АНАЛИЗА ЈЕДНЕ ИЗДАЈЕ

И ПОКОЈНИКЕ УБИЈАЈУ, ЗАР НЕ: КОМЕНТАР НА ПРЕДЛОГ НОВОГ ЗАКОНА О ТРАНСПЛАНТАЦИЈИ ОРГАНА


КАД БУДЕМ МРТАВ И БЕО- ВИШЕ НЕЋУ БИТИ ЦЕО- ОЧЕРУПАЋЕ МЕ ДЕО ПО ДЕО…

(ИАКО ОВАКАВ ТРАГИ-КОМИЧАН НАСЛОВ НЕ ОДСЛИКАВА ОЗБИЉНОСТ ОВЕ ТЕМЕ- СУШТИНСКИ ЈЕ ОПИСУЈЕ НА ЈЕДАН „ПЛАСТИЧАН“ И САЖЕТ НАЧИН- аутор)

28 април 2013, СРБски ФБРепортер

Пише: Миодраг Новаковић

transplantacija1

Да ли они исти, који имају право да вас искључе са апарата за одржавање живота, треба да имају такође и право да вам поваде органе- без ваше („анте-мортем“), или породичне („пост-мортем“) сагласности?

—————————————————————

Овај мој коментар је настао као директна реакција на натписе у штампи ових дана, да Влада Србије у сарадњи са РФЗО припрема нови закон о трансплантацији органа, и чији је јавни промотер директор РФЗО Милан Бабић (који очигледно сам није лекар по струци- бар се тако да закључити на основу цитирања његове јавне функције, где је изостављено оно престижно „др“).

По таквом- још једном у низу „евроунији лојалних“ закона, које нам у ово (једно од најмрачнијих из наше историје) доба намећу наши евроатлантски политички полтрони- да би се покојнику одстранили органи, зарад пресађивања (или можда чак и препродаје?) више неће бити потребна, не само његова претходна писмена сагласнот, већ чак ни сагласност његове најближе родбине!?

Оно што нам директор РФЗО Момчило Бабић није рекао, јесте да у већини западних земаља у ствари не постоји овакав закон. Он се позива на примере из околних земаља и „земље Европе“, што се вероватно односи на „спољну љуштуру евроуније“, углавном сиромашне источноевропске земље.

У већини западних (развијених) земаља не постоји „подразумевана сагласност покојника (јер како мртав човек може да да сагласност за било шта), већ се води јавна кампања да се грађани добровољно пријаве као орган-донори, и то углавном приликом издавања нове возачке дозволе или других државних докумената.

Овде је такође отворено етичко питање скрнављења тела са религијског аспекта (у неким религијама) и из тог разлога такав закон „универзалне, подразумеване покојничке сагласности“ је незамислив у већини земаља света.

У случају да „клинички мртви пацијенти“ нису претходно дали писмену сагласност, медицинско особље (на већинском „развијеном“ западу) не сме да им одстрани органе без писмене сагласности најближе родбине.

Чак и у таквим случајевима, „претходно сагласних донора“, забележени су примери медицинске злоупотребе (искључивања апарата или ускраћивања „скупих“ медицинских процедура сиромашним пацијентима) и потом њиховог „органског черупања“.

Не смемо да заборавимо да у многим земљама (нарочито западним) не постоји бесплатна здравствена заштита и медицинска етика је озбиљно компромитована профитерством и селективним лечењем „оних који то могу да приуште“.

————————————————————-

Уосталом, ја сам писао пре пар година о скандалу из 2007, везаном за америчку(оригинално швајцарску) фармацеутску компанију Новартис, која је, да би избегла потенцијалне легалне консеквенце на територији САД (или било где на „демократском западу), приликом тестирања (тада још у експерименталној фази) нове вакцине за „птичји грип“, склопила уговор са неколико пољских болница о експерименталној употреби те (неиспитане и високоризичне) вакцине у „клиникама за сиромашне“.

Потом су пољски „медицинари“ ову вакцину „испробавали“ искључиво на пољским бескућницима (које су обманули да је вакцина лек за прехладу), и којима су, да би дали писмену сагласност (потписали властиту смртну пресуду), плаћали једну до две (мизерне) енглеске фунте.

Njujork beskucnici

Пољски бескућници су 2007 били погодне жртве отровне америчке вакцине (забрањене за људску употребу у САД)- Усмртили су више десетина најсиромашнијих пољских грађана, „уз њихову претходну сагласност“ (обманувши их да примају „лек“) за неколико бедних евра… (на слици која је овде само у функцији илустрације су у ствари „амерички бескућници“)

————————————————————-

Као резултат, више десетина бескућника је умрло (убијено вакцином- само у једном медицинском центру је забележен 21 смртни случај). Мислим да овај случај још није добио легални (судски) епилог у Пољској!?

По мени, овакав закон, за који се здушно „боре“ наши медицински „стручњаци“ типа господина Бабића, и „евроатлантски оријентисани и инструментализовани“ Српски званичнци- звучи, као да су му директни спонзори Кушнер, Тачи и Харадинај (главни актери крађе органа отетих Срба на КиМ, током 1999-2000)?

—————————————————————

На крају- ако узмемо у обзир да ове наше просторе готово свакодневно потресају случајеви црне трансплантологије (трговине органима); и да су у срцима многих рођака и пријатеља отетих српских цивила и војника (од стране шиптарске терористичке „учк“, да би им потом били насилно одстрањивани органи, а они сами убијани на најсуровији начин, и њихови органи консеквентно продати богатој клијентели на Западу и Блиском истоку) још увек присутне болне ране; и ако узмемо у обзир да живимо у изузетно сиромашном и корумпираном друштву, где су све етике, укључујући и лекарску, на најнижем могућем нивоу- да ли онда можемо и требамо да верујемо „стручњацима“, попут господина Бабића, да оваква легализација „принудне беле трансплантологије“, неће попримити (бар делимично) аспекте закулисане „криминалне црне трансплантологије“?

М. Новаковић

 

———————————–

РЕФЕРЕНЦЕ:

http://srbin.info/2013/04/uskoro-svi-postajemo-donori-organa-hteli-to-ili-ne/

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/poland/2235676/Homeless-people-die-after-bird-flu-vaccine-trial-in-Poland.html

http://www.worldpoultry.net/Home/General/2009/4/Poland-bird-flu-vaccine-scam-WP003797W/ )

 

1 reply »

  1. Legalizacija trgovine organima. Bice to najunosniji posao u medicini. Menadzeri ce posredovati u prodaji. Razlika od ,,ZUTE KUCE,, je u OZAKONJENJU najveceg moralnog kriminala od kako postoji covecanstvo.

    Свиђа ми се