ГЛОБАЛИЗАМ

МОРГЕЛОНИ У НОВОМ САДУ: Лекари не знају о чему се ради!


Лекари не знају о чему се ради

22. МАРТ 2012. за ФБР приредила Б.Диковић

БЕОГРАД / НОВИ САД – Мистериозно кожно обољење, чији су симптом красте у којима се појављују влакна, а од којег је оболела Новосађанка Аранка Лукач, о чему је „Правда“ јуче писала, изазвало је огромно интересовање јавности. Еколози га повезују са кемтрејлсима или отровним, белим тракама које избацују авиони, а већина лекара није чула за болест звану моргелони.

Аранка Лукач каже да од тренутка када је „Правди“ открила своју мистериозну болест њен телефон не престаје да звони.

– Једино желим да се утврди од чега болујем и да ли је то заразно. Не знам ни сама шта да мислим, јер како може да се осећа онај коме из рана на лицу и телу расту нити налик на црве. Не знам ни шта смем да једем, јер кажу да је то последица ГМ хране, а ја сам сумњала и на папагаја, кога имам од пре неколико месеци – каже Аранка.

Слепило и склероза

Према подацима Америчке агенције за здравство од болести моргелоне до сада је у свету оболело око 60.000 људи. Оболелима се на кожи се јављају лезије влакнасте структуре, које су праћене јаким боловима и осећајем да црви или инсекти гамижу по кожи. Влакна имају гљивичасту структуру, али због тога што су екстремно дуга, око 150 микрометара у просеку, не спадају ни у једну познату врсту гљивица. Осим отворених рана, у симптоме спадају и општи замор, сметње са памћењем, слепило, гастроинтестинални проблеми…

Настали од нано-честица

Да је болест моргелоне реалност у Србији, сматра председник Еколошког покрета Нови Сад Никола Алексић.

– Упознат сам са случајем Аранке Лукач и ти симптоми су забрињивајући. Моргелони су опасна болест, нису за потцењивање. И „Правда“ је писала о авионима који отровима запрашују становништво и природу, избацујући облаке пуне отровних аеросола. Они су пуни отровних хемијских једињења, бактерија, вируса, па чак и честица нано-технологије, које су посебно опасне јер изазивају ову болест – каже Алексић.

Недовољно истражено

– Несхватљиво ми је да нико од лекара који су прегледали Аранку није посумњао на моргелоне, или се бар запитао шта је то. Можда нису ни смели да помену моргелоне, јер лакше је неког прогласити хипохондром, него објаснити откуд у Србији та болест – каже Алексић.

Еколог и биолог Дејан Маркуш, који већ седам година живи у Бостону, каже да је ова болест позната у америчкој јавности и да је то обољење мало истражено.

– Амерички конгрес је пре неколико година издвојио новчана средства за истраживање ове болести, а тек у јануару ове године су проглашени штури резултати. Тврди се да је ова област недовољно истражена и да ће испитивања бити настављена. С обзиром на то да се ова болест повезује са ГМ организмима, држава би требало да обрати много пажње на увоз ГМО производа и на целокупан екосистем – каже Маркуш.

Епидемија у Русији

У фебруару на руској телевизији „Један“ емитована је емисија у којој је гостовала Валентина Серова из области Ростов, која је сведочила да је тамо избила епидемија моргелона. После медијске буре, шеф Националне асоцијације генетичке безбедности Русије Ирина Ермакова је рекла да је већина зараженог становништва у ростовској области живела поред поља где су обављана трансгенетска истраживања, али је одбацила било какву одговорност државе.

Ништа слично нисам видео

Директор Градског завода за кожне и венеричне болести др Александар Адамовић каже да први пут чује да се у ранама на кожи појављују кончасте творевине, попут оних код Аранке Лукач.

– Ништа слично нисам видео, али не могу ништа да кажем све док пацијент не буде прегледан и док се не ураде све потребне анализе. Што се тиче моргелона, ту вам заиста не могу помоћи, јер немам информације о том обољењу – каже др Адамовић.

С. Миловановић, Правда

*************************************

Кожа ми пуца и излазе нека створења

21. 03. 2012. за ФБР приредила Б.Диковић
НОВИ САД / БЕОГРАД – Новосађанка Аранка Лукач већ три месеца обилази лекаре у потрази за дијагнозом а, по свему судећи, оболела је од мистериозне кожне болести, која се манифестује отвореним и болним пликовима, кроз чије врхове излазе влакнасте нити познате као „моргелони“.

Аранка Лукач

Према симптомима и изгледу оболелих места на кожи, Аранка сумња да има опасно обољење звано моргелони, које је први пут детектовано у САД 2002. године, а у Србији још није званично регистровано као болест. Није до краја разјашњено да ли су и у којој мери моргелони заразни и преносиви са оболеле особе на околину.

Пет различитих дијагноза

Прве симптоме 64-годишња Аранка осетила је половином прошле године, када је осетила да се често умара и да је хвата малаксалост.

