одговара ако опет не погреши као много пута до сад идући у авантуру без Божијег благослова што и јесте УЗРОК сваке наше несреће!Да ако нам се Бог смилује до тада !

  Liked by 1 person

 7. БОЉЕГ ОД БРАТА МАРКА ЈАКШИЋА НЕМА НИ ЧОВЕКА НИ СРБИНА БОШКО ОБРАДОВИЋ ЈЕ унијат ШТО НЕ ПОДРЖИ ВЛАДИКУ АРТЕМИЈА И МОНАШТВО ЕРП У ПРОГОНСТВУ ? ЗА СТАМАТОВИЋА САМ ЧУО ДА ЈЕ ДОБАР САМО БРАТ МАРКО ЈАКШИЋ ЗА ЦЕЛУ СРБАДИЈУ ДА ПОВЕДЕ ДА УЈЕДИНИ БРАЋУ СРБЕ И СЕСТРЕ СРБКИЊЕ

  Liked by 1 person

 8. ПОМОЗ БОГ БРАТЕ ЈОВИЋУ МЕНИ ЈЕ СРЦЕ И УСТА ПУНО КОСОВА МЕТОХИЈЕ ВЕРУЈ МИ КА ЧОВЕКУ ДА ИСТО КА И ТИ ОСЕЋАМ ИЗДАЈУ НА СВАКОМ КОРАКУ НО ГОСПОД ОДВАЈА ЖИТО ОД кукоља БРАТСКИ ПОЗДРАВ ЗА ЉУТИ ЧЕТНИЧКИ СЕВЕР КОСОВА МЕТОХИЈЕ ОД БРАТА КОЈИ ВОЛИ ГОСПОДА СВЕТОГ САВУ СИМЕОНА И НАШЕ КОСОВО МЕТОХИЈУ СРБСКУ КОЛЕВКУ СССС

  Liked by 1 person

 9. О каквом патриотском блоку је овде реч ?! Тога нема. На кога се то мисли? Такође ништа православно нема у екуменизму. Осим Бошка Обрадовића има још један прави србски опозициони кандидат , а то је Милан Стаматовић.

  Liked by 1 person