Анализа

СРПСКИ АРМАГЕДОН – ВАЉЕВО, ГРАД КОЈИ ЋЕ БИТИ ЗБРИСАН СА ЛИЦА ЗЕМЉЕ


Људи без морала, скрупула и памети направили су брану тачно изнад града са 100.000 становника. Ток реке која пуни ову брану пролази тачно кроз центар града. Ово је јединствен случај светске глупости. Само су поремећени умови могли да смисле пројекат прављења огромне бране у речном кориту непосредно изнад града.

28.08.2012. вестинет.рс

Брана је уствари настала као наводна прека потреба снабдевања водом околних градова попут Мионице, Лајковца и Лазаревца. Како су поменути градови решили питање водоснабдевања, брана изнад Ваљева ће бити само споменик глупости и грамзивости.

Грађани Ваљева одавно знају да је брана од самог почетка била златна кока носиља за партијске функционере, лично богаћење и грабеж.

Многи су од бране саградили виле, откупљивали предузећа, куповали луксузне аутомобиле.

Но, то је ствар државних органа и нове Владе, ако уопште стигну до ових лопова.

Случај са ваљевском браном је такође показатељ каквог су морала људи у странкама које чине градску владу. Никоме од њих не пада на памет да покрене питање опасне а бескорисне бране, јер пре свега рачунају да ће уласком у токове новца који се сливају у ову брану, по партијској линији, напунити своје празне џепове.

Ваљевци су одувек знали да имају најбољу воду за пиће у региону. Одједном су друмски разбојници дошли и измислили причу како треба саградити брану високу 74,5 метара са површином слива од 104 км квадратна.

Лако је преварити народ, нарочито ако је тај народ само за стрижење. По принципу: Само ми знамо шта је добро за вас и наш џеп, градске силеџије су започели стрижење оваца.

Ко је контролисао камионе, шта и колико довлаче? Скоро нико. Требало би ту да дође једна квалитетна ревизија.


 Најинтересантније од свега је што није испоштована основна ствар а то је да се пре било какве градње уради исцрпна студија о последицама на град, становништво, флору и фауну.

Можете ли да замислите да је неко градио брану на 15 километара изнад града са скоро 100.000 становника а да пре тога најмање две светске компаније нису урадиле студију о последицама утицаја бране на околину?

Студије нису рађене зато што би одмах у старту изашла на видело дана превара која је једино имала за циљ страначко и лично богаћење.

Нова власт треба одмах да заустави пропали, бесмислени пројекат, затвори ту причу и отвори причу финансијске истраге.

Најпоразније од свега је што је употребљивост бране релативно мала. По неким проценама век ове бране требао би да буде око 30 година, али то није тачно и када се узму сви чиниоци, век бране ће бити од 20 до 25 година.

Поставља се питање шта ће бити после тога. На терену бране остаће само муљ измешан са отпадом, фекалијама, тешким металима, апсолутно неупотребљив следећих 100 година.

Одакле Ваљеву тај луксуз да после 20 година бесмислене употребе баци више од 100 квадратних километара квалитетне земље. Да ли је неко изнео податак колико је бачених милијарди евра коштао овај бескорисни пројекат? Да ли је неко икада рекао шта ће се после тих 20 година дешавати на том отровном и смрдљивом земљишту?

Зашто би Ваљево ушло у тај пројекат? Да ли ће тих 20 година коришћења бране зарадити граду довољно средстава да се развије у сваком смислу и обезбеди новац за санацију после престанка експлоатације?

Наравно да неће, јер нико ту отпадну воду неће ни куповати ни користити. Неће је користити ни Ваљевци јер и сад имају своје изворе питке воде десет пута квалитетније од те барске, загађене и смрдљиве воде.

Па коме та брана треба осим лоповима и сецикесама?

Никоме више, само њима.

Шта ће се догодити са питком водом у Ваљеву, која је, као што смо рекли, међу најквалитетнијим у Србији? Па неће је више бити јер ће та лоша вода из бране загадити све изворе  у пречнику од најмање 30 километара.

Оно што грађани Ваљева не знају је једна узнемирујућа чињеница да Ваљево, са широм околином, практично лежи на једном огромном језеру. То сада и није лоше, али када тај притисак крене из нове бране под пуним капацитетом, нико не зна како ће се то језеро испод Ваљева понашати.