– Крајем године кожа је почела да се перута, али је права мука настала крајем јануара, када сам се преко ноћи осула по целом телу, у виду болних пликова који су се увећавали. Лекар ми је дијагностиковао псоријазу и дао неку крему, али ми није било боље. Напротив. После три дана пликови су потамнели, а онда попуцали и тада сам доживела шок. Из пликова су излазиле некакве творевине. Изгледале су попут црвића, а када бих ту материју откинула, она би се стврдла попут силиконских нити. Мислила сам да ћу су онесвестити од шока, јер све је изгледало као у најгорем хорор филму – прича Аранка.

Влакна и у устима

Осип се ширио, па је опет отишла код лекара, овог пута у Завод за хигијену Новог Сада.

– Затражила сам да ми ураде брис, али су ми рекли да они брисове те врсте не раде. У мом Дому здравља констатовали су атипичну алергију на сунце и дали ми опет неку крему. Поново без ефекта. Пала сам у очај када сам следећег јутра ту грозну влакнасту твар пронашала и у устима. Осип на лицу је постајао све гори и имала сам утисак утисак да ми на хиљаде мрава мили по лицу. Лекари су се чудили и говорили да је то нека „чудна алергија“, а ја пропадох – каже Лукачева.

Да болује од, у свету још недовољно познате болести моргелони Аранка је открила када је видела слике оболеле особе са идентичним кожним пликовима у којима су се налазила бела влакна.

– На сликама сам видела своју болест, а када су ми превели текст, препознала сам све симптоме и веома се забринула. Тренутно, последњих недељу дана осип се повукао, али се бојим да се болест опет не погорша, јер она делује етапно – каже Аранка Лукач.

Последица ГМО хране

У Институту за јавно здравље Војводине кажу да на нивоу Србије не постоји ниједан забележен случај моргелона, а епидемиолог др Бранислав Тиодоровић не искључује могућност појаве ове болести и у Србији.

– За сада постоје само сумње, али не и докази да се ова болест преноси са особе на особу. Додатни је проблем то што код нас нема довољно информација о тој болести и тешко је препознатљива. Треба да се зна да се ова болест повезује и са уносом генетски модификоване хране – каже др Тиодоровић.

С. Миловановић, Правда

******************************************

Ми смо на Србском ФБРепортеру већ писали о овој болести, текстови су на следећим линковима:

МИСТЕРИОЗНА БОЛЕСТ – РЕЗУЛТАТ ГМО ХРАНЕ

У сусрет Новом светском поретку: време да се упознамо и са MORGELLONS-има

БИОЛОШКИ РАТ НА ПЛАНЕТИ: БАКТЕРИЈСКА ВЛАКНА У МОРГИЛОНИМА СУ ХИБРИДНИ ЦИКЛИЧНИ МОЛЕКУЛИ

11 replies »

 1. Imam iste simptome nekoliko godina, i vec sam stekao utisak da bolest pocinje da se javlja u prolece i ima veze sa komarcima iste rane kao na slikama pocele su da se pojavljuju na nogama nakon ujeda komaraca i ne mogu da zarastu zelatinaste su i stalno jako svrbe, nakon letovanja na mogu i kupanja u slanoj vodi i suncanja pocinju da zarastaju ali opet pred zimu na istim mestima pocinju da se otvaraju.

  Свиђа ми се

 2. Svi se prave blesavi ,lekari pojma nemaju, neke “ Radojke“ osobe pale sa Marsa ,niko kao ne zna sta se desava i ko nam to radi !! I dokle tako? Doke se svi ne porazboljevamo oflekavimo ranama i mali zivi koncici ne pocnu da migolje po nama?! STA JE SA OVOM SRBIJOM?!!! I NIKO NISTA !!!! Jedino Nikola Aleksic pokusava da osvesti narod ,a narod ko u snu.

  Свиђа ми се

 3. TO ZNACI IAKO NAM NATALITET OPADA JOS NAS TRUJU HEMIJSKIM PUTEM : DOCICE JEDNOG DANA DO UNISTENJA COVECANSTVA AAAA SVE POTICE IZ AMERIKE I EVROPSKE UNIJE:RAZMISLITE STA NASI MINISTRI RADE U VLADI ZA SPAS NASEG NARODA ….NISTA…NISTA ..sve ih treba na komandnu odgovornost …po brzom postupku zatvoriti i dati kanap pa sami sebi presuditi…

  Свиђа ми се

 4. А да ли је неко претпоставио да би могла бити реч о доленаведеном?

  „Дирофилярия – гельминт с нитевидным телом, покрытым тонко исчерченной кутикулой. Половозрелые гельминты длиной 25-30 см, живородящие, личинки (микрофилярии) длиной 0,22-0,29 мм, а по ширине равны диаметру эритроцита. В последние годы в Украине выявлена стойкая тенденция увеличения численности инфицированных этими глистамидирофиляриями собак, кошек и, к сожалению, людей. Как рассказала главный внештатный паразитолог Министерства здравоохранения Украины Т. Н. Павликовская, в 2002 году в Украине официально зарегистрировано 52 случая заболевания людей дирофиляриозом.

