АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

„BBC“ и неугодна истина: Након разговора са ФБР уредником одустали од планираног интервјуа


Neal Djorovic

Нашој ФБР редакцији се јуче (15. сеп 2015.) обратио угледни BBC продуцент Џон Нил са захтевом за радио интервју (на „BBC Radio 4“ станици) поводом ситуације са „избеглицама“ у Србији.

Господин Нил је потом (на нашу препоруку) контактирао члана уже ФБР редакције, уважену гђу Ђоровић, која поседује завидну експертизу у тој области.

Након што му је она, током телефонског „прелиминарног интервјуа“, јасно предочила своје аргументе и сазнања о правој позадини овог наводно „спонтаног езгодуса“, за који највећу одговорност имају управо водеће Западне силе, укључујући евроатлантске „ентитете“: НАТО и ЕУ- господин Нил је једноставно одустао од интервјуа.

Следи транскрипт „прелиминарног интервјуа“ (односно, за BBC политички некоректне истине) који је за вас припремила наша уредница мр Биљана Ђоровић…

(уводни коментар – ФБР уредник М. Новаковић)

„BBC“ и неугодна истина: Након разговора са ФБР уредником одустали од планираног интервјуа…

BBC (Би-Би-Си) – који се и даље представља као сушто оличење “непристрасности“ (impartialitу) позива потенцијалне саговорнике унапред, како би направио избор гостију који треба да се уклопе у задате оквире којима Нови светски поредак рационализује своју монструозну праксу. Након ове провере – BBC одлучује кога ће позвати у емисију а кога неће. То се веома добро видело на мом примеру: позвана сам телефоном у уторак, 15. септембра 2015.) око 21 сат, како бих новинару/продуценту изложила своје увиде о „мигрантској кризи“ у Србији и ЕУ.

Питање новинара BBC било је: Изложите нам, молим вас, свој поглед на ситуацију у Србији и ЕУ насталу услед „мигрантске кризе“.

——

Ево транскрипта мог одговора (урађеног према сећању):

Такозвана „мигрантска криза“ представља операцију Новог светског поретка коју можемо назвати: „велика сеоба народа“. Ова операција се одвија у складу са базичном методологијом успостављања Новог светског поретка – хегелијанском дијалектиком: акција – реакција – решење, као и формулом Врховног Савета шкотског реда масонерије: „ред из хаоса“ (ordo ab chao).

„Мигранти“ са Блиског Истока и Северне Африке, регрутовани су, вођени, усмеравани и финансирани од стране центара моћи Новог светског поретка, у складу са плановима стварања Новог Блиског Истока и преласка на следећу геостратешку фазу успостављања Новог светског поретка.

Један од централних стратешких докумената по којима се одвија процес дестабилизације и прекомпоновања Блиског Истока је „Јинон план“ из 1982. године. Ратови у Ираку, Либану (2006), Либији (2011), текући рат у Сирији, Јемену као и ситуација у Египту, морају се сагледати у контексту ционистичког „Јинон плана“ за Блиски Исток. „Јинон план“ представља израелски стратешки план који треба да обезбеди израелску регионалну супериорност. План је заснован на реконфигурацији израелског геополитичког окружења путем балканизације суседних земаља у мање и слабе државе.

maaaa

У својим веома значајним истраживањима Махди Дариуса Наземораје је показао да „Јинон план“ представља модификовану екстензију британских колонијалних стратегија усвојених од Израела, и да је његов водећи стратешки циљ подела Блиског Истока и Северне Африке.
Реализација „Јинон плана“, укомпонована је у спољну политику САД.

„Рат свих против свих“ садржан је у концепту Пентагоновог „Лука нестабилности“ који се протеже од Балкана, Северне Африке и Украјине до јужне Русије, централне Азије, Блиског Истока и кинеске аутономне регије Ксинјанг Ујгур.