Овуда је прошла вода из разорене бране

Нико од ваљевских “стручњака” ни по том питању није урадио студију.

И после престанка рада бране питка вода испод Ваљева ће остати неупотребљива и то за најмање 50 година.

Опет питање, зашто се гради та брана и коме треба, кад Ваљево има најквалитетнију воду за још пет Ваљева и без бране, а Мионица, Лајковац и Лазаревац имају своје водоснабдевање?

Знамо одговор: Неколико неморалних људи из неколико неморалних странака намирују своје новчане потребе и то већ дуго у тој брани.

После сваког круга избора, страначки кадрови журе да заузму прву позицију а то је Брана.

Било би поштено да кажу колико им још треба новца да грађани то скупе а да се брана заустави у градњи и запечати.

Шта се даље дешава, после пуштања потпуно непотребне бране у рад?

Каква ће бити микро клима у Ваљеву и околини? То нико не зна пошто, као што рекосмо, никаква студија није рађена, а није, јер да јесте бране не би ни било а лопови би остали празних шака.

Највероватније ће клима бити веома тешка, препуна влаге, без дашка ветра што ће за хроничне болеснике бити потенцијално смртоносно.

Стари Ваљевци кажу да се околина Ваљева никад није ни затресла од земљотреса у последњих 100 година. Па и није до случаја Мионице.

Кад се десила Мионица? Непосредно пред рат. И онда, а и данас, постоји мишљење да се Мионица није десила случајно. Требало је Милошевића убедити да потпише и преда Косово. Кад није помогла Мионица, онда јесте бомбардовање.

Шта ће бити са Ваљевом ако тај земљотрес буде десетак километара ближе напуњеној брани?

Који је то поремећени ум смислио да Ваљеву постави изнад главе бомбу са шест милиона кубних метара воде?

Шта ће се догодити ако неком болеснику преко океана падне на ум да казни непослушне Србе тако што ће ХААРП енергију усмерити на брану?

Сасвим је свеједно шта би могло да сруши брану, да ли земљотрес или неки вештачки узрок, последице ће бити ужасне.

Грађани Ваљева морају да знају, у случају пуцања бране нико неће преживети а град ће заувек бити сахрањен без могућности обнављања.

Ударни талас од бране до Ваљева ће стићи за мање од 2 минута. Све на шта наиђе, талас ће гурати испред себе повећавајући своју висину. Та водена атомска бомба нема куда да прође осим тачно кроз средину града, рушећи све пред собом.

Силина удара на град била би равна учинку атомске бомбе. Талас висине најмање 30 метара прошао би свом силином, носећи смрт и пустош и не би оставио ни камен на камену.

Да би тачније схватили шта ће бити са Ваљевом, ако до тога дође, грађани морају знати да ће од зграде Општине, например, остати само темељи.

Пуцање бране сличне оној изнад Ваљева

Ево како пуца наводно сигурна брана

Неће се радити о лаганом надолажењу воде, па како неки мисле, моћи ће да се склоне док невоља не прође.

Нико неће имати времена ни панталоне да обуче, а куће ће бити смрвљене као кула од карата.

Десетине хиљада људи за минут ће бити убијено.

После тога долазе, као и увек, тоне блата и муља које ће прекрити срушен град. Кад се осуши то ће бити зацементиран град без иједне читаве куће и наравно без живих људи.

Грађани Ваљева треба да узму судбину у своје руке, организују се и забране пуштање бране у рад. Треба се организовати и ангажовати правнике који ће пронаћи све могућности за забрану овог бескорисног чудовишта изнад града.

Закључак је да је брана бесмислен пројекат нечасних људи која нема ни један једини корисни ефекат за Ваљево али са гомилом погубних могућности.

Ако се на време не заустави ова атомска бомба изнаг града, у случају рушења бране које је веома могуће, нико неће  преживети а град ће бити збрисан са лица земље.

аутор: Бранко Јовановић за Вестинет.рс

36 replies »

  1. Поштовани читаоче, ако желиш истину о овој брани онда прочитај коментар који је оставио Kentaur Wolf .

    На жалост све речено је истина. А земљотреси у овом подручју су били и биће их. Како ће то брана да издржи видећемо.

    Надам се да су угрожени становници богобојажљиви и нека траже да се ниво воде у језеру спусти како би потопљена црква била поновно доступна верницима.

    Ни драги Бог не може ништа против људске глупости.

