АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Контрапункт – Нова радио емисија аутора Биљане Ђоровић на РБ2


bilja

Аутор: Биљана Ђоровић

Истраживачки фокус емисије „Контрапункт“ усмерен је на геополитичке, политичке, културолошке анализе, медијску политику, науку, технологију и савремена критичка разматрања. Избором тема и саговорника, радијским изразом и формом, емисија промовише критичко мишљење, транспарентност и слободу на планетарном нивоу са циљем отварања истинске дебате о судбини човечанства у условима растуће научно-технолошке контроле и инжињеринга као основа за реализацију тоталитарних претензија глобалног система.

***

Ексклузивно за емисију „Контрапункт“, у првом циклусу емисија емитујемо анализу 2016. године и предвиђања за 2017. годину.

У првој емисији Контрапункт која је на програму Радио Београда 2 средом од 9 сати (емисија Силен се више неће емитовати), своју експертизу износи Вилијам Енгдал, један од најбољих геополитичких аналитичара и истраживача на свету,

У другом делу емисије, слушаоци ће бити у прилици да cе упознају са 10 најважнијих трендова за 2017. по предвиђалачкој методи Џералда Селентеа, који је у свету препознат као „најпоузданије име у праћењу светских трендова“ након што је предвидео колапс СССР-а, две последње економске рецесије, слом дот.кома, Азијску валутну кризу 1997, слом светске берзе 1987, глобалну финансијску кризу 2008.

Селенте се бави праћењем и прогнозирањем трендова од 1980. када је развио јединствену методологију Globalnomic® у предвиђању, праћењу, идентификовању и искоришћавању предвиђалачке методе. Селенте је издавач интернационалног магазина „Трендови“ и оснивач и директор истоименог истраживачког института.

Извор: РТС 4.1.2017.
Аутор и водитељ емисије је Биљана Ђоровић

1 reply »