ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА

Небојша Јовић: Дан када је зло на трен надјачало добро…


Дан када је зло на трен надјачало добро…

 

Небојша Јовић,
председник СНВ Косовске Митровице

Дан када је зло на трен надјачало добро, када је континуитет србског страдања од 1998-е доживео врхунац,  АЛИ МИ КАО НАРОД БОЖЈИ, ХРИСТОВ НАРОД, ДРЖЕЋИ СЕ АМАНЕТА БЛАЖЕНОПОЧИВШЕГ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА, МОРАМО, МА КОЛИКО ТО ТЕШКО БИЛО, рећи „ОПРОСТИЋЕМО АЛИ ЗАБОРАВИТИ НЕЋЕМО“!

МОРАМО ОПРОСТИТИ И НЕ „ТРОВАТИ“ СЕ ЧЕКАЊЕМ НЕКОГ „РЕВАНША“, најпре зато што је тешко вратити нешто ономе „који вас је задужио“ и увек тада страдају невини, а посебно ЗАТО ШТО БИСМО НА ТАЈ НАЧИН И МИ БИЛИ КАО ОНИ, А МИ   Н  И  С  М  О  ОНИ !!!!

И о томе речито говори разлика „стања“ србског гробља на југу које је цело уништено и албанског гробља на северу које је остало нетакнуто! И тако треба да остане. И ТО ЈЕ ОНО ШТО ПОДВЛАЧИ ГРАНИЦУ И РАЗЛИКУ ИЗМЕЂУ НАС И ЊИХ! Да појасним и то да када кажем „они“ ту опет не мислим на цео албански народ, јер не постоји народ који је цео опак и лош, увек се ради само о проценту, с`тим што је код њих проценат екстрема недопустиво висок, с обзиром да се тај „разумни“ део никако не оглашава. Дакле, господо, опростићемо али вам НИКАДА ВИШЕ НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ ДА НАМ УРАДИТЕ БИЛО ШТА ШТО БИ КАСНИЈЕ ТРЕБАЛИ ДА ВАМ ОПРАШТАМО!!!!!!!!

Тако је почело и, КАО И УВЕК, НА ИСТИ НАЧИН СЕ ЗАВРШИЛО! Није ми намера да на било који начин вређам албански народ, али је чињеница да Албанци као народ НИКАДА У ИСТОРИЈИ СВОЈОЈ НИСУ НИТИ ЈЕДАН РАТ, ПА НИ БИТКУ ВОДИЛИ, ПА САМИМ ТИМ НИ ДОБИЛИ! И ЗАТО БОЛИ КАДА ИЗДАЈНИЧКИ РЕЖИМ У БЕОГРАДУ ПОНИЖАВА ЕЛИТУ СРБСКЕ ЖАНДАРМЕРИЈЕ И ВОЈСКЕ, ТЕРАЈУЋИ ИХ ДА БУДУ СЛУГЕ И ОРУЖЈЕ У РУКАМА ШУМСКИХ РАЗБОЈНИКА И СТОЧАРА!

И СМЕШНО ЗВУЧИ КАДА НЕКО ОД ТИХ ЧОБАНА ЗАПРЕТИ ДА ЋЕ УПОТРЕБИТИ СИЛУ ПРОТИВ СРБА ИАКО СЕ СЕЋАЈУ ДА СУ ИМ „НАЈЈАЧА“ УПОРИШТА ПОПУТ ЈУНИКА, ПРЕКАЗА ИЛИ ОРАОВИЦЕ, када су све стране службе прогнозирале да ће борбе бити вишедневне и жестоке, „ПАДАЛЕ“ ЗА ПО 30, 20 и 45  М И Н У Т А!!!!!

ЕТО ТЕК ДА СЕ ЗНА!

***

Небојша Јовић, 18.03.2013.

Читав сат „прелиставам“ објаве и нигде не видех да се неко „осврнуо“ на јучерашње обележавање „Канцеларије за КиМ“ 17. мартовског погрома у Митровици! Морам рећи да је програм био добар и примерен, све до тренутка када се појавила естрадна или звезда забавне музике (како је год назвали) Марија Шерифовић и поцела да пева о „празној постељи, љубљењу, како се љубави нове боји…“ а на платоу се види како у ритму млада девојка игра „понесена“ једном прелепом песмом исто тако одличне певачице,али која је н е п р и м е р е н а месту, односно разлогу окуљања! Ово је ништа више до крајње добронамерна критика и мислим да тако нешто никако није смело да се догоди, јер, на годишњицу погрома србског народа када су Срби убијани, протеривани, када су им куће и цркве спаљиване, доводити певаче забавне музике и да се у ритму „плеше“ над србском несрећом је непромишљен потез за сваку осуду! Можда је некима то само дан за опуштање и по коју реч, али нас који ту голготу више од 14 год преживљавамо, то изузетно боли!