Влада

РEПУБЛИКА СРПСКА КРАЈИНА – ВЛАДА У ПРОГОНСТВУ: Резолуција о хрватском злочину геноцида над Србима


rsk
РEПУБЛИКА СРПСКА КРАЈИНА
ВЛАДА У ПРОГОНСТВУ

РЕПУБЛИКА СРБИЈА
– Председник Томислав Николић –
11.000 Београд, Андрићев венац 1

– Председник Владе Александар Вучић
11.000 Београд, Немањина 11

ПРЕДМЕТ: Резолуција о хрватском злочину геноцида над Србима.

 

Поштовани председници,

Подсећамо вас, да је српски народ био изложен биолошком истребљењу у оба светска рата и да је то истребљење, у највећим размерама, остварила Хрватска у Другом светском рату, од 1941. до 1945. године. Хрватска је тај злочин геноцида над Србима обавила на основу својих законских и уставних одредби, у којима је, недвосмислено, предвиђено убијање Срба и њихово превођење из православне у католичку вероисповест. Значи, хрватско законодавство је следило фашистичка (нацистичка) упутства о расној и националној нетрпељивости, која су предвиђала истребљење у Европи: Словена, Рома и Јевреја.

Следствено свом закондавству, Хрватска је подигла десетак концентрационих логора смрти – за биолошко истребљење ова три народа, а убијала их је и на кућном прагу.

Истоветне мере према Србима, Хрватска је применила од 1990. до 1995, кад је, уз убијање Срба и заплену њихове имовине, окупирала Републику Српску Крајину (Зону под заштитом УН) и прогнала из ње и хрватских градова 800.000 православних Срба. А Република Српска Крајина је, од древних времена, српска етничка и историјска земља и никад није била у саставу хрватске државе пре 1941. године, кад ју је окупирала фашистичка Хрватска.

Поштовани председници,

С обзиром на своје државничке надлежности, обавезни сте обратити се Савету безбедности УН и установама Европске уније и предложити им текст „Резолуције о хрватском злочину геноцида над Србима“. Овим поступком, нећете нарушити међудржавне односе у Европи, јер су парламенти западноевропских земаља изгласали резолуцију о турском геноциду над Јерменима почетком двадесетог столећа, а Велика Британија је, ових дана, предложила нацрт резолуције о наводном злочину Срба православне вере над Србима муслиманима, мада су злочини у овом крају почели и нашироко обављени од војске Срба муслимана над цивилним становништвом Срба православне вере (не обележавамо Србе муслимане именом измишљене вештачке бошњачке нације – што је колонијално недело Аустрије из 19. столећа и настављено недело комуниста у Југославији, од 1945. до 1980). Овом чињеницом бисте могли упозорити Владу Велике Британије, да она занемарује злочине обављене над православним Србима, а такав потез подсећа на фашистичку идеологију, којом су програмирана истребљења појединих народа.

Поштовани председници,

Резолуцију о хрватским злочинима над Србима (1990-1995) подржала је група посланика Парламентарне скупштине савета Европе, 26. јануара 2005. године. Потписала је Декларацију 10819, у којој је потврђено, да је Хрватска, супротно свим уставима европских држава, државотворни народ (Србе) у двонационалној Хрватској, прогласила националном мањином и прогнала их у броју од 800.000 – од 1990. до 1995. године. Тад су посланици ЕУ објашњавали, да је овај хрватски геноцидни поступак према Србима истоветан – могућем поступку Валонаца у Белгији, којим би прогласили Фламанце недржавотворним народом, па их онда прогнали из Белгије.

С обзиром да ваши кабинети не сарађују с Владом РС Крајине у прогонству, ово писмо је отворено. Слањем отвореног писма, не чинимо ништа што није дозвољено у међународним односима.

 

С поштовањем,

Милорад Буха, премијер
Дипл. инж. Рајко Лежаић, председник Скупштине

Grb-vladersk

————

РEПУБЛИКА СРПСКА КРАЈИНА – ВЛАДА У ПРОГОНСТВУ: Резолуција о хрватском злочину геноцида над Србима

17. 07. 2015. ФБ Slobodan Jarcevic, за ФБР приредила Биљана Диковић

 

1 replies »

  1. O kakvoj vi vladi u egzilu pričate kako vas nije sramota da dovodite Srbski narod iz hrvatske
    u zabludu o nekoj republici Srbskoj krajini u hrvatskoj takvi su i izdali Srbski narod
    iz KRAJINE

    Свиђа ми се