(ПРО)ЗАПАДНИ ЗЛОЧИН

(ПРО)ЗАПАДНИ ЗЛОЧИН 59: ДР ЈУРИШЕВИЋ ПОСЛЕДЊИХ ГОДИНА ЖИВИ У СТРАХУ ОД „РУКЕ ПРАВДЕ“…


Злочинац Јуришевић и књига Крв на мојим рукама

Др Јуришевић је последњих година, у више интервјуа Западним медијима нагласио да се више не осећа „безбедан“, истовремено су приметни његови покушаји да себе све више приказује као „жртву“.

Јавно истиче да као последица свега оног што је чинио као припадник ОВК, има психичке трауме- односно да пати од такозваног „ратничког синдрома“ (PTSD- post traumatic stress disorder).

Истовремено он одбија било какву терапију- такво понашање је генерално неприхватљиво у аустралијском друштву, посебно за лица која врше одговорне друштвене функције.

Овде конкретно говоримо о Крегу Јуришевићу, лекару-хирургу и резервном официру Аустралијске армије. Неко ко има озбиљне психичке поремећаје, како он сам тврди и истовремено обавља тако одговорне функције у аустралијском друштву, је не само „претња“ сам себи, већ пре свега својим пацијентима и колегама у униформи.

Веома је чудно да се неко од аустралијских власти није заинтересовао за др Јуришевића са овог аспекта. Ја лично сам склон да верујем да је прича др Јуришевића о властитим менталним проблемима више у функцији стварања потенцијалног алибија (на основу менталне неурачунљивости) у случају потенцијалне легалне акције против њега- него што то уистину представља стварни „здравствени проблем“. Свакако да тај његов наводни “PTSD” статус захтева неку врсту епилога- било одговорајаћу психијатријски третман и уклањање са одговорих функција у Аустралијском друштув- било легалну акцији и раскринкавање његове праве личности!?

Уосталом (у прилог мојој тези, да је- Прича о “PTSD” проблему само стварање алибија) по повратку са Косовског ратишта, др Јуришевић је без икаквих „менталних проблема“ наставио са „војним авантурама“- придружио се резервном саставу Аустралијске армије, службовао у оквиру исте у Источном Тимору, Афганистану, Борнеу…  Мораћете да признате, врло необично понашање за некога ко наводно пати од „ПТСД“ синдрома?

Такође у прилог овој мојој теорији- да др Јуришевић (који је вероватно и сам свестан неминовности легалне истраге у вези његових криминалних активности) покушава да створи неку врсту алибија, уколико би био изведен пред суд- иде и чињеница да он сам у свом јавном деловању последњих година покушава да законски легализује „еутаназију“ у Аустралији, која се тамо води као кривично дело. Вероватно да то ради у нади, да ће „декриминализацијом“ еутаназије, успети да „декриминализује и сам себе“!?

Рецимо „Курир“ од 30 августа 2010 у чланку под насловом: „Аустралијски хирург убијао косовске Србе да им помогао?!“ цитира речи др Јуришевића: „Све је то по законима (мисли на убијање рањених Српских ратних заробљеника) Ја као члан комитета Међународног црвеног крста добро познајем закон“.

Што наравно није тачно, ми смо већ демонстрирали у претходним наставцима даСве што је радио др Јуришевић представља грубе повреде домаћих и страних закона, као и тешке повреде Женевске конвенције.

Уосталом овде др Јуришевић поново сам себи „скаче у стомак“ са контрадикторном изјавом другом медију (The Age- 9 октобар 2010), из интервјуа са др Јуришевићем: Он не жали зато што је убијао на Косову, али признаје да је то било илегално– речи др Јуришевића: „Еутаназија није била легализована у тадашњој Југославији, дакле то је онда представљало кривично дело. То је аргумент који су користили многи Српски новинари. Називали су ме криминалцем зато што сам убио јадну албанску жену. Ја сам им одгворио- ‘Добро,  ко је довео ту жену у такву позицију пре свега’?“

Из овог свађалачког тона, који је иначе типичан за др Јуришевића, се очигледно види да он и не покушава да негира своју легалну кривицу (по нашим законима), али да га то истовремено много не брине, малтене исмејавајући своје саговорнике који покрећу то питање!?

На крају поставља нам се једно врло логично питање- колико ли је пацијената овај квази-лекар “помогао да умру” у његовој родној Аустралији (који му нису били по вољи, или су били можда “погрешне етничке припадности) ?

 

Написао Миодраг Новаковић

(Из књиге „(Про)Западни Злочин“- М.Новаковића, IV проширено издање, © 2014 Lulu(Publisher), Author: Miodrag Novakovic. All rights reserved ISBN 978-1-312-62946-2)

О КЊИЗИ „(ПРО)ЗАПАДНИ ЗЛОЧИН“…

Светозар Радишић: „Миодраг Новаковић је 2014. Године у Ванкуверу објавио књигу (Про)Западни Злочин, у којој је бројним, проверљивим подацима описао и исцрпно аргументовао неоружани напад Запада на СФР Југославију, СРЈ, СЦГ и Србију. Низ наведених држава указује на континуитет агресије. Не постоји начин да се аргументација у књизи правно оспори. На основу докумената које је навео, јасно је да су Европска Заједница (касније ЕУ) и Сједињење Државе, употребљени за стварање „новог балканског поретка„, који није само против Срба, „већ против свих православних и посебно `ћирилићних народа„.“ [уводни пасус поглавља „Неоружано разбијање Југославије и Србије“ ( страница 129) књиге проф. др. Светозара Ђ. Радишића- „Неоружани облици агресије“, издавач „Пан-Пласт“, Београд 2015]…

Прочитајте у наставку шта о књизи (Про)Западни злочин кажу други угледни србски интелектуалци и јавне личности>>>>>