  В большинстве случаев глиста извлекают из-под кожи или слизистой. Орган зрения ( кожа век, конъюнктива, глазное яблоко ) поражается чаще, чем голова, шея, туловище, руки, ноги и др. Обладает правосторонняя локализация гельминта, особенно при поражении органа зрения, лица, рук.

  В организме человека глист растет медленно и достигает довольно крупных размеров примерно через 6 месяцев (самцы до 70 мм, самки до 380мм ). Особи гельминтов располагаются внутри воспаленного узла, расположенного чаще всего в подкожных и подслизистых тканях и органах. Могут выживать в них в течение нескольких месяцев или даже в течение нескольких лет. Гельминты могут погибнуть или постепенно разрушаться или выходить наружу через кожные абсцессы. Около половины случаев, по литературным данным, приходится на орган зрения, где глист находится под кожей век, под конъюнктивой или реже, в глазном яблоке. С момента заражения (укуса зараженным комаром ) до развития личинки гельминта и формирования вокруг него клеточного реактивного инфильтрата проходит обычно не менее 1 месяца, а иногда и до 2 лет.

  Первые симптомы заболевания:

  Болезненная опухоль, в месте локализации которой ощущается зуд и жжение разной степени интенсивности.
  Дирофиляриоз характеризуется достаточно продолжительным инкубационным периодом, длящимся от 1-2 месяцев до 2 лет. Клинические проявления зависят от места нахождения глистов. Как правило, в подкожном или подслизистом слое появляется безболезненная или болезненная „опухоль“, сопровождающаяся локальным жжением и зудом, с гиперемией над ней.

  Характерный симптом:

  Подвижность „опухоли“ (гельминт может мигрировать даже на расстояние нескольких десятков сантиметров). Другими (необязательными) проявлениями дирофиляриоза могут быть головная боль, тошнота, слабость, боли в месте локализации гельминта с иррадиацией по ходу нервных стволов. Локализация гельминта, как правило, и „определяет“ профиль врача, к которому обращается инфицированный пациент. Это могут быть дерматологи, окулисты, хирурги, онкологи, стоматологи, педиатры, отоларингологи.“

  Свиђа ми се

 5. Zasluzuju metak u celo i to je najblaza kazna za njihovo delo a sada bih i voleo da verujem da postoji vecni pakao gde ce se muciti…….
  Narode glupi,probudi se vec jednom!!!!!!!!!
  Zar Vas je lako kupiti za saku srebrnjaka?
  Zar Vas je lako obmanuti i prevariti?
  Zar ste i dalje nezreli da verujete u deda mraza?
  BUDI SE,ZADNJE JE VREME!!!!!!!

  Свиђа ми се

 6. Na žalost koloidno srebro nije lek za ovu bolest kao i za mnoge druge što nije.Koristim ga duže vremena i može samo da ublaži simptome.Kod morgelonsa takođe može da malo olakša tok bolesti ali da je izleči???

  Свиђа ми се

 7. Моргелонсова болест није заразна, односно преносива, настаје удисањем честица из облака отрова који се избацују из авиона у циљу тровања становништва света и виво експеримената на људима. Трагови који сатима остају на небу иза авиона који свакодневно прелећу наше небо нису обични трагови авиона на великим висинама (кристализована водена пара), већ тоне и тоне отрова којима се плански врши агресија на Србију радиолошко-хемијским-биолошким средствима, У саставу аеросола који се избацује у виду дуготрајних трагова иза авиона у прелету нађени су тешки метали, алуминијум за кога се претпоставља да је разлог појаве Алцхајмерове болести, затим баријум, манган и др. метали, затим бактерије, вируси, микоплазме, јаја неких инсеката, мекушаца и црва, осушена крвна зрнца и неке честице створене бионанотехнологијом на граници вештаког живота. Те честице се у организму људи, где доспевају удахом или преко запрашене хране, спајају и праве нити користећи биоелектрицитет домаћина. Затим излазе кроз кожу по целом телу човека стварајући масовне ране и красте због чега човек изгледа као да је прекривен рибљом крљушти због чега је добила назив dermatitis ihtiosa, односно Моргелонсова болест по аутору који ју је први проучио и описао.
  Г-ђа Лукач нам се обратила са молбом да јој пружимо помоћ анимирајући одговорне, али на жалост, на нашу молбу и опис симптома погођене жене нисмо добили никакав одговор од званичника медицине. Због тога основано сумњамо да је то званичан став медицине да се та болест не сме дијагностификовати у Србији да не би дошло до панике и револта према режиму који дозвољава тровање становништва запрашивањем са неба, као да смо инсекти, а не људи. Да се ради о систематском тровању становништва признао је 15. новембра 2011.године званичник Беле куће САД задужен за науку, Џон Холрен, који је изјавио да САД већ 16 година запрашују становништво света опасним хемијским једињењима из ваздуха.

  Свиђа ми се