Нема никакве сумње да су стратегије балканизације и конструктивног хаоса на Блиском истоку и у Северној Африци, применили неоконзервативаци за стварање „Новог Блиског Истока“ са циљем да Сједињене Државе, Британија и Израел прекроје мапу Блиског истока у складу са својим геостратешким потребама и циљевима.

Подсетимо се: термин Нови Блиски Исток уведен је у јавни дискурс у Тел Авиву, јуна 2006., када је амерички државни секретар Кондолиза Рајс употребила овај термин како би указала на неповратну стратешку декомпозицију овог дела света. Кондолиза Рајс је на конференцији за штампу, организованој у Тел Авиву у јеку израелских напада на Либан (2006.) истакла да се ради о „порођајним трудовима рађања Новог Блиског Истока“, те да ће САД гурати овај процес напред и да повратка на старо неће бити. Том приликом је државна секретарка САД, показала исто саосећање према патњама једног целог народа, неселективно бомбардованог од стране израелске авијације, колико и њена претходница Мадлен Олбрајт која је у интервју америчкој националној телевизији CBS (1996.) изјавила да је пола милиона мртве ирачке деце, вредно постигнутог циља.

Maпе за Нови Блиски Исток објављиване су у Листу америчке војске Armed Forces Journal, 2006., Атлантику (2008.), и Њујорк Тајмсу (2013.). Поред поделе Ирака, за шта се залаже и Бајденов план, „Јинон план“ се залаже за поделу Либана, Египта и Сирије. Подела Ирана, Турске, Сомалије и Пакистана као и низа земаља Северне Африке (Египат, Судан, Либија и остатак региона).
„Јинон план“ оперише са две есенцијалне премисе. Како би опстао, Израел мора: 1. да постане империјална регионална сила, и 2. мора утицати на поделу читавог региона и распад свих постојећих арапских земаља. Поделе се одвијају по етничким и верским линијама раздвајања у свакој појединачној држави. Идеја је да ће оваква подела (балканизација) водити ове државе на пут њиховог успостављања као сателитских државица које гравитирају око Израела. Ратови у Сирији и Ираку, сматра Мишел Чосудовски, главни уредник „Глобалних истраживања“, еклатантан су пример процеса израелског експанзионизма: „израелски обавештајци раде руку под руку са САД, Турском и НАТО и јасно је да је њихов наводни крсташки поход на ИСИС усмерен на уништење Сирије и Ирака као националних држава“.

Планови Новог светског поретка за Балкан далекосежно су се устремили на уништење српске државе и српског народа како би Србију претворили у територију и простор за насељавање становништва са Блиског Истока и Северне Африке. Од ратова деведестих – машинерија Новог светског (институције, поретка (институције, медији, НАТО, Хашки трибунал, армија НВО сектора), спроводи планску и систематску демонтажу Србије и Срба које је требало најпре морално поништити како би се спровела НАТО агресија а жртва прогласила злочинцем.

Након петог октобра 2000, Србија је плански и систематски уништена и претворена у територију под контролом центара моћи који делују све више директно, иако се и даље игра невесела представа у којој Велики вођа вуче потезе.

Медијска лоботомија, својеврсна контрола ума која се спроводи над српским народом је водећи феномен демонтаже Срба. Србија је једина земља у којој су погашени локални медији, под паролом даље демократизације. Медији су највећим делом (преко 60% у рукама Дејвида Петрeуса /David Howell Petraeus/, бившег директора CIA-е и његове медијске групе KKR Global Institute). Бројни медији и медијски пројекти, невладин сектор, групе за притисак и флек на платном су списку махом америчких фондација које их финансирају у циљу демонтаже српског народа и државе. Све институције у Србији су стављене у службу Новог светског поретка и разуме се спровођења демографског инжињеринга који у Србији улази у турбулентну фазу.

Законска и инфраструктурна основа за демографски инжињеринг, успостављена је у „цивилизованој ЕУ“ након 1990, када је Даблинском конвенцијом усвојен невероватан концепт „сигурне треће земље“ – правни модел који је као надлежну за давање азила прогласио земљу преко које су тражиоци азила ушли у јединствени простор ЕУ.