    Свиђа ми се

  2. Помаже Бог браћо Срби.
    Треба додати да је брана нелегитмни објекат, јер поред студије утицаја на животну средину, брана нема употребну дозволу јер од два хидроинжињера која су долазила да прегледају брану, ни један није хтео да потпише да је брана исправна за употребу , јер су се на самој брани пре пуњења појавиле подземне воде. Брана нема употребну дозволу и у случају пуцања нико неће одговарати.
    Једини циљ овог језера је да се уништи православна светиња Ваљевска Грачаница и да масон Душан Михајловић за своју масонску дружину направи атрактивну туристичку дестинацију.
    Устанимо сви у одбрану својих светиња и своје државе и народа.
    Како радили, тако нам и Бог дао.

    Свиђа ми се

  3. Sto se tiče veštackih akomulacija vode na površini ja sam veliki protivnik izgradnje tih objekata kao izvora snabdevanja pijace vode.U izuzetnim slučajevima to se radi a kada druge mogucnosti ne postoje.Sto se tiče valjevske brane i akomulacije uvek sam sumnjao u korisnu namenu i opravdanost ovog objekta..Kritičaru ovog projekta moram zameriti sto sem politickih ocena i najave mogucih katastrofa ne daje podatke o projektantima izvodjacima tehnickoj i finansijskoj kontroli radova.Studija o zastiti zivotne sredine i sve vrste potrebnih studija se mogu uraditi tako da odgovaraju trenutnom političkom i ekonomskom stanju drzave ili regije na kojoj se objekat gradi a u principu studije bilo koje vrste nemaju u osnovi odgovornos sem moralne i profesionalne odgovornosti tvoraca studija.Ako se hoce definitivno razčistiti ovaj problem mora se izvršiti detaljna analiza tekničkih i finansijskih dokumenata .Po nezavisnoj i stručnoj analizi moguce je zaklučivati apsiti i izvoditi odgovorne na odgovornost.Ne sumnjam da na ovom objektu postoji teško politicko i kriminalno delovanje nekarakternih i gramzivih ljudi.

    Свиђа ми се

  4. ali harp…. ako harp ne napravi neko sranje, neki smak sveta mora da se desi. bajdvej, ovo lako može da se okarakteriše kao širenje panike. što u suštini i jeste.

    ali harp … nasmejao sam se : )

    Свиђа ми се

    • Језеро је напуњено за годину дана, отприлике толико би требало да се испушта, уколико не би било обилних падавина, .

      Свиђа ми се

    • Супер колико се ви разумете у све , па овако прву студију у вези бране радила је војска тадашње Југославије а другу студију радила је фирма Енергопројект.
      После опсежних анализа ,које можете добити као информације од јавног значаја, уколико их потражите , и војска и Енергопројект су изричито забранили прављење бране Стуб Ровни прво због трусног и сеизмички нестабилног подручја јер се налази на раседу тенктонских плоча које су већ оштећене од „Мионичког“ земљотреса а да је тле кречњачке садржине друго јер се налази изнад подземног језера и треће та количина воде у случају пробоја бране у првих 1км направила би талас од 30м а до самог Ваљева 80м , до Лајковца Мионице и Уба , спао би на 60м а сам Обреновац би имао ударни талас од 30 м , приобаље Београда нарочито стари град , део Калемегдана и НБГ би такође страдао …о осталим подацима изволите се информисати .

      Свиђа ми се

  5. Dozvolili su da nam potope Gracanicu. E pa sigurno je da ce nas Bog za to kazniti,a sta ce nam se desiti,to samo Gospod Bog zna sta ce biti. E a zato braco i sestre,koji ste tamo,da svim selima,sto pre to sprecite. Ono je tuga Bozija sto se radi sa nasim bogomoljama,tuga i zal do neba. Mi koji smo mnogo daleko,nemozemo nista,ali se mi Bogu molimo,a vi to sprecite. Ostavite sve,bas sve i sprecite potapanje manastira,svojim telima. Nemoze to samo njih nekoliko,vec svi,svi. Inace smo gotovi. Krenite uz Boziji blagoslov,koji od njega potrazite i Gospod ce pomoci.

    Свиђа ми се

    • to ako ce Bog kazniti,kaznice valjevce,a kako se zna neku su kaznjeni koji su ucestvovali u potapanju,neki pandur i nemam pojma ko jos,mene nece ja sam branio koliko sam mogao ali kad valjevci cutali posle sam i ja digao ruke.

