АКТУЕЛНО

РУСИЈА, ОКРУГЛИ СТО О ВАКЦИНАЦИЈИ 2010.: Лекари о вакцинама и аутизму – Ми смо доказали да се не смију вакцинисати ни здрава дјеца, вакцина је једначина са свим непознатим и треба да буде слободан избор!


вакцинация

Иницијатори за организацију оваквог „округлог стола“ на тему вакцинације и последица, су медицински стручњаци и родитељи који се, у пракси, већ суочавају са компликацијама вакцинације, које из неког разлога нису евидентиране званично као пост-вакцинациони проблеми. Поред тога, постављено је питање о разним врстама притисака на грађане који желе да у потпуности или делимично одбију вакцинацију, упркос чињеници да по важећем законодавству вакцинације требало да се спроведе на чисто добровољној основи.
Као део „округлог стола“ одржана је стручна презентација и општа дискусија о акционом плану са циљем да се осигура избор грађана од начина вакцинисања или одбијања, а да би били истински слободни и информисани.
Догађају су присуствовали здравствени стручњаци, лекари и кандидати медицинских наука, у области: психијатрије, имунологије, генетике, педијатрије, итд; као и представници невладиних организација у области заштите права пацијената, представници удружења која се баве овом темом. Организатори округлог стола су НВО „Здравље – информисан избор,“ заједно са часописом „Домашний ребенок“.

Учесници:

 1. Боровеева Ксения Владимировна – детский психолог – дефектолог
 2. Боровикова Татьяна Михайловна – председатель Совета Всероссийской общественной организации «Сообщество многодетных и приемных семей России «МНОГО ДЕТОК – ХОРОШО!»»:
 3. Брусов Олег Сергеевич – кандидат биологических наук
 4. Закревский Вячеслав – доктор-акушер
 5. Калинина Марина Анатольевна – кандидат мед. наук – психиатр детский
 6. Кирилличева Галина Борисовна – иммунолог, кандидат медицинских наук
 7. Козловская Галина Вячеславовна – доктор медицинских наук, психиатр детский, профессор
 8. Крылатова Татьяна Александровна, доктор – психиатр
 9. Кузьменко Лариса Григорьевна – доктор мед. наук, профессор, педиатр
 10. Перхова Екатерина – главный редактор журнала «Домашний ребенок»
 11. Покровская Арина – юрист Общественной организации «Здоровье – информированный выбор»
 12. Радомская Наталья Анатольевна – доктор гомеопат, директор гомеопатического центра
 13. Самохвалова Елена – ведущий круглого стола, представитель Общественной организации «Здоровье – информированный выбор», внештатный корреспондент журнала «Домашний ребенок»
 14. Царева Галина Ивановна, режиссер фильма «Пандемия лжи»
 15. Червонская Галина Петровна – доктор биологических наук, вирусолог

Цео стенограм излагања учесника овог округлог стола о вакцинацији, одржаног у палати Руске Федерације у марту 2010. године, можете читати на руском ОВДЕ, а преносимо неке од њих…

Merck_CDC_Vaccine

Учесници дискусије за коју смо на интернету пронашли превод су:
Лариса Григоревна Кузменко – доктор медицинских наука, професор, педијатар
Галина Вјачеславовна Козловскаја – доктор медицинских наука, професор дјечији психијатар
Ксенија Владимирнова Боровјева – дјечји психолог, дефектолог
Ољег Сергејевич Брусов – доктор биолошких наука
Галина Борисовна Кирилличева – доктор медицинских наука, имунолог

***

Кузьменко Лариса Григорьевна

Кузьменко Лариса Григорьевна

Лариса Григоревна Кузменко, доктор медицинских наука, професор, педијатар

– Радила сам 19 година на одјељењу дјечије болнице „Морозов“ у Москви (раније се звала Дечији КБЦ № 1 из Москве) на одјељењу за дјецу најмлађег узраста, у ком је било 10 специјализованих хематолошки кревета, почела сам као болнички приправник, затим сам била асистент на катедри за педијатрију „II Московског факултета Н.И. Пирогова“. Последњих година све до данас радим на катедри за дјечије болести РДУН (бивши МГУ), а од 1996. године сам шеф катедре. Главна научна дјелатност катедере је имунологија и алергологија у дјечијем узрасту.