То је разлог због кога сви путеви миграната ка ЕУ (и ауторизација њиховог статуса) воде кроз Србију и њену територију и јасан показатељ да се демографски инжењеринг у Србији плански и систематски спроводи. Србија је, иако није, нити ће икада бити део ЕУ, 2007. донела и Закон о азилу (који је ступио на снагу 1. априла 2008), и потписала значајан број билетералних уговора о реадмисији, којим се обавезала да „на захтев државе чланице ЕУ прихвати држављане трећих земаља без посебних формалности, осим оних које предвиђа овај Споразум“. Споразуми о реадмисији представљали су и представљају значајан инструмент политике депортовања свих група становништва којих се „цивилизована ЕУ“ ослобађа.

У исто време, млади и образовани Срби се низом мера наметнутих од стране глобалистичких структура, плански и систематски стимулишу за одлазак из Србије.

Све ове операције Новог светског поретка водиле су припреми Србије за реализацију планова за Нови Блиски Исток и нема никакве сумње да су у том смислу Србији наложени стратешки споразуми са УАЕ (Уједињеним арапским емиратима) и Турском. Србија представља то острво о којем је говорио египатски милијардер – као центру за пресељење „миграната“. То више, уосталом и није тајна. Данас је у Европском парламенту у Бриселу, Антонио Гутереш, високи комесар УН за избеглице, рекао да је потребно „ у Србији брзо установити капацитете за систематски пријем „миграната“. „Србија ће бити место на које ћемо се концентрисати, то је неизбежно“, обелоданио је јавно Гутереш пред члановима Одбора за спољне послове ЕП.
Погледајмо сада ову орвелијанску ситуацију на стероидима: премијер ваше земље, Британије, Дејвид Камерон је пред 11.јули ове године, драматично махао британском резолуцијом којом су Срби и Србија проглашени „геноцидним над муслуманима“ – захтевајући од УН и Европског парламента да ове резолуције усвоје, што је ЕП и учинио. Сада је Србија проглашена једином сигурном земљом на Балкану.

Све се ово одиграва у време када нам предстоји усвајање Агенде 30 на самиту о одрживом развоју у УН, којим ће отпочети даља реализација Новог светског поретка у којој ће људи бити потпуно контролисани и у којој ће изгубити права на располагање природним ресурсима. ЕУ ће до краја реализовати планове усвојене током тзв. „Барселонског процеса“ који је отпочео 1995, и ставиће у пун погон инфраструктуру за претварање у својеврсну електронски контролисану тврђаву за шта је успостављен Европски систем за гранични надзор и контролу (EUROSUR), подешен да прати све граничне прелазе ЕУ користећи сателите високе резолуције и беспилотне летелице за спречавање уласка и кретања миграната.

Новинар и продуцент BBC 4, је током мог образлагања често понављао како је анализа веома занимљива. На крају ми је рекао да ће ме обавестити уколико одлуче да ме укључе у програм.
Позив није уследио.

ФБР уредник Биљана Ђоровић

15 replies »

 1. Ovo sto je Gospoda-ca Djorovic napisala je potpuno u pravu,i ako su se ove i sl,stvari mogle primetiti sa marsa,jer su njihove namere veoma jasne i glasne,ko je hteo i ole da se pozabavi makar malo.Moje licno misljenje je:da bi ovo trebao da ima svaki srbin u svoim rukama i ako nemoze da svati od jednom kad procita,ja bi preporucio da procita 100,X,dok ne svati sta nam se pise pa neka svako razmisli sta ce i kako ce i gde ce da zivi ili da umre unapred.Ocigledno se vidi da su nam pravi ljudi zatajili ili su se povukli iz razni razloga,ljudi koji su od velikog znacaja a mi ih imamo ito lep broj,a ove pojedine lesinare koji nisu sposobni da svoj narod okupe u pravom smislu i povedu u pravom pravcu,sklone sa odgovorni mesta.Neznam koliko sam bio jasan,ali smatram da uopste nije tesko svatiti o cemu sam hteo da kazem.MILAN.

