МОНИТОР

Срби плаћали одбрану Готовине преко „Идее“!


ВЕЧЕРАС ПОЧИЊЕ АКЦИЈА ОРГАНИЗАЦИЈЕ „НАШИ“ – БОЈКОТ ХРВАТСКИХ ПРОДАВНИЦА

Активисти СНП „Наши“ спроводе акцију лепљења плаката на продајне објекте трговинског ланца „Идеа“ широм Србије, којим ће грађане Србије позвати да не купују у хрватским продавницама
Срби плаћали одбрану Готовине преко „Идее“!

22.11.2012. Прессонлине, Милица Црногорац

Срби плаћали одбрану Готовине преко „Идее“!

Плакат, који је јуче пласиран, направљен је у форми „Идеиног“ каталога, а на сликама се налазе старци, деца и избегличка колона Срба током акције „Олуја“. Са насловом „Удеа вам жели срећну Олују“ и шаховницом на главном логоу, на плакату су и „цене“ људи на сликама – 0 динара. Поред овога, у средини стоји текст – Куповина уз најбољи геноцид!

Настанак овог плаката, инспирисан је недавном одлуком Хашког трибунала да на слободу пусти хрватске генерале Анте Готовину и Младена Маркача и његова сврха је да позове грађане Србије да бојкотују куповину у хрватским продавницама,  каже председник покрета СНП „Наши“ Иван Ивановић.

– Хрватска је одбрану својих генерала платила 30 милиона евра. Простом логиком пословања, испада да су и грађани Србије учествовали у томе, купујући у њиховим продавницама, које од тог новца плаћају порез Хрватској. Сматрамо да би бојкот хрватских продавница, након свега што се десило, био једино исправно решење – рекао је Ивановић за Прессонлине.

Иначе, „ИДЕА“ данас у свом саставу има 161 малопродајни објекат широм Србије и 7 велепродајних центара у Београду, Нишу, Лесковцу, Чачку, Новом Саду и Суботици. Уколико се оствари идеја припадника организације „Наши“, сви ови објекти ће у току ноћи бити облепљени овим плакатима.

//