По питању вакцинације треба рећи, да реакције и компликације нијесу само локалне и опште, које се јављају непосредно после вакцинације и у наредним данима и недјељама, већ су и одложене. А ако о непосредним реакцијама и компликацијама након вакцинисања љекари још нешто и знају, за одложене компликације практично љекари и „вакцинолози“ чак и ни не претпостављају да постоје. То су такозване „друге“ болести. Од ових болести код дјеце су нам познате: акутна леукемија, тромбоцитопенија пурпура, дифузне болести везивног ткива (системски лупус еритематозус, системска склероза, дјечији реуматоидни артритис); у неким случајевима са вакцинацијом је повезана и епилепсија. О овим болестима, можемо да причамо да су повезане са вакцином, јер када примимо пацијента са једном од ових болести, узмемо историју (амнезу), тада се код низа дјеце испоставља да је 2-8 недеља прије почетка тешке, тешко излечиве (а понекад и неизлечиве) болести, њему била дата једна или друга вакцина. При томе, апсолутно нема никаквог значаја у којој је земљи вакцина произведена. Допуштам да потпуно гријешим, и да стварно вакцинација нема никакве везе са иницирањем иноперабилних (неизлечивих) болести. Али, гдје су докази за то?

…Поред реакција и компликација које могу настати као последица вакцинације такође треба имати у виду чињеницу, далеко од тога да сва вакцинисана дјеца адекватно реагују на вакцину стварањем заштитног титра антитијела. Бавећи се проблемом „дјеце која су често болесна“, обратили смо пажњу на то да 85 – 90% дјеце из ове групе су дјеца која су у првој години живота имали увећан тимус (ово стање ми зовемо тимомегалија). Данас је тимус различите величине (велике, мале и нормалне) може се лако и сигурно препознати помоћу ултразвучног испитивања. Према нашим прелиминарним подацима, урођена тимомегалија (испитивања су спроведена код 156 дјеце од здравих мајки, 2-3 дана после рођења) је детектована код 20% дјеце, односно конкретно у московској популацији тимомегалија је најмање код 20% дјеце од укупне дјечије популације…

Узгред, већина болести, против којих се производе вакцине, одавно се лијече. Зашто се спроводи масовна вакцинација, када се могу лијечити осјетљива дјеца. Поводом свињског грипа, постоје одлични препарати, који дјелују на тај грип. Зашто је била потребна вакцина није јасно. Још је и Жданов говорио: „Вакцине против грипа нема, и не може је ни бити“…

Питање: Кажете да вам је главни љекар забранио да говорите о овој теми. Не верујем да све главне љекаре плаћају фармацеутске компаније.

Л.Г. Кузменко: Није ствар у компанијама. Ово је наредба Министарства здравља. Ја не знам тачно како, можда је то и усмена наредба. Љекари такође примају плату, бонусе, и директно зависе од матичне организације.

Питање: Како ова информација не успијева дође до грађана?

Л.Г. Кузменко: ...Зашто ова информација не долази до грађана, ја не знам. Вјероватно, су за то у крајњем заинтересовани корумпирани званичници.

***

Козловская Галина Вячеславовна

Козловская Галина Вячеславовна

Галина Вјачеславовна Козловскаја, професор, доктор медицинских наука, дјечији психијатар

Желим да кажем неколико ријечи уопште о менталним болестима. Ово је веома важна људска хипостаза. Наиме, преко менталног здравља развија се наша цивилизација и духовност. Ово је изузетно важна компонента нашег свеукупног здравља и веома је крхка. Веома лако подлијеже растројству. При том, због различитих узрока.

