АКТУЕЛНО

Салих Селимовић: Део српске елите хрли у наручје онима који кувају црну стварност српског народа


salih-selimovic-istoricar-muslimani-pravoslavci

Историчар Салих Селимовић

01.01.2017. ИСКРА 

Са свих страна, нажалост и изнутра, су деловања против јединства српског националног корпуса и државе Србије. То није од јуче, али су српски државници, политичари, научници и културни посленици налазили начина де се та непријатељска деловања у релетавном миру како тако амортизују. Ако ништа, да се барем вербално, културом и научним стваралаштвом супротставе сваковрсном насиљу.

Свестан сам тешког међународног положаја Србије и српског народа за који су најмање криви Срби. Унапред су проглашени кривим, јер су се супротставили рушењу државе за коју су дали огромне људске и материјалне жртве и у Првом и у Другом светском рату. Изнутра су је рушили управо они којима су српска војска и срски народ донели слободу и тиме омогућили стварање каснијих сепаратистичких република – држава које ће уз огромну подршку страног фактора и разорити бившу СФРЈ.

Историја неће амнестирати ни Хрвате, ни Словенце, ни Муслимане од њихове сепаратистичке и прљаве борбе за разбијање заједничке државе која им је била дала све што никада раније нису имали.

Међутим, историјске чињенице су неумољиве. Српски етнички и национални простор је добро познат (Република Србија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Војна Крајина, Дубровник, Северозападна Македонија). Актуелне политичке и културне елите у бившим републикама могу да проглашавају синтетичке нације и културе и врше насиље над историјом, користећи тренутну констелацију снага и односа на Балкану, али заборављају да све што није утемељено на истини и науци не може да траје дуго.

Имам утисак да свему томе доприносе и неке владајуће структуре и делови културне и научне елите српског народа и Републике Србије, самим тим што се јасно и гласно не оглашавају и не супротставе оним средствима која су у датом тренутку могућа. Такође, имам утисак да се тако понашају прихватајући наметнуту кривицу и мазохистички су спремни да све прихвате и отрпе хрлећи у наручје онима који у својим кухињма кувају црну стварност српског народа и припремају још црњу његову будућност.

У Црној Гори, том једном оку српског народа, једном поносу српског народа, Срби су тренутно најугроженији од црногорске актуелне власти. Баналан је пример са учеником који је добио јединицу због тога што је рекао наставнику да је Црна Гора прва српска држава (Дукља и касније Зета). Али, тај пример на веома једноставан и очигледан начин представља стварни положај Срба у званичној Црној Гори. Сигуран сам да већина Црногораца не подржава такав однос. Међутим, владајуће елите су учиниле све да онемогуће отпор или обесмисле стварне жеље и интересе народа.

Сјеница, 28.12.2016.
Салих Селимовић

5 replies »

 1. САЛИХУ, часни и јуначки сине српског рода, Х В А Л А Т И за овај сажети, научно заснован а питак чланак.
  Твоји преци, као и многих са ових простора, су силом прилика јер је требало преживети турску окупацију, прихватили Ислам, али су они и њихови наследници завршно са Тобом, Кустурицом и другима ових генерација, у својим генима носили српски аманет и српску непреболну рану Косово.
  СИРЧИЋ БЕГ је кренуо са балијама из Босне на МИШАР ПОЉЕ и пожелео српску победу по цену да се он жив не врати у Горажде. Јер, је био свестан да је то преломни тренутак Првог српског устанка.
  Нервом искреног србољуба и искусног историчара Ти осећаш да се српство налази у једном новом ПРЕЛОМНОМ ТРЕНУТКУ: опстати или нестати и зато реагујеш.
  Бог је на страни Срба, као уосталом сваког праведника који је у невољи, и надам се да ће он ценити твоју реч и дело, као што ће ценити речи и дела српске Пете колоне, квинслинга и масе ситних лижисахана који су се окренули против својих корена и ставили у службу свакакве антисрпске але и вране.
  СИРЧИЋ БЕГ

  Свиђа ми се

 2. Ех кад би већина бивших Срба били као Салих Селимовић и као наша браћа Срби Горанци где би нам био крај.

  Свиђа ми се

 3. Господин Селимовић је најсвеснији Србин данашњице на Пештерској висоравни,чов ек свестан истине и сведок свега онога што се дешавало Србском народу у протеклом времену.Најбоље је објаснио настанак вештачких,синтетичких нација које су настале из Србског корпуса и одмах стављене у служби највећих Србских непријатеља да разарају сопствено биће.

  Свиђа ми се

 4. Човјек и стасом и гласом и ликом и приликом.Обрајзовањ стечено у најбоље вриеме Југославике.човјелк широких погледа,отворен,јасан,чист ко сунце.
  Оваквог би Езоп загрлио и рекао: „Човјека нађох“ : изведба из: Хомо квезит

  Свиђа ми се

 5. Ево још једног нашег Меше.Не пада ивер далеко од кладе.Овај чланак је још један очајнички покушај да се укаже нашем народу да већ стојимои знад провалије и уколико се хитно не удружимо и не кренемо правим путем имаћемо судбину Курда.Нико од ових који нас сада кобајаги воде не ради ништа добро за Србију.Напротив раде нам о глави и то се види.Концепција наших непријатеља је јасна и конкретна.али ми морамо да направимо нашу концепцију,брзо и без одлагања.

  Свиђа ми се