АКТУЕЛНО

ИНФОРАТНИЦИ: Бачена демографска бомба на Србију и прљава игра Запада, Ђоровић-Новаковић (видео)


Published on Aug 29, 2015

 На тему неконтролисаног прилива миграната из Африке и Азије, могућим негативним безбедносним и здравственим последицама по становништво Србије- А у светлу документоване планиране насилне промене демографске слике Србије, на штету њеног већинског и државотворног народа… Као и могућим решењима ове „мега-кризе“, као друге највеће историјске „османлизације србског националног простора“- разговарају водитељ „Инфоратника“ Радија СнагаНарода.нет мр Биљана Ђоровић и уредник и оснивач СРБског ФБРепортера Миодраг Новаковић…

29 август 2015, Београд

2 replies »

 1. Обиље информација о мигрантима говори о потреби да се информације систематизују. Једна могућа форма систематизације је у виду базе знања о миграцијама. Ова база знања може да има различите форме али наједноставнија је у форми викија. Савремени вики је моћна платформа која поред систематизације омогућава дијалог у виду коментара.
  Имајући у виду речено целисходно је покренути вики о миграцијама.
  Теме овог викија могу да буду:
  -Појам миграција (појам,историјат,…)
  -Правно одређење миграција (УН, ЕУ, Србија, Мађарска, Македонија, Грчка, …)
  -Фактографија о миграцијама на Балкану
  Званични ставови о феномену миграција
  -Медијски извештаји о миграцијама
  -Грађанске иницијативе у вези миграционог феномена
  -Ризици неконтролисаних миграција (здравствени, безбедносни, правни, френомену ….)
  -Корисни линкови и адресари

  Мала група квалификованих уредника може да помогне великом броју аналитичара и информисаних грађана да у релативно кратком периоду добијемо базу знања о наведеном феномену из различитих углова као алат за решавање проблема.
  Фбрепортер може да буде иницијатор реченог јер већ има ресурсе (закупљен простор), уреднике, углед код информисане јавности и активан приступ проблемима.

  Свиђа ми се