На примјер, најактивнији и најзначајнији дио нашег друштва су људи од 25 до 45 година. Међу њима у последње вријеме има много ментално обољелих, који се не сматрају болесним. Ипак, ми психијатри не можемо да не говоримо о томе. И сваки образован човјек би се сложио. Многе „психопатизације“ сада расту међу становништвом, то су наркоманија, алкохолизам, сексуалне перверзије, самоубиство, проституција и других облици нездравог понашања…

Још више забрињава ситуација у дечијем узрасту гдје је психичких поремећаја знатно више него што их је било 80-их година. Постоји раст психичких поремећаја од 8-10% до 18-20% укупног броја дјечије популације…

Ми, дјечији психијатари, примјећујемо раст раног дјечијег аутизма. Ово је једно од најтежих страдања. Болест се раније крајње ријетко примјећивала. Све до недавно (описана је 40-их година) рачунало се да има 1 – 2 случаја на 10.000 становника. Сада се аутизам десетоструко повећао. Сада има већ 20-30 на 10.000 становника. Радећи као љекар, раније ми је за мјесец дана долазио 1-2 пацијента са аутизмом. Сада на пријему до 10 особа, 5 је са аутизмом. Буквално нема неуроза, ретардација, иде „експлозија“ аутизма.

Понекад је аутизам такав да просто забезекнуто гледате – у шта се претвара дијете.

При томе дијете се до 1-1,5 године прелијепо развијало. Понекад чак и испред свог узраста. Радовало окружење. И одједном, после задње вакцинације, након двије или три недјеље, настаје „олупина“. Оно не може да говори, не користи ВЦ, не комуницира, оно је псеудо-глуво и псеудо-слијепо. Утисак је веома тежак. И, авај, користећи логику, закључујемо да се аутизам развио као резултат те вакцине. Пошто долазе десетине случајева, а ми већ унапријед знамо цијелу слику. Понекад се сусрећемо да дијете вришти. Инкохерентно урликање, неартикулисано. А када разговарамо са његовом мајком, повезаност са вакцинацијом јавља се моментално без икаквих сумњи.

Ми знамо званичан став државе према вакцинацији. И однос према оним појединцима који покушавају да изразе сумње у њихову цјелисходност. Покушали смо да јавно кажемо да постоје такви случајеви, али никада нијесмо добили подршку од званичних органа, медија, итд. Вријеме иде, а људи са таквим ставом је све више и више.

Често ми говоре да није доказана повезаност вакцина са аутизмом. Нема методологије и истраживања. А гдје је методологија вакцина и истраживање последица?

У филму којег смо управо гледали, видимо да у Америци не спавају, већ напротив објављују се публикације да је епидемија аутизма у САД. Томе дају најапсурдније објашњења, да је наводно састав из лизалице узрочник аутизма, итд. А у ствари, овдје постоји директна веза са вакцином.
Зашто? Пошто више од 30 сусрета са заразним болестима преживљава дијете до 2 године. Оно се вакцинише од 10 и више болести. Оно што је занимљиво је да од једне исте болести примају три или више дозе, при чему се не провјерава имунитет. Упркос свега њега вакцинишу и вакцинишу. Са становишта имунологије испада да једна доза вакцине није довољна. Треба дати неколике дозе вакцине, због стварања заштите. У ствари, никаква заштита се не ствара. Ова дјеца почињу да болују. Ово говори о томе да ово рано вакцинисање – је бесмислено и нецјелисходно, јер је имуни систем у стадијуму развића. Он даје неиздиференциран одговор на ове бесконачно стресне ситуације.

Бесконачни потрес имуног система доводи до менталних поремећаја. Али не код свих, наравно. Не можемо рећи да сва дјеца тако реагују. Али нека дјеца сигурно реагују…

Захвалана сам љекарима из поклинике који нијесу покушавали да конфликтују са мном када сам писала потврду да се дијете не вакцинише. Напротив, одмах су је лијепили на картон, а то је основа за љекара да ослободи дијете од вакцинације. Такође не можемо заступати ни ортодоксну позицију да нико не смије да се вакцинише, пошто то питање још није изучено. Оно није потпуно изучено, и није регулисано. Најзанимљивија ствар је да се узимају у обзир компликације само временски блиске вакцинацији. Први сати и дани након вакцинације. Даље се никада не истражују. А управо ове реакције се јављају тек после 2-3 недјеље. А понекад и касније. Тек тада се може судити како је пацијент прошао вакцинацију.

Једном ријечју, све док ово питање није довољно изучено, испада да живимо у сујеверном свијету, гдје се морају сви вакцинисати. Зашто, због чега, зашто тако масовно, са принудом, губитком права на одбијање? Причају и код нас и у другим земљама, да постоји нека тенденција за геноцид, како би се смањила свјетска популација. И ако се раније, када је тек почињала масовна вакцинација, још водила дискусија, сада је нема. Нема нормалне аргументације за вакцинацију а самим тим ни разумних аргумената.

