MAIL - RSS FEED

Отворено писмо проф. др Мировића судијама: Против Златановића и Кнежевића се води политички поступак


Србин.инфо, 3.март 2023.

Кривично ванпретресно веће Вишег суда у Београду је донело скандалозно, политичко Решење Кв. бр 739/23 од 24. фебруара 2023. којим се одбијају жалбе адвоката у случају Дамњана Кнежевића и Дејана Петра Златановића када се ради о укидању притвора или замене истог блажом мером (кућни притвор).

Судија Оливера Ђурић, председник КВ већа, је потписала ово срамно Решење у којем се и ја помињем, тако да се обраћам јавно њој али и целом КВ, у чијем су саставу још и судије Зорица Аврамовић и Весна Лукавчевић.

У Решењу се наводи да се одбија жалба адвоката јер Златановић наводно, може да утиче на мене, односно на мој исказ пред Вишим јавним тужилаштвом. Срамно се прећуткује да сам изјаву пред Тужилаштвом већ дао, пре доношења Решења.

Како Златановић може утицати на мене ако сам изјаву већ дао? Овакво образложење је посебно апсурдно јер је општепознато да сам у изјави, као формални организатор преузео сву одговорност за скуп од 15. фебруара на себе, као и да сам у изјави поновио: „Ко потпише њега убише“.

Нема правног објашњења за овакво поступање судија. Постоји само политичко објашњење. Очигледно да је моја изјава дата у Тужилаштву погодила табу тему број 1 у српском правосуђу – култ личности Александра Вучића. Изјава није узета (не постоји?) у обзир из политичких разлога јер у њој истичем да је управо Вучић велеиздајник који је извршио државни удар суспендовањем Устава и признањем такозваног Косова и да је то главни разлог за прогон и притвор мојих пријатеља Кнежевића и Златановића.

Узимајући у обзир те чињенице и очигледну кривичну одговорност Вучића за кршење чланова 306-309 КЗ јасно је да је помињање Вучића табу тема за КВ. У том контексту се може закључити следеће:

1. Против Кнежевића и Златановића се води политички поступак;
2. Вучић је судија, тужилац и прави аутор политички мотивисаног Решења;
3. Судије Ђурић, Аврамовић и Лукавчевић су његове слуге које су угрозиле независност судства;
4. Подела власти у Србији не постоји;
5. Вучић се као и обично сакрива иза слабијег пола и својих полтрона и послушника.

У том смислу упозоравам КВ на чињеницу да Вучић неће вечно владати. Златановић је лице са инвалидитетом које има посебну заштиту према члану 21 Устава Србије. Кнежевић и Златановић су били подрвргнути физичком насиљу што је грубо кршење члана члана 3 Европске конвенције о људским правима. Притвор који је политички мотивисан крши члан 5 Европске конвенције, али и праксу Европског суда за људска права.

У том смислу судије, оберпрокуратор Селаковић и велеиздајник Вучић нека погледају пресуду у случају Лабита против Италије. На крају, судије треба да се сете каквим су црним словима у историју српског правосуђа уписане њихове колеге Јанковић, Вујчић и Сератлић које су 1971. године по налогу, такође узурпатора и градитеља независног Косова, Јосипа Броза забрањивали часописе и слободу изражавања само зато јер је у њима изнета критика против тадашњег уништавања уставног поретка и распарчавања државе.

Проф. др Дејан Мировић

Категорије:MAIL - RSS FEED

5 replies »

  1. НИЈЕ ТАЧНО ЗАЈЕДНО СУ БИЛИ партизани и усташе ПРОТИВ ЧЕТНИКА И СРБСКЕ ДРЖАВНЕ СТРАЖЕ ПИСАО ЈЕ ЧИЧА СРБИМА КОЈИ СУ БИЛИ У партизанима ПОБЕГНИ И ДОДЂИ КОД БРАЋЕ МИ ЋЕМО СВЕ БРАТСКИ ПРИХАТИТИ СВЕ ЈЕ ТИМ ПИСАНИЈЕМ РЕЧЕНО И ЂЕНЕРАЛ МИЛАН НЕДИЋ СРБИ НЕ ГИНИ УЗАЛУД ЗА ПЛАНОВЕ енглеза и немаца СРБИЈИ И СРБИМА ТРЕБА РЕД РАД И МИР

    Свиђа ми се

  2. ДАМЈАН КНЕЖЕВИЋ ЈЕ ПОТОМАК КНЕЗА СИМЕ МАРКОВИЋА ПО МЕНИ НАЈБОЉИ ВОДЂА У СРБАДИЈИ МНОГИ ЗБОРЕ НЕИСТИНУ О ЧОЕКУ БОГ ТИ БРАТЕ СВАКО ДОБРО ДАО НЕК ТИ КОЈИ ЗБОРЕ О ЧОЕКУ УСТАНУ И ПОМОЛЕ СЕ БОГУ ЗАМИСЛИ НАЗОВИ полиција ОТЕЛА ЧОЕКА СА УЛИЦЕ ТАКО ЈЕ БИЛО И У ВРЕМЕ озне и удбе ЗА ДЕЈАНА ЗЛАТОНОВИЋА ЈЕ НАЈБОЉИ НОВИНАР У СРБСКОМ РОДУ НЕМА ИХ ПУНО МОЖДА ДЕСЕТ КОЈИ СУ НА СТРАНИ РОДА СРБИНОВА ЈЕДИНО БРАТЕ МИРОВИЋУ ДАЈ СЕ ФОРМИРА ВЛАДА НАЦИОНАЛНОГ СПАСА КОЈУ ЈЕ ОСНОВАО НАШ ЈОВАН АЋИМОВИЋ ДА СЕ СРБАДИЈА ЧУВА ОД црвених комуниста и фашиста ОНО ШТО ЈЕ ПОТПИСАНО У БЕРАНЕ БЕРАНСКУ ДЕКЛАРАЦИЈУ ИЗ 2012 ГОДИНЕ ИДЕ ОВАКО САСТАЛИ СМО СЕ У БЕРАНЕ ДА ПОНИШТИМО СВЕ југословенске комунистичке назови одлуке од 1918 до 1941 ЗНАЧИ ОДБАЦИТИ ТЗВ ндх и све партизанске одлуке ЖИВЕЛИ ЧЕТНИЦИ И НЕДИЋЕВЦИ СПАСИОЦИ СРБАДИЈЕ КАКО РАДИЛИ ЗА СРБСТВО ТАКО НАМ БОГ ПОМОГО СССС

    Свиђа ми се

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.