      Свиђа ми се

      • a zašto ste bandi dozvolili da radi to što je uradila.trebalo je uzeti šibe u ruke i po njima nonstrumima. tako je narod potjerao i istrijebio smrdljive lordove.

        Свиђа ми се

      • Пет радника који су радили на рушењу манастирских објеката, већ је настрадало на различитим местима. Инжињер који је урадио пројекат бране, по којем се потапа манастир, умро је од рака, пошто му се породица растурила и сви отишли од њега.
        Поплавни талас који би настао у случају пуцања бране, уништио би Ваљево али и сва села до Обреновца па и сам Обреновац. Талас би стигао и до Београда. Скоро пола Србије би страдало. А народ због свог безбошства и сада испашта. У околини језера Ровни, клима се променила, и већ две године узастопце, снег који падне крајем априла и почетком маја, уништи малине и воће. Све чешће су и временске непогоде у западној Србији. У Ваљеву, Чачку, Пожеги, Косјерићу чнајмање три пута годишње град и велика киша плаве куће и имања.
        СЕтимо се само какве су нам се недаће снашле од када је Вучић на власти.
        Ваљевци су већ кажњени јер пију затровану воду, али биће кажњен и сав народ који ћути и не брани своје светиње и не брани државу од издајника на власти.
        Све што се дешава на Светосавској србској земљи је брига свих Срба, а они који ћуте исто ће проћи као и они који уништавају светосавцку земљу.

        Свиђа ми се

  6. Овај чланак сам већ једном читао – исти овај, сећам се приче о вештачком земљотресу и Хаарпу као надреалним аргументима против бране. Неки коментатори су већ рекли да није тачно да се бране не граде изнад градова, а поменута је и чињеница да би при пуцању бране талас до Ваљева стигао као мало жешћа поплава, а не као ударни талас који руши све пред собом. Генерално гледано изнет је читав низ сензационалистичких претеривања, паушалних процена и нетачних тврдњи, које могу да уплаше народ, а градњу бране не могу да зауставе. Нити треба да је зауставе! Да, процену ризика и студије о утицају на средину је требало урадити па на основу тога донети одлуку о градњи, али то није урађено. Сада, када је брана скоро готова и када су у њу уложене огромне паре захтеви да се градња бране заустави су контрапродуктивни и штетни. Земљиште је, претпостављам, експроприрано, пут измештен, груби радови на брани завршени… Повратак свега тога на претходно стање коштао би, по мојој лаичкој процени, скоро онолико колико је до сада уложено у градњу и повезане радове. То би опет платио народ, а и политичари би опет имали прилику да се окористе.

    Свиђа ми се

  7. A sto se neko ne pobuni 88-89-e? Sad ste svi odjednom postali pametni. Jel treba sad da placamo i da se ta brana srusi? Za sve neupucene (a pri tome mislim i na dripce iz vlasti koji forsiraju ovu branu), zemljiste u slivu reke Jablanice je izrazito porozno, tako da ne vidim uopste mogucnost da se to jezero ikada napuni, osim ako neki pametnjakovic ne napravi tunel koji spaja Drinu sa Jablanicom (naravno o trosku gradjana). Hvala

    Свиђа ми се

    • А што се ти паметни Владо ниси побунио 1988-89, него паметнујеш да је неко други требао да се буни?
      За твоју информацију Језеро је напуњено. И ако се мислило да се само до коте 330 налазе не пропустиве стене, Језеро се напунило до коте 375 и напокон једва почело да прелива у преливни систем.
      Ваљевци су мислили да се Језеро неће моћи никад напунити, зато су исмејавали градњу и ништа нису предузимали. Језеро се напунило са два потока, која у летњим периодима ни два вола нису могла да се напију. Комуњаре су знале да нема довољно воде да се напуни Језеро па су имали у плану да цевима и пумпама доведу воду са Дрине. Међутим очигледно је да се умешала виша сила и да је Бог дозволио да се потопи један његов дом, да би се међу Србима показало ко је вера а ко не вера и да би се Срби сложили и устали заједно у одбрану својих светиња. Али нити Срби хоће да виде ко је вера ако не вера, нити Срби хоће да се сложе око брањења светиња, већ и даље гласају и верују безбожницима и изродима.
      Ово је 104 порушена србска православна светиња на простору бивше Југославије, а данас више има Срба изрода који се клањају жутој патки и бране нелегалне кафане и уџерице од нелегалног рушења, него Срба који бране своје светиње.