Чак и у нашем институту међу колегама није подржано наше мишљење – да аутизам изазивају вакцине. Не зато што су они са неким повезани или изражавају пожељно мишљење, не. Просто то је неко увријежено мишљење да је то немогуће и то је све.

Ово је у суштини све што сам жељела да кажем. Хвала.

Желим још да додам. Ми смо видели доста тога у психијатрији у последње вријеме доживљвамо стрес од толиког контингента који нам долази. Ја сам одрасла особа, али када долазе такав случај просто као биљка, желим да заплачем. Ова тема психичког колапса код деце млађе од 5 година, она је толико страшна да ја мислим да треба да се изнесе, путем медија или на други начин. Морамо да размислимо како ту емотивну поруку да пренесемо друштву.

Питање: Од када је код нас почео тај талас психичких болести?

Г.В. Козловскаја: Прије око 10 година, и у порасту је. Посебно последњих 3-5 година. Са сигурношћу могу да кажем да нема ни једне вакцине која не утиче на ћелије великог мозга, јер садрже штетне хемијске елементе.
Свака вакцина повећава осјетљивост на мале и средње утицаје. Ако спроведемо експеримент, уведемо просто токсичне материје после вакцине, тада ће после вакцине дејство бити много пута веће.

1408607996slabaya-vakcina1
Ксенија Владимирнова Боровјева, дјечји психолог – дефектолог

– Поред тога што сам љекар, судбина је хтјела да будем и мајка аутистичног дјетета. Нећу говорити шта се дешава у нашој земљи, говорићу о истраживањима која се спроводе у САД. Хвала Богу, код њих се издваја довољна количина средстава за истраживања. У овом тренутку, имамо доста информација које се у нашој земљи једноставно не објављују, игноришу и сакривају. У САД је заиста епидемија дјечијег аутизма. Од аутизма је обољело 500.000 особа, а 40.000 особа се разболи сваке године. То је огромна цифра. Оболијева 1 од 250 особа. Ово су само подаци за САД.

Аутизам је први пут описан 1942. године. Прије тога, он је издвојен из шизо-типских поремећаја као посебна болест. Само неколико година раније 1938. године, у вакцинама се појавио тиомерсал (етил жива). Сходно томе она је дјечици уведена, они су подрасли, и њима је дијагностикована болест. Многи научници из САД: Woods, Heulin, Bradstreet, Adamson, итд, много њих, је проучавало веома рани дјечији аутизам и утврдили су да разлике између тровања живом и комплексом симптома при дјечијем аутизму практично не постоји. Дјетету се уводи жива у прва 3 сата живота – вакцином против хепатитиса Б, по закону су обавезни да је дају у првих 24 сата живота.

film 2

Американци су изучавали све вакцине које садрже тиомерсал, њихове последице. Доказали су да дјевојчице оболијевају ређе од аутизма, јер естроген подстиче излучивање живе из организма. А када је у културу неурона уведен – тестостерон, а после извјесног времена и тиомерсал испоставило се да тестостерон значајно повећава токсичност. Стога, дјевојчице оболијевају од аутизма четири пута ређе од дјечака.

Радећи са дјецом са аутизмом, уз то што је и моје дијете болесно, примијетила сам да постоје двије варијанте развоја догађаја. Постоје дјеца која се уопше не разболијевају. Ништа. Ни прехладе, итд. итд. А постоје дјеца која су подложна свим врстама инфекција. Дуго сам о томе размишљала, почела сам да тражим информацију и испоставило се (опет, студије из САД) да тиомерсал, кад уђе у људски организам, нарушава синтезу хема, који је одговоран за производњу хемоглобина. Тако тиомерсал нарушава лучење жучи. Тиомерсал се може уочити у организму само неколико недјеља после вакцинације. Касније анализе су бесмислене, неће га приказати. Када родитељи долазе и кажу: „наше дијете сте отровали живом“, они им одговарају: „никакве живе у крви нема“.

