Љиљана Јовановић

САД ПОДИЖЕ ОДБРАМБЕНЕ РАКЕТНЕ СИСТЕМЕ ПРОТИВ СЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ


 САД ПОДИЖЕ ОДБРАМБЕНЕ РАКЕТНЕ СИСТЕМЕ
ПРОТИВ СЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ

15.март. 2013 19.:16, RT.com
За СРБски ФБРепортер превела Љиљана Јовановић

north-korea-us-interceptors.si

 Амерички војници стоје поред Ракетног система Патриот, АФП пхото /Булент Килиц

 

Амерички Секретар за одбрану  Чак Хагел, (Chuck Hagel) каже да ће САД поставити још 14 система за пресретање ракета до 2017. године.

Секретар Хагел који се придружио кабинету Председника Обаме, почетком ове године, рекао је да ће  ракетени системи бити распоређени дуж западне обале САД, као мера предострожности, уколико се настави са  претњама  ракетама из Северне Кореје.

“САД се чврсто противи агресији” рекао је на конференцији за штампу, одржаној у петак,  Секретар Хагел.

Најављујући ову одлуку током конференције Секретар Хагел је рекао да “САД на овај начин остају верне својим савезницима”.

Током недеље Џемс Милер, Подсекретар за одбрамбену политику, рекао је да Пентагон има могућности да распореди додатних 14 високо пресретачких система Патриот, ако је потребно,  али је одбио да каже дали су већ направљени планови  за то.

У петак је Секретар Хагел и његови одликовани официри из министарства одбране  рекао да ће ракете бити постављене јер се појачава Северно Корејска претња ракетама.

Ових 14 ракетних високопресретача ће бити део система од већ постојећих 30 распоређених у Ванденберг Ваздухопловној бази у Калифорнији и оних смештених  у  Форт Греелy, на Аљасци.  Уз то Пентагон каже да ће инсталирати радарске станице за праћење, на територији Јапана.

__________
http://rt.com/usa/north-korea-us-interceptors-338/