      Свиђа ми се

  8. To da brana nije potrebna, to stoji, pored reke Gradac koja je jedna od najcistijih reka u Srbiji mi gradimo branu, koja, kao sto pise u tekstu, sluzi samo da bi se dzepovi punili ali verovatnoca da brana pukne je zaista mala, i, u krajnjem slucaju, postoji sirena koja se pali u slucaju bilo kakve opasnosti, tako da smatram da su makar zivoti ljudi obezbedjeni, ali sta ce biti posle toga i kakve su posledice, i sama pomisao na to je dovoljno strasna.

    Свиђа ми се

    • Чекајте Снежана како мислите људски живот? Па не живе овде људи него Гоје и на то смо поносни. Ми смо светске Гоје и робови својих власника људи и морамо томе да се повинујемо. Тако да наш живот не кошта ништа. Одавно у нас нема људскости и хуманости још од 1918 када смо прихватили братство и јединство и нашу пролетерску комунистичку им Југославију.Од тада је комунизам постао наш српски и морали смо да пострадамо по логорима да би постали прави комунисте а неки и комуњаре.Од тада је и република наша из три дела а не цела до Токија и ми пролетери друга Тита и Моше и друга Ранковића и Крцуна владамо светом у нашем поретку.Ево рецимо наша богиња Афродита? Нама нису рекли да је она богиња из доба јуре тј. египатска богиња Исис коју су Грци прихватили под именом Афродита. Волећи Афродиту волимо и поштујемо Исис и морамо јој обезбедити њену исламску исис ид републику јер су нас погрешно научили те смо постали обичне Гоје али ПОНОСНЕ Гоје на своје светско опредељење и свој космополитизам и слуганство свету ком ћемо све своје дати само за добро света као праве и поносне Гоје.Зато морамо бити свесни , самосвесни ко смо и шта смо и знати истину о себи и тога не треба да се стидимо јер је то наш сопствени избор и наша жртва као Гоја људима.Ми и треба да примамо вакцине и верујемо у њих јер су нама и намењене и на то сви треба да смо поносни колико тај исти свет о нама брине и мисли и враћа нам нашу доброту према свету за који све што је у нашој моћи чинимо.Ми верујемо у свет и космопитизам и волимо да путујемо по свету и да му се дивимо и све ћемо своје предати само како бисмо путовали и дивили се свету.Друг Тито нам је дао црвени пасош са великим симболом света пентаграмом којем се клањао цео свет и тако и нас поштовао и свима нам се клањао поштујући наш избор који је исти као и њихов.Морамо му бити захвални и наставити његовим путем а у бар кодирана биометријска документа морамо тражити да се врати симбол пентаграм или да барем буде бео како би нам се и даље ок путујемо клањали и нас пролетере друга Тита и Кардеља поштовао цео свет као што ми поштујемо њих. Реципроцитет мора да постоји а за нас границе и жице не смеју да постоје као ни било какви зидови , преграде и ограде.Срби морају одбацити црквене каноне и законе и почети да посте суботом како им нови господар ( Бог) то налаже да му посте као остали свет и на прави начин да му се моле а не као до сад са три прста.Морамо целом шапом гојачком да му се молимо и поздрављамо свет са три раширена прста.
      Они што сматрају себе за Божије људе нека наставе да се моле у име оца и Сина и Светога Духа то је њихов избор док избор Гоја мора нити све обрнуто јер они и јнису људи и њихов живот нема више никакву цену као ни њихови лични органи који су иначе у свету папрено скупи.Али ми Гоје морамо да сежртвујемо за свет стално и нон стоп му дамо све што од нас свет тражи.То је демократски и у складу са светом и нашом вољом.Зато морамо бити мирни и не наседати на провокације Руса , Срба , Грка ,Молдаваца и Бугара они више нису део нашег гојачког света.Смрт фашизму , грађанске слободе и права гојачким народима света. У то име живели и нико не сме да вас бије-наш херој и друг Слоба.

      Свиђа ми се

    • Глупане Мишо, иди ти живи у Ваљеву, кад мислиш да си толико паметан. По плану је било да се изграде 5 брана, а изграђена је само једна. Једна брана држи воде, што је требало 5 брана да држи.
      Шта је ту смешно изроде и безбожниче. Једини циљ овог језера јесте да се потопи Немањићка светиња Ваљевска Грачаница. А ти кад си толико паметан, иди слободно се купај у Језеру Ровни, над гробовима наших предака.