Раније се ова болест сматрала неизлечивом. У класичној дјечијој психијатрији се тако мислило. Американци успјешно лијече аутизам у трајању од 10 година. Али, код нас о томе не говоре. Постоји биомедицински метод лијечења аутизма. То је сложен метод. Аутисти имају одређене дисфункције. На овом дијаграму се виде сви поремећаји аутиста.

Генетских фактора је веома мало. Метод лијечења се заснива на потпуној обнови цријева. Треба дијете ставити на посебан режим исхране, најмање шест мјесеци. После тог почети хелациону терапију са посебним лијеком који се зове „хилатор“. Он извлачи живу из организма. На овај начин 90% дјеце може да се врати. Код нас се о овоме не зна.

Ко је заинтересован може да претражи интернет за „биомедицински метод лијечења аутизма“. Код нас су мајке приморане да саме траже информације, да би повратиле своју дјецу. Што касније почне лијечење, то су шансе мање…

У овом тренутку код нас од аутизма страдају дјеца која су се добро формирала у материци, са добрим генима. Раније, су углавном оболијевала дјеца са одређеним дегенеративним симптомима…

***

Брусов Олег Сергеевич

Брусов Олег Сергеевич

Ољег Сергејевич Брусов, доктор биолошких наука

– Ја сам љекар – биохемичар, цио вијек се бавим биолошком психијатријом.

Желим да кажем зашто се ови подаци веома тешко објављују. Ово је повезано са тим што се савремена терапија менталних поремећаја спроводи љековима који дјелују на нервни систем. Дешавају се такве ствари да биолози који се баве биолошком психијатријом, потпуно су монополизовали фактички патогенезу шизофреније и других менталних болести. Када су им имунолози говорили: „Знате ли, да имуни поремећаји утичу на психу?“, рекли су им: „Докажите ту везу.“.

Заиста, дуго времена није било доказа. Тек је недавно кренуо талас радова, углавном из иностранства, који су показали да у ствари главни регулатори неуротрансмитерских система, који играју главну улогу у патогенези психичких поремећаја, су поремећаји Т-ћелијског имунитета. Ћелијски имунитет страда највише од вакцина. Вирус, чак ако је и ослабљен, прије свега гуши Т- ћелијски имунитет. Нагло смањује производњу интерферона, драматично смањује ниво фагоцита, смањује активност природних ћелија убица. Испоставља се, понављам, да фактори неспецифичног имунитета ендогени регулатори неуротрансмитерских система, леже у основи шизофреније.

При било којој вакцинацији код нас произилази потхрана ендогеним опијатима, који тако снажно утичу на психу. Чак ако и примите „идеалан“ серум, без живе, без ичега. Ако то буде живи или чак ослабљени вирус, он ће ипак нарушити Т-ћелијски имунитет, што ће довести до тога, да поново добијемо исти тај процес.

Код пацијената са ниским Т-ћелијским имунитетом, стандардна терапија има много гори ефекат него код пацијената код којих је Т-ћелијски имунитет нормалан. Питање о вакцинама и њиховом утицају на аутизам, код нас се још и не разматра. Ја сам у својој неписмености вјеровао да је аутизам таква ријетка болест као један од милион.

Још бих додао да у САД сматрају да аутизам – није ментална болест, већ имуни поремећај. Зато, при лијечењу аутизма психотропним препаратима, добијамо парадоксалне реакције. Испоставља се, да их лијечимо као психијатријске пацијенте, а у ствари то је имуни поремећај. Аутизам – је један од проблема као што су алергије, чиреви, астма, хиперактивност, итд.

***

Кирилличева Галина Борисовна

Кирилличева Галина Борисовна

Галина Борисовна Кирилличева, доктор медицинских наука, имунолог

– Иммунопрофилактичким препаратима бавим се од завршетка факултета. Одмах сам почела са експериментима, прије око 30 година у Гамалејевском Институту за вакцине и имуномодулаторе.

Сада мислим да не треба да се говори само о имуном систему, већ о имуно-неуро-ендокрилном систему. Пошто, сваки препарат који делује на систем, изазива промјене у свим овим системима.

Као експериментатор изјављујем, да вакцинама могу бити нарушене репродуктивне функције и да проузрокују неизоставне промјене у нервном систему. Укључујући и поремећаје психичких функција.

