Љиљана Татић

БИОЛОШКИ РАТ НА ПЛАНЕТИ: БАКТЕРИЈСКА ВЛАКНА У МОРГИЛОНИМА СУ ХИБРИДНИ ЦИКЛИЧНИ МОЛЕКУЛИ


06.03.2012. ФБР аутор Љиљана Татић, за ФБР приредила Б.Диковић

 

Биолошко ратовање (такође је познато као хемијски рат) представља употребу биолошких токсина или инфективних агенаса као што су бактерије, вируси, гљивице са намером да убије или онеспособи људе, животиње или биљке као чин рата.

Биолошко оружје (често називано “био-оружје” или “био-агенти”) су живи организми или репликативни ентитети (вируси) који се репродукују или копирају у оквиру жртве домаћина. Ентомолошки (помоћу инсеката) рат се такође сматра врстом биолошког ратовања.

Можете добити Моргеллоне од уједа инсеката. Бактеријска целулозна и гљивична влакна испоручују патогене жртвама Моргеллона. Бактерије се размножавају на месту убода на кожи и расту у јајима инсеката у случајевима када су једом унета у кожу. Када се инсект излеже из јаја у кожи, он се разграђује а влакна остају тако да када их пронађете, остајете запањени како су тамо расла сама од себе. Ове жице и влакна садрже сав патогени отпад за прављење болести која се зове Моргеллонс. Влакна су само почетак. Ако желите да убијете бактерију зглавкара, убијте јаја и очистите их пре него што попуне све поре и длаке у вашем телу. Јод директно из боце је најбољи и најлакши начин да убије бугове и бактерије заједно са салицилном киселином. Сенф убија демодека. Tea Tree уље убија демодек бич у очном фоликулу ..

Бактеријска влакна у Моргилонима су хибридни циклични молекули

Овај видео ће прецизирати употребу макроцикла у самим Моргеллонсима као вид биолошког рата. Цицлодектрини и остали циклични молекули су направљени од стране бактерија, али су оне бактерије које се налазе у Моргеллонима побољшане вештачким путем – синтетичком биологијом и тако претворени у биолошко оружје.

Природни процес производње спора бактерије Бациллус је генетички замењен, модификован, да прави супер споралатину бактерију. Бактерије тако могу да преузму ген, мењају коњукцију полимера и квантне тачке.
Гриње носе бактерије, бактерије производе споре, влакана и цицлодектрине. ДНК шаблон креирања цикличних цевастих влакана је у сржи Моргеллонса. Они носе материјал који је изазивач болести.
(Шаблон – је молекул Биохемијске нуклеинске киселине који служи као образац за редослед слагања протеина нуклеинске киселине)

Коњуговани микропорозни полимери (ЦМПс) [1] [2] су под-класа порозних материјала, у вези са структурама као што су зеолити, метало-органски оквири и ковалентни органски оквири, али аморфни у природи, пре него кристални. ЦМПс су такође повезани са проводним полимерима, јер ове порозне мреже могу испољавати проширену коњугацију.

Органска / неорганска технологија је створила супер макроцикле за стварање болести путем артхропода и нематоде. Ова био технологија је претворена у оружје. Моргеллонс жртве имају макроциклична влакна и споре у својој кожи.

Navy Research Classified as Defense Research

ДУЖА ВЕРЗИЈА:

Моргеллонс гриње испоручују циклодектрине жртви. Циклодектрини ће бити придодати вакцини којом ће ускоро, ако већ нису,  вакцинисањем  ширити заразу.

ДЕТАЉНИЈЕ:

Слика само полимеризоване окоснице и хладно оружје са додацима (претходно идентификованим као полимер четка) је илустрација структуре са колумнарном “окосницом”.Формирање мацроцицла користи исту хемију за полимеризацију, осим кораци су предузети да се спречи полимеризација која је неефикасна. Транзициони метали могу индуковати ефекат “шаблона” везивањем за линеарне молекуле који може да убрза или интрамолецулар или интермолекуларна реакцију ..Шаблон ефекат може бити кинетички или термодинамички. Можете да погледате дужу верзију за више информација о шаблон ефекту.

+++++++++++++++++++++++

РЕДАКЦИЈСКИ ДОДАТАК :

+++++++++++++++++++++++

THERE ARE MANY WAYS TO CREATE CYCLIC MOLECULES AND STRUCTURES:

Macrocycles can be created by connecting the two chain ends of linear polymers. See

Novel polymers: Molecular to nanoscale order in three dimensions

“Cyclization in Hyperbranched Polymer Synthesis: Characterization by MALDI-TOF Mass Spectrometry”

“macrocycle formation occurred during the polymerization and copolymerization of monomers.”
See

Cyclization in Hyperbranched Polymer Syntheses:  Characterization by MALDI-TOF Mass Spectrometry

See also “Macrocycles as Precursors for Organic Nanotubes” at

Macrocycles as Precursors for Organic Nanotubes

Macrocycles can be a few units long or a few inches. Macrocycles self-assemble and are functionalized (perhaps by DNA). There are many types of macrocycles and they can be made of different materials and contain many kinds of “guests”.

Macrocycles are like tiny beads you can fill with different colors and compositions. They are drug carriers and imaging agents. Some have sealed compartments, some have a continuous channel through the middle which is called “channel construction.”

There is also an entire library of protein related synthetic small molecule macrocycles. See the following:

Originally published in Science Express on 19 August 2004
DOI: 10.1126/science.1102629

“DNA-Templated Organic Synthesis and Selection of a Library of Macrocycles”
Zev J. Gartner, Brian N. Tse, Rozalina Grubina, Jeffrey B. Doyon, Thomas M. Snyder, David R. Liu*

The translation of nucleic acid libraries into corresponding synthetic compounds would enable selection and amplification principles to be applied to man-made molecules. We used multistep DNA-templated organic synthesis to translate libraries of DNA sequences, each containing three “codons,” into libraries of sequence-programmed synthetic small-molecule macrocycles. The resulting DNA-macrocycle conjugates were subjected to in vitro selections for protein affinity. The identity of a single macrocycle possessing known target protein affinity was inferred through the sequence of the amplified DNA template surviving the selection. This work represents the translation, selection, and amplification of libraries of nucleic acids encoding synthetic small molecules rather than biological macromolecules.

Department of Chemistry and Chemical Biology, Harvard University, 12 Oxford Street, Cambridge, MA 02138, USA.

Related articles

1 reply »