  Свиђа ми се

 2. Госпођа Ђоровић нам је написала на папиру тачно оно што се дешава данас у свету.
  Нада коју нам овакви људи дају је непроцењива.
  Питамо се где су наши интелектуалци? Зашто се не јављају, зашто заћуташе?
  Присиљени или поунијаћени, повукли се и предали већином.
  Али имамо ми наше интелектуалце који се никад не предају. Морамо да их потражимо, јер морају да раде у егзилу, нажалост.
  Не би ме чудило да са својим разложним и основаним схватањима историја запамти Госпођу Ђоровић, ако већ није заузела место које јој припада већ данас.
  Хвала вам, Госпођо.
  Нема места за било какве примедбе или додатке и зато хвала.

  Свиђа ми се

 3. Поштована Биљана,
  Пратим ваш рад и ваше ставове које веома уважавам. Посебно мислим на емисије које води Оливера Милетовић на ТВ Плама+.
  Ваш текст је перфектан, али на жалост стрела је одлетела у празно. Својом кривицом сте пропустили да западном јавном мнењу предочите српски став. Уместо што сте им одржали веома дугачко предавање и тиме себе елиминисали као госта на ББЦ-у, паметније је било да сте им свој став изложили у десетак реченица, а после, као гост такође концизно изложили српску страну истине.
  Овако све је отишло у празно.
  Иначе ББЦ сматрам фабриком лажи и ратно злочиначким медијем за психолошку припрему западног становништва за будуће планиране злочине фашистичког НАТО пакта. Ипак корисно би било да сте могли у западни етар послати неколико својих реченица. То сте пропустили својом кривицом и мени је јако жао због тога.
  Наставите са својим племенитим радом у корист српског народа, правде и истине.
  Примите моје поздраве.
  Јово Шкомац, карикатуриста.
  http://www.ilustrator.rs

  Свиђа ми се

 4. У циљу бољег разумевања ситуације са избеглицама топло препоручујем видео:

  Двојка је много тога објаснила у неколико минута и дала одговоре на многа питања укључујучи и како помоћи.

  Свиђа ми се

 5. Malo mi je cudno da BBC kontaktira FBR. Otkud oni znaju za FBR kad ni puno ‘nasih’ o njemu ne zna? Ili bolje receno, znamo da oni znaju ‘sve’, ali otkud odjednom da veliki BBC ima interes za misljenje ‘malog’ FBR-a? Ne govorim u svoje ime, jer ja licno citam FBR stalno a BBC mozda jednom godisnje jer me njihovom misljenje ne interesuje. Za mene je FBR i svako nase glasilo vece od bilo kojeg drugog. Takodje ne znam ko slusa BBC 4 – ima ih ukupno 5, u cemu je razlika itd – nebitno.
  Na stranu sve to ipak moram odati priznanje coveku iz BBCa da je imao strpljenja da otslusa ovako dugo izlaganje gdje Djorovic. Ili je stvarno jako fini i kulturan kao uostalom i svi Englezi ili je BAS hteo da saslusa.
  Nigde nisam mogao da nadjem John Neal-ea sa slike na BBC 4 strani osim jednog koji je sportski psiholog ali ne odgovara slici. Mozda ih doduse dobro kriju ali mozda taj John nije ni tako poznat.
  Sta cete … kriticki razmisljamo u odnosu na sve izvore pa cak i one koji tako prijaju usima.
  Inace sam clanak je vrlo zanimljiv i ja bih ga lincno verovatno procitao i bez BBC reklame.

