АКТУЕЛНО

Друго заседање Комитета за заштиту Генерала Ратка Младића у Србији: Борба за истину се наставља, Владимир Путин лично подржао рад Комитета


У Београду је 21. октобра 2014. године заседао Комитет за заштиту Генерала Ратка Младића, Државне Думе Руске Федерације и Србије и Републике Српске, а председавао је председник србског Комитета Дарко Младић, син Генерала. У делу састанка затвореном за јавност разговарало се о стварном стању здравља Генерала Младића и осталих затворених Срба у Хашком казамату, чланови Комитета су поднели извештаје шта је до сада учињено и договорили су се о даљем начину рада и акцијама у циљу ширења истине о србском страдању и значају ослобађања Генерала и неправедно утамничених Срба, а јединствени су били у оцени катастрофалног рада судија и тужилаца по здравље оптужених и јасној поруци да Хашки трибунал као такав треба потпуно укинути… Изузетно значајна је вест да је ове године рад Комитета за заштиту Генерала Ратка Младића подржао лично председник Руске Федерације Владимир Владимирович Путин.

23.10.2014. за ФБР извештај са лица места Биљана Диковић

IMG_4998

Чланови Комитета су се договорили да „напишу писма властима Републике Србије и Републике Српске да промене формат сарадње са Хашким Трибуналом и да од формата који је давао подршку раду Тужилаштва пређу на формат подршке својим грађанима који су у Трибуналу заточени у неправедним околностима превише година“ – рекао је Дарко Младић, председник србског Комитета за заштиту Генерала Ратка Младића. Он се у име свих захвалио Руској Федерацији на подршци која је указана раду Комитета и организацији да у најскорије време неколико доктора из Руске Федерације иде да прегледа Генерала Ратка Младића и да установи његово стварно здравствено стање.

IMG_5010Павел Сергејевич Дорохин, председник Комитета за заштиту Генерала Ратка Младића Државне Думе Руске Федерације, депутат руске Думе и посланик КПРФ, укратко је резимирао сврху и организовање Комитета за заштиту Генерала Ратка Младића, нагласио учешће многих, истакнутих политичких радника у Русији, депутата руске Думе, јавних личности, између осталих и Јевгенија Максимовича Примакова.

IMG_5008

У времену између ова два заједничка састанка Комитета за заштиту Генерала Ратка Младића у Србији, Павел Сергејевич Дорохин се, заједно са неколико депутата руске Думе, састао два пута са Генералом Ратком Младићем у Схевенингену.

„Као и раније, ми се залажемо за укидање и престанак рада Хашког трибунала, јер је то орган уцене и притиска од стране земаља НАТО-а. У протеклих годину дана се много тога променило, између осталог наш рад је подржао председник Руске Федерације Владимир Путин, који је подржао идеју да се Генерал Ратко Младић пребаци на лечење у Русију, под гаранцијом Владе Руске Федерације. Одговарајући налози су предати Министарству иностраних послова Руске Федерације и нашој амбасади у Хагу, сад треба да се формира Комисија лекара који ће допутовати у Хаг и извршити преглед Генерала Ратка Младића. Ми смо данас на заједничкој седници два Комитета договорили и какве ћемо кораке предузети надаље, прво за лечење Генерала Ратка Младића у Русији, а затим и у вези са заштитом његових права. Договорили смо се да Дарко и ја заједно упутимо писмо председнику Србије Томиславу Николићу у вези са Генералом Ратком Младићем. Наш рад на заштити његових законитих права биће настављен…“ рекао је господин Дорохин, председник Комитета за заштиту Генерала Ратка Младића Државне Думе Руске Федерације.

Комитет 2014

Део РЕДАКЦИЈЕ СРБског ФБРепортера у мисији ИСТИНЕ и ОДБРАНЕ ИСТИНЕ О СТРАДАЊУ И СРБСКЕ ЧАСТИ: Љиљана Булатовић члан Србског Комитета за заштиту Генерала Ратка Младића, новинар и публициста, Маја Тешић преводилац и Биљана Диковић новинар и шеф редакције, и господин Павел Дорохин, председник Комитета за заштиту Генерала Ратка Младића Државне Думе Руске Федерације

ХАШКИ КАЗАМАТ САДА

Суд који је основан у Хагу до сада је показао невиђено кршење права оптуженог од стране Тужилаштва и агресивно понашање судија, а почетак друге етапе суђења против генерала Ратка Младића (од 28. августа до средине новембра, тужилаштво износи доказе само по једној тачки оптужнице – војни злочини, које је као „починила војска босанских Срба, у периоду 1992-1995. године“) показао је да Тужилаштво нема реалних доказа против Генерала Младића, него да се ради о фалсификовању чињеница и отвореним лажима, којима се покушава прикрити ефикасна одбрана. (А.М.)


