Бомбардовање

У Косовској Митровици великим митингом СРС обележена 14. годишњица од почетка НАТО агресије


У Косовској Митровици великим митингом СРС
обележена 14. годишњица од почетка НАТО агресије

[wzslider]

Извор фотографија: ФБ страница Глас Косова и Метохије

***

Уз звуке патриотских песама углавном четничке и шешељевске тематике, хвалоспеве о војводама и генералима, почео је митинг обележавања 14. годишњице NATO бомбардовања на СР Југославију.
Учесници, високи функционери Српске Радикалне Странке, као и локални радикали са председницима општина на Северу, говорили су с пуно жара о страдању, о борби, о наставку наших битака с властима, окупаторима, али и јавно презрели издају врхушке која је некада била део њихове странке.
Подсећајући како је Николић прво издао свог кума а сад и Србију, да је Дачић наставак Милошевићеве политике, док су најгоре критике пале на рачун Вучића.Сем локалног становништва, које је упркос хладноћи и јаком ветру дошло у великом броју, дошли су и из ц. Србије чланови Радикалне странке са заставама, капама четничког покрета и одевени у мајице с ликом Шешеља.Упркос доброј вољи, нису донели нити једну нову реченицу, већ су рецикклирали старе покличе и поновили добро познате фразе. Па ипак, они су се бар потрудили да дођу, с обзиром да нас сви остали данас нису уопште поменули, а камоли дошли.

***

сајт СРС

Народни протест у Косовској Митровици – 14 година од НАТО бомбардовања

24. март 2013.

У центру Косовске Митровице, на тргу Шумадија, одржан је велики народни протест у организацији Српске радикалне странке, поводом 14. годишњице злочиначког НАТО бомбардовања Србије. Радикали су се окупили да као једина патриотска странка у Србији подрже борбу српског народа на Косову и Метохији. Циљ СРС је да пробуди слободарски дух српског народа, да поручи власти да ће због велеиздаје одговара пред законом, пред историјом али и пред Богом, а крвницима и издајницима да поручи да КиМ није изгубљено ако је отето, већ само ако је предато. СРС то никада неће дозволити, поручили су функционери СРС пред окупљенима на препуном тргу Шумадија.

срс 1

„Ми не смемо да заборавимо 2.500 мртвих, 12.500 рањених, стотихе хиљада људи који су оболели због НАТО агресије и осиромашеног уранијума, као ни штету од 100 милијарди долара“ – поручио је окупљенима Љубомир Краговић, члан Председничког колегијума СРС и председник Косовскомитровачког округа. Српски народ на КиМ се није предао ни после 14 година окупације, баш ни као што се ни Војислав Шешељ није предао после 10 година хашке тамнице, поручио је Дејан Мировић, који је позвао Србију да се окрене својим традиционалним пријатељима и браћи – Русима. Зоран Красић, потпредседник СРС је позвао народ на јединство око српских виталних интереса и подсетио да је велики број грађана у Косовској Митровици гласао за СНС да би добио бесплатне наочаре, лекарске прегледе,  вештачко ђубриво или кишобране, као да је то вредније од Косовске Митровице!

„Ако вас је заборавило издајничко државно руководство Србије, није вас заборавио српски народ и Српска радикална странка. Наш задатак, пре свега свих вас са КиМ, је да пружите активан отпор и шиптарским терористима и Тачију и Јахјаги, али и домаћим издајницима – Николићу, Вучићу и Дачићу, које за издају КиМ чека читава вечност у паклу и робијашко одело за живота. Српски народ се мора окренути својим коренима, православљу, традицији и земљама које са нама желе да сарађују на равноправној основи“ – изјавио је Немања Шаровић, заменик председника СРС и тражио прекид свих преговора под окриљем Брисела.

Окупљенима су се такође обратили и потпредседник СРС, Вјерица Радета, чланови Председничког колегијума, Наташа Јовановић и Петар Јојић, као и председник Косовскопоморавског округа, Иван Петровић, председник Општинског одбора Звечан, Добросав Добрић и председник Косовског окружног одбора, Звонко Михајловић. Након једночасовног скупа, функционери СРС су положили венце на споменик жртвама НАТО бомбардовања.

_______
ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ: СРС: У недељу (24.марта) велики народни митинг у Косовској Митровици (Видео)