Војска

После 76 година, у Краљеву је обновљена традиција официрских балова


Официрски бал у Краљеву

После 76 година, у Краљеву је одржан официрски бал. Бал је организовала Друга бригада копнене војске а да се оживи дух старих времена помогли су Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ и плесна група „Тамо далеко“ из гарнизона Ниш.

Официрски корак је чврст, војнички, а опет елегантан. Даме су задужене за грациозност и лепоту. Тако се плесало пре 76 година. Тако се плеше и данас. Захваљујући официрима и подофицирима из плесне групе „Тамо далеко“, поново се у Краљеву разиграло официрско коло, а потом и српски валцер.

Припремили: Ратко Бечки и Живота Јевтић

„Волели би да наступамо у што више градова. Да људи виде и да се подсете те наше традиције“, каже потпоручник Славица Миланко, гарнизон Ниш.

Чланови плесне групе које је пратио уметнички ансамбла Станислав Бинички су из нишког гарнизона где је обновљена традиција организовања дворских и официрских балова.

„Ту су из пешадије, артиљерије и логистике. Наравно да се надје времена и љубави за оно што се воли. Ово је једина прилика да се покаже да може да се игра и плеше достојанствено“, каже водник Ивица Ивановић, гарнизон Ниш.

У Краљевско коло ухватили су се на крају сви. Официри са супругама и гости.

Официрски бал у Краљеву отворио је командант Копнене војске генерал – потпуковник Милосав Симовић који се на крају сликао са члановима плесне групе. У Другој бригади обећавају да ће се официрски балови одржавати и убудуће.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

2 replies »

  1. Само ви плешите а пуна Србија непријатеља и велеиздајника!И вас Бог гледа шта радите,нисте ви манекени него они који треба земљу и народ да чувате од пропасти.Да сте урадили све што сте били дужни па да играте,овако је то тужно и глупо.Народ вас храни облачи и плаћа да га браните од свих непријатеља а ви …играте.Србија се распада на умору а ви…играте.Народ гладује,смрзава се да би ви имали све а ви …играте и даље.Земљу вам издадоше и продадоше а ви играјте!Само,доклећете?

    Свиђа ми се

  2. Не памтим када смо последњи пут имали прилике да гледамо пренос овако лепог догађаја на нашем тлу који је био елегантан, одмерен и који нам свима служи да се поносимо оваквом лепотом и традицијом.

    Свиђа ми се