ДА СЕ ПОДСЕТИМО…

19. децембрa 2012. у Државној Думи Руске Федерације је основан “Руски друштвени комитет за одбрану Генерала Младића“, а за председника Комитета је изабран Павел Сергејевич Дорохин посланик Државне Думе, члан Комунистичке партије Руске Федерације. Око идеје о помоћи невино оптуженом србском генералу и родољубу Ратку Младићу ујединиле су се познате јавне личности Русије, представници науке и културе, као и многи посланици Државне Думе. „Ратко Младић је симбол отпора западу, борби за слободу, независност и територијални суверенитет сопствене земље… Јасно је да је Трибунал орган у функцији војно-политичке машинерије НАТО алијансе. Суд у Хагу који нема легитимитет и који у свету изазива мржњу и одвратност, требало би затворити. Задатак Комитета јесте и потреба да се свету укаже на принципе рада тог суда…“, познато је мишљење уваженог депутата Думе и председника руског Комитета Павела Сергејевича Дорохина. 1

19. априла 2013. у Руском дому у Београду основан је Комитет за заштиту Генерала Ратка Младића у Србији и за председника је изабран син Генералов, Дарко Младић.
Од тада до данас много се тога променило, првенствено геополитичка ситуација у свету, али и мишљење многих о потреби постојања међународног суда какав је суд у Хагу и сличних као таквих – Трибунали су доносили и настављају да доносе пресуде у којима се злочинци проглашавају жртвама, а истинске жртве се проглашавају починиоцима злочина, и то не било каквих, него управо тих злочина чије су били жртвеРади се о томе што ни у једном предмету није изречена објективна пресуда. И то је очигледно довољно, уколико имате доступне све материјале за изучавање.2

Др Јелена Гускова, уважени члан Комитета за заштиту Ратка Младића Државне Думе Руске Федерације и члан озбиљне, научне руске јавности прошле године, на представљању Комитета србској јавности рекла је да ће се чланови Комитета потрудити да учине много тога за заштиту првенствено Генерала Младића, али и других Срба у Хашком Трибуналу… „Русија ће стати иза тога, ми смо кренули, сада ни власти Србије неће моћи да остану без речи, без могућности да подрже, и да остану равнодушни према том нашем покрету. Јер сада, видите, то је покренуло стварање Комитета у Србији, а онда стварање Комитета у Републици Српској. Значи, сада можемо да говоримо о  о покрету против злочиначке делатности Хашког трибунала..“ – рекла је др Гускова.3

Неоспорно је велика заслуга многих научника, Руса који се баве истином о Србима и србском страдању… О томе најбоље сведочи новинар, публициста и члан Србског Комитета за заштиту Генерала Ратка Младића – Љиљана Булатовић, која је неуморни путник на релацији Србија – Русија – Република Српска – бивше земље СССР-а: „На том путу истине од тада до данас удружиле су се хиљаде руских историчара, војних и свештених лица, књижевника, политичара, новинара, уопште – добрих људи (међу којима истичем значај и руских добровољаца), из Руске федерације и већине република бивших чланица Совјетског савеза. И власт Русије показује све јасније опредељење да се на светској сцени право и правда примењује и на српски народ; да одбрани Србе од драматичних манипулација и најстрашнијих оптужби да смо ми криви за распад Југославије, да смо били агресори (иако на сопственој територији), да смо починили геноцид и најсуровије злочине, какви се не памте ни у Другом светском рату. Све гласније и јасније руски званичници осуђују оне који нас проглашавају за једине кривце и узроке свих несрећа на Балкану, а Републику Српску геноцидном творевином…“4

——–

1 * ПАВЕЛ ДОРОХИН: Захтеваћемо да се Генерал Младић лечи у Русији

2 * Александар Мезјајев: ДЕЛАТНОСТ МЕЂУНАРОДНИХ КРИВИЧНИХ ТРИБУНАЛА И СЛОБОДА ИЗНОШЕЊА МИШЉЕЊА О ЊИМА. Нови развој догађаја (1-2)

3 * ЈЕЛЕНА ГУСКОВА: Наш циљ је да ослободимо све Србе из хашког трибунала

4 * ЕКСКЛУЗИВНО: Разговор са Љиљаном Булатовић – СРПСКИ ГЕНЕРАЛ МЛАДИЋ – СУДБИНА ЗАШТИТНИКА ОТАЏБИНЕ

1 reply »

  1. Желим успешан рад Комитета за одбрану мог школског друга из Командно-штабне школе оператике, најбољег српског генерала и хероја одбране српског народа.
    Ако могу допринети успешном раду Комитета стојим на располагању.
    Бошко Антић, контраадмирал у пензији

    Свиђа ми се