  Свиђа ми се

  • Уважени Горане,

   Упркос саркастичном тону вашег коментара, одговорићу вам. Многи новинари у потрази за аутентичним вестима, нарочито поводом оваквих „тектонских догађаја“, као што је сеоба блискоисточних народа на север Европе, и када нема других ресурса, посежу за алтернативним и релативно анониммним изворимa- који су им тренутно доступни. Ми из ФБР редакције наравно не гајимо илузију да је господин Нил тражио искључиво контакт са ФБР. Вероватно је урадио оно што и ја радим, када сам у потрази за информацијама поводом важних или ванредних догађаја- пошаљем циркуларно писмо на више адреса, контактирам више особа, и урадим доста претрага на интернету. Ко се први јави, одговори на писмо или најсвежије информације на које налетим, ми послуже за „костур“ анализе.
   Нама је господин Нил послао писмо, које по садржају упућује на то да је било циркуларно, и захтевао контакт да би урадио прелиминарни интервју, ради наступа уживо следећег дана у његовом програму на ББЦ4. Дакле, вероватно је господину Нилу наш ФБР био најпрактичније решење, пошто сам му одмах одговорио и упутио га на наше постојеће садржаје на енглеском, и посебно на експертизу гђе Ђоровић, која је већ позната интернационално као новинар и публициста. Ја сам из контакта са г. Нилом разумео да је наш енглески блог, на коме се појавило више темељитих (и наших аутентичних) анализа око најновијих дешавања на Балкану, био пресудан за тај контакт. Тако да је он одмах и најавио наше учешће у јутарњем радио програму „Дешава се данас“- очигледно је да је након изложених ставова наше колегинице Ђоровић одустао од интервјуа. Могуће да су њени ставови за њега били исувише радикални, по мом мишљењу били су политички некоректни.
   Иначе ваша примедба „да не знате ко слуша ББЦ4“ (односно да је то маргинална станица) је неаргументована. Према угледним британским медијима и статистикама, ББЦ4 је данас најслушанија дигитална радио станица у Енглеској, са 2.17 милиона слуашалаца недељно. Такође Џон Нил је веома популаран радио продуцент и водитељ (али не воли да се слика).
   Ја сам отслушао више његових емисија, и моје запажање је да је веома критичан у односу на владу, и у својим анализама доста објективан. Наравно то је моје субјективно мишљење. Али рецимо британски Гардијан пише о ББЦ4 као највећој дигиталној радио станици у Великој Британији (мај 2015)- http://www.theguardian.com/media/2015/may/23/bbc-radio-4-extra-becomes-uks-biggest-digital-radio-station
   Дакле, ББЦ4 је данас вероватно најутицајнија радио станица у Енглеској, и зато нам је било стало да на њиховим таласима презентујемо истину и праву позадину последњих дешавања на нашим просторима. ФБР наравно није наујутицајнији медиј нити у Србији нити шире, али према нашим сазнањима, наш портал је веома читан у професионалним новинарским круговима, од стране многих политичара, и друге стручне јавности. Из тог разлога смо недавно и били у фокусу више високопрофилиних полемика и јавних дискусија- два пута су нас „олајавали“ у Тешкој Речи ТВ Пинка (једном у присуству Вучића), уредник Б92 Инсајдера Чворовић нам је претио тужбама у пар наврата, начелник у генералштабу Војске Србије генерал Митар Ковач се такође упуштао у директне полемике са нама, добијали смо претећа писма и од америчког „ХоумЛенд Секјурити“ колеџа, везано за наше садржаје, наша сарадник Драган Станојевић је наступао у ударним терминима руске државне телевизије, са ФБР банером испред њега на столу, ја сам пре 4 године имао високо профилни радио интервју на радио станици Глас Русије, везано за трговину органима, итд…
   Хоћу да кажем да упркос нашем скромном тиражу, итекако смо у фокусу, и добронамерних и злонамерних, утицајних фактора. Тако да нас овај ББЦ позив за интервју уопште није зачудио, али нас чуди то да су игнорисали властито обећање- да ће нашу колегиницу Ђоровић позвати уживо у радио програм, следећи дан…
   Пошто сумњате и у аутентичност имејла, ја ћу овде презентовати „скриншат“ целог имејла (са осенченим главним садржајем, на што на обавезују правила о приватности преписке), који је више него довољан да потврди ауетнтичност преписке. Наравно, поседујемо и „хтмл код“ трасираног записа „имејла“.
   С дужним поштовањем, ФБР уредник М. Новаковић
   BBC John Neal corrected version
   П.С. Упустио сам се у овако детаљан одгвор и документовање садржаја преписке, највише због осталих читалаца, да бих отклонио сваку сумњу у аутентичност ове преписке, код оних читалаца које овакви коментари могу да збуне. Што се тиче наслова текста, он јесте тендеционизан, али је срачунат да код наше јавности раскринка „кукавичклук“ ББЦ едитора, који не желе да њихова јавност чује, у једној од најслушанијих радио емисија, шта је права позадина ове дириговане сеобе народа…