      Свиђа ми се

  9. Ako Valjevcima ne smeta da im stave Damoklov mač, nad glavom,
    što se mi bunimo..Kako su se odmarali svih ovih 30 godina..
    Jer projekat nije od juče! Znači tada im nije bilo problem, šta sada da se radi!!!
    I sada mogu da se pobune ali neće..Spavaju!!!

    Свиђа ми се

  10. Jedina greška što se ove brane tiče jeste što će njenim punjenjem biti potopljen manastir Gracanica…I ljudi nemojte prosipati prazne price o njenom pucanju..Gde je još pukla brana i potopila nešto? A i ako bi nekim slučajem pukla talas ne bi mogao da raste već bi opadao što je i logično (autore vrati se u osnovnu školu i nauci zakone fizike!)i to bi izazvalo poplave bez veće materijalne štete..

    Свиђа ми се

    • Da neće biti posledica..samo što je voda iz te brane prošle godine došla do Obrenovca a Valjevu neće ništa maaa daaj čoveče vrati se ti u predškolsko ala lupaš gluposti he he he!

      Свиђа ми се

  11. Skoro sve brane su građene iznad gradova koje snabdevaju vodom! Najbliži primer je Bajina Bašta! Ovo je samo jedna od gluposti u ovom „članku“…

    Neznanje koje je akumulirano u ovm članku je po mom mišljenju dovoljno da se krivično odgovara za dizanje panike.

    Na brani se kralo i to je jedino što je istina u ovom članku, sve ostalo su notorne gluposti…

    Da nije bilo ove brane makar i nedovršene, prošlogodišnje poplave bi bile katastrofalne u Valjevu kao i u Obrenovcu.

    Sliv jezera nije isto što i površina jezera, neznalice, vrati se u osnovnu školu!

    Radni vek brane nije 25 godina!

    Свиђа ми се

    • „U Obrenovcu bi posledice bile katastrofalne“ ???? A ti ove posledice što su bile ne računaš? Dodji kod mene kući da vidiš posledice koje je ta tvoja brana sprečila hahaha! I ti i ovaj drugi što lupa gluposti treba da se vratite u muda da se još malo mućkate!

      Свиђа ми се

  12. Ja zaista ne znam ko moze da lupeta ovakve gluposti i zastrasuje narod! Ta brana se gradi 30 god. I nikada niko ni glup ni pametan nije potegao pitanje bezbednost! Vec sada kada je brana gotova i kada je ulozen silan trud i novac! Nasao se neko pametan da sere i plasi narod! Pa prijatelju pojma ti nemas! Ja nisam nikada cuo da je neka brana negde probila i potopila nesto! Tako da pojma nemas i sigurno imas korist od ovog glupog lupetanja!

    Свиђа ми се

    • Тако је Мирославе изроде и издајниче србског народа. ти не треба да се лечиш издајницима и изродима нема лека.

      Свиђа ми се

  13. Toliko ste se nalupetali sa HAARP-om i slicnim glupostima da nisam ni uzeo ozbiljno u razmatranje ovaj tekst, iako mozda i adresira vazna pitanja. Dokle bre sa tom paranojom, prst na celu, knjigu u sake i da vidimo realno sta kao civilizacija znamo, mozemo i umemo. Klimu u toj meri, nazalost, ne mozemo jos da kontrolisemo. Da mozemo ne bi sad na srednjem zapadu u USA susa ubijala kukuruz a cena mu rasla do neba, cime zaista niko nista nije dobio. U paranoji i patologiji se to naravno moze pripisati delovanju tajnih sluzbi po principu „sto gore to bolje“ ali moja dalja analiza takvih kvaziargumenata ce izostati. Voljno.

    Свиђа ми се

    • Ко сте ви да тако коментаришете без икаквог аргумента? Вероватно имате лични разлог. Довољно сте рекли у првој реченици, а и последљој, да би се препознало о каквом „коментатору“ се ради. Но, рекох, лични ваш разлог.

      Свиђа ми се

  14. све ми узми Боже али ми памет остави. страшно, али нису они криви него ми сами. нека нам је Бог у помоћи, али он неће помоћи ако ми не желимо да нам он помогне.

    Свиђа ми се