Шта смо ми успјели да покажемо? Да све вакцине, осим специфичног дејства, изазивају неспецифичне адаптационе реакције, а највећа компликација – је крах адаптације. Постоје дивни и наши и амерички експериментални подаци о томе. Они кажу да смо замијенили дифтерију и велики кашаљ са леукемијом и онкологијом. Све ово се потврђује.

Разговарали смо овдје о многим компликацијама. Подаци показују да код сваке особе вакцина изазива негативно дејство. Експериментално је доказано да вакцине изазивају смањење имуне отпорности за све слабе и средње утицаје. То су најнежељенији ефекти. Свака вакцина погоршава човјекову екологију. Повећава осетљивост на све штетне факторе. Ово је доказано.

Друго, ово је епидемиолошки проблем. Ви знате да се сада буде све инфекције. Раније је са њима организам сам излазио на крај. Сада као резултат вакцинације смањена је ризистентност за све споре инфекције. Овдје се говорило да се не смију слабашна дјеца вакцинисати. Ми смо доказали да се не смију вакцинисати ни здрава. Свака вакцина смањује отпорност на патогене факторе.

У закључку бих рекла: Ја сам православна особа. Ако би се према вакцинацији односила као научник, рекла бих да сам за индивидуални приступ. Али чиновници сматрају, да Русија није спремна за то … Нажалост, прије вакцинације ми не оцјењујемо имуни статус.

Шта добијамо: Код нас је вакцинација – једначина са свим непознатим. На садашњем нивоу имунологије у Русији, не можемо поставити индивидуални приступ вакцинацији. Дакле, ако се све извага, ја бих вакцинама рекла – Не. На данашњем нивоу не можемо почети са индивидуалним приступом за давање вакцина.

Као вјерник желим да кажем да ми имамо савршен организам. Господ је створио организам таквим да може и без наше интервенције да се избори са многим проблемима. Ми само треба да му помажемо, а ми се трудимо да управљамо њиме, да га рушимо. Људи би требало да буду информисани, и вакцинација треба да буде лични избор сваке особе.

 

* Превод дијела стенограма „округлог стола“ у палати Руске Федерације, 16. март 2010., урадила је Beba Mur. СТЕНОГРАМ ОКРУГЛОГ СТОЛА: http://www.domrebenok.ru/blog/vakcinoprofilaktika-svobodnyj-informirovannyj-vybor/

ДОДАТАК:

Др Бранимир Несторовић, педијатар: ММR вакцина изазива аутизам

Др Бранимир Несторовић, педијатар о штетности живе у вакцинама

АМЕРИЧКИ КОНГРЕС О МУЛТИПЛЕ ВАКЦИНАМА: Били су здрава деца док нису примили вакцине – ово је НАЈВЕЋИ ЗЛОЧИН ИКАДА! (видео)

http://s0.videopress.com/player.swf?v=1.04

Професор др Жељко Пољак, имунолог: Вакцинација мора бити добровољна, лоше законе треба рушити! (видео)

——–

Водитељ: Вакцинишете ли ви своју дјецу?

Стерлигов: Убризгавам ли ја у своју дјецу болести? Наравно да не. Како могу да их намјерно инфицирам неким болестима? У Москви, што ме веома радује, постоје мудре, младе жене, уз то су и љепотице, које не вакцинишу своју дјецу. Постоји 8% становништва у Русији које није полудјело. На психу људи су дјеловали између осталог и телевизијом, тако да их педијатри могу убиједиту, у све што пожеле. Зато људи не схватају о чему се ради, понеко и укопча… Који нормалан родитељ може експериментисати на својој дјеци кад дође стани пани.

Ја имам своје лично искуство, своју дјецу нијесам вакцинисао. Мој отац је професор педијатрије на факултету, којег познају сви педијатри овђе присутни, веома је познат, он каже да имам изузетно здраву дјецу…

Водитељ: Можда вам се само посрећило?… Живите на селу…

Стерлигов: Свјесно, добровољно, инфицирање своје дјеце разним болестима је велики гријех пред Богом и дјецом.

03. 04. 2015. извор: bebamur.com, domrebenok.ru, за ФБР приредила Биљана Диковић

1 reply »