   Свиђа ми се

 6. После оваквог излагања, где сте ствари назвали правим именима и скинули све западне маске, мислим да нисте ни очекивали да Вас позову.
  Следећи пут, за пробни интервју, причајте што им је мило, а онда у етеру оно што је истина. Поздрав и Вама Биљана и Уредништву.

  Свиђа ми се

  • Хтео бих да додам да је Биљана изузетан истраживач и борац за истину, човек-жена у пуном смислу те речи, СрБкиња.
   Промовишем Ваше радове и резултате на све начине. Размишљам као и Ви. Борим се са срПским лоботомираним мозговима. Срби ништа не разумеју, а понајмање да немамо времена. Често говорите са толико емоција, јер сте свесни агоније у којој се налазимо. Али Српи не желе да чују или прогледају и да се суоче са стварношћу. Лепше им је, али не задуго, живети у провидним лажи и ирационалним обећањима, често контрадикторним. У најбољем случају, очекују да наш посао уради неко други, једног дана.
   Сматрам Вас најпаметнијом СрБкињом уз Смиљу Аврамов. Желим и Вама и нама да пробијемо медијску блокаду и да Ваша реч допре до сваког Србина и Србкиње, ако не буде прекасно. Велико хвала и велики поздрав.

   Свиђа ми се

 7. Alex Jones – Info wars и застрашивање. Једни раде на новом светском поретку, други против, а сви – за нови светски поредак. Страх човека паралише и то знају они који контролишу СВЕ медије, директно или индиректно. Тако се губи нада у спасење и човек губи душу.

  Јер каква је корист човјеку ако сав свијет добије а души својој науди?или какав ће откуп дати човјек за своју душу?
  Јер ће доћи син човјечиј у слави оца својега с анђелима својијем, и тада ће се вратити свакоме по дјелима његовијем.(Матеј, 16,26-27)

  Свиђа ми се

  • Да додам да је циљ ових миграција изазивање будућег сукоба између муслимана и лажних хришћана, тј европејаца. Муслимани се никад не асимилирају, то сви знају који су били на западу. Они су увек муслимани. Циљ тог рата је довођење Антихриста на власт, што потпомажу и екуменизам и тај рат на блиском истоку. Значи, ради се на више поља.

   А, кад мр. Вучић каже да су Срби поступили европски, треба да зна да нису поступили европски него хришћански. Иако су морално поклекли, Срби и даље имају хришћанску свест и само треба да је активирају. Европа је престала да буде хришћанска оног момента кад су прогласили папу за непогрешивог и ставили га на Христово место, а томе има већ више од хиљаду година.
   Док је Србија бранила Европу од најезде Турака и крварила, у Европи је цветала ренесанса и благом опљачканим у Византији од православних градила велелепне градове којима се ми дивимо.

   За мигранте направити коридор, нека иду тамо где желе. Ако неће да их пусте милом, они ће силом, као што смо већ видели. Србија им је само земља на путу и боље да им прокрчимо пут. Мађари се могу надати одмазди у будућности. Што рече један, а сад сви сланину у шаке и мажите шине! Каква регистрација, само гас!

   Свиђа ми се