ПАТРИОТИЗАМ

РAЗГЛЕДНИЦА ИЗ ХАГА – oдговор Генералa Младића на писма подршке која непрестано добија од руске браће и сестара (а Срби… да ли Срби пишу свом јунаку?)


Разгледница из Хага

 

Razglednica

Аутор: Олга Серебровскаjа
01.04.2013 Сеница.ру

Замислите: идете кући, погледате у своје поштанско сандуче и видите тамо разгледницу. Чудно, пошто не очекујете разгледницу ни од кога, рођендан је далеко, а време празника је прошло. Погледате потпис и видте да је разгледница – од генерала Ратка Младића из Хага!

otkrytka-iz-gaagi

То ми се десило недавно. Нећу описивати своје емоције, већ вам је све јасно. Искрено говорећи, нисам уопште очекивала да добијем од њега писмо, и то тако, званичним путем, преко обичне поште.

У разгледници ми се генерал захваљује за честитке за Нову Годину и Божић. Ја сам му више пута слала писма са поздравима и речима подршке. Његова адреса је позната, она одавно стоји на нашем сајту сеница.ру. Знам да многи људи пишу генералу желећи да му дају подршку, али сумњали смо да ли писма стижу до њега и да ли их чита.

Од чланова Одбора за одбрану генерала Младића, који су га недавно посетили, сазнала сам да Ратко Младић прима пуно писама из Русије и веома је захвалан на пажњи и лепим речима.

Он већ може сам да пише, десна рука му се добро опоравила после можданог удара. И одлучио је да ће сада одговарати на свако примљено писмо. Чула сам раније да он много више цени писма од телефонских разговора, тако да му наша писма заиста много значе. За оне који желе да дају подршку српском јунаку, подсећам да је његова адреса:

Mr. Ratko Mladic
UN Detention
Pompstationsweg 32
NL-Scheveningen
(The Hague)
Unt Post 87810
NL-2508 The Hague
Holand

_____________
Превод: Редакција СРБског ФБРепортера

Сеница.ру
Общество друзей генерала Младича

***

Открытка из Гааги

Автор: Ольга Серебровская
01.04.2013 13:00
Открытка из ГаагиПредставьте: вы идете домой, заглядываете в свой почтовый ящик и видите там открытку. Странно, вроде бы ни от кого не ожидали, день рождения далеко, праздников никаких нет. Смотрите на подпись и видите, что открытка – от генерала Ратко Младича из Гааги!Такое произошло со мной совсем недавно. Не буду описывать свои эмоции, тут все и так понятно. Честно говоря, я совершенно не ожидала получить от него весточку вот так, официальным путем, через обычную почту.Открытка от генерала Ратко Младича из Гааги

В открытке генерал благодарит меня за поздравление с Новым годом и Рождеством. Я не раз отправляла ему письма с поздравлениями, со словами поддержки. Адрес известен, он давно висит у нас на сайте senica.ru. Я знаю, что многие пишут генералу, желая его поддержать, но были сомнения, доходят ли до него письма, читает ли он их.

От членов Комитета в защиту генерала, недавно побывавших у него, я узнала, что Ратко Младич получает немало писем из России и очень благодарен за внимание и добрые слова.

Он уже может самостоятельно писать, правая рука неплохо восстановилась после инсульта. И он решил, что теперь будет отвечать на каждое полученное письмо. Я еще раньше слышала, что письма он ценит намного больше, чем телефонные разговоры, так что наши письма действительно имеют для него большое значение. Для тех, кто захочет поддержать сербского героя, напоминаю адрес:

Mr. Ratko Mladic
UN Detention
Pompstationsweg 32
NL-Scheveningen
(The Hague)
Unt Post 87810
NL-2508 The Hague
Holand

 

2 replies »

 1. ГЕНЕРАЛ ЈЕ У МОМ СРЦУ И СРЦУ СВАКОГ ЧЕСТИТОГ СРБИНА.
  ЗНА ТО ГЕНЕРАЛ И НИЈЕ ЊЕМУ ТЕЖАК КРСТ КОЈИ НОСИ.
  ВАЗДА ЈЕ БИЛО ШТО СИ ВЕЋИ СРБИН ТО ВЕЋИ КРСТ НОСИШ.
  ШТО ВЕЋИ КРСТ НОСИШ ВИШЕ СЕ ПОНОСИШ.
  НЕ ОЧЕКУЈЕШ НИШТА ЗАТО ШТО ЗНАШ.
  Кад је мој прадеда добио Споменицу рекао је:
  Склони то жено ! Како су почели још ће и женама додељивати ордење
  зато што рађају децу.
  Држим се те реченице .Свако нека ради свој посао .
  ПО ВЕРИ НЕКА МУ БУДЕ.

  Свиђа ми се

 2. Kako je ovo ugodno srcu – pročitati! Klanjam se ovakvoj pažnji! Pa, on je veliki junak i čovek. Žrtvovao se za svoj narod i zato je potrebno da ga njegov (srpski) narod nosi u srcu, pogotovo dok je živ! A gospođi Olgi Serebrovskoj klanjam se do zemlje! Kakva je pak ona veliki čovek!

  Свиђа ми се