ДЕШАВА СЕ...

„ДРЕКАВАЦ“ ИЗВРШИО ДЕСАНТ НА ДРВАР?


ДРВАР, 21.09.2011 ТАНЈУГ

Шта плаши мештане села Дрвар?

Image result for дрекавац (животиња)

Мештане села Дрвар у истоименој општини већ дуже време плаши непозната звер, која се оглашава језивим крицима, а за коју сумњају да је звер која је у народу познат као дрекавац.

Бањалучке „Независне новине“ пишу да мештани тврде да су у страху, али да највише постоји бојазан за децу која сама више не смеју ни до школе.

Мештанин Јован Трнинић тврди да је видео сенку необичног животињског бића, али да нису могли одгонетнути шта је у питању.

„Ти крици су немогући, а ко лута и шта лута по овом нашем крају – нико не зна“, испричао је Трнинић који каже да се непријатни звуци чују периодично, и дању и ноћу.

Да је реч о вероватно чудној појави, потврдио је листу и секретар Ловачког удружења из Дрвара који каже да круже приче о неидентификованој звери, која испушта непријатне звукове и плаши мештане.

Ових дана је удављено око 20 паса, углавном ловачких.

Војин Башић, председник дрварског Ловачког удружења, за „Независне“ је рекао да нису сигурни да ли је у питању дрекавац или нека друга чудна звер, али да мештани потврђују да силази до села и испушта чудне звуке.

„Ловци су организовали одлазак у Дрвар Село, али су имали проблем са псима, који нису жељели на ту територију“, наводи он.

Башић каже да крици подсећају на мешавину дечјег плача И завијања.

Лист пише да је један полицајац пуцао на ово „митолошко биће“, међутим према изјави Ивице Врдољака, портпарола МУП-а Ливањског кантона, пријава грађана није било.

Из Ловачког удружења „Змијање“ у Бањалуци верују да је, према опису звукова, реч о шакалу.

Према предању, дрекавац је мало, длакаво створење, које непрестано гази на сопствено крзно, а потом урла мешавином плача и вучјег завијања. Веома се плаши светлости иако, наводно, не може бити уништено док не нађе мир.

Нема доказа да дрекавци заиста постоје, а према предањима они нападају људе који се касно ноћу затекну у близини гробља или шуме, тако што их зајашу и терају да их носе све до првих јутарњих сати.

—————-

Сазнајемо да је у међувремену Дрекавац коначно изашао из мрачне шуме и „извршио десант“ на сам центар Дрвара. Чак је и виђен у друштву највиших државних (не)званичника…

VučkoDrekavac

Категорије:ДЕШАВА СЕ...