MAIL - RSS FEED

Хитно! Дејану Златановићу полиција повредила ногу, има висок притисак, стање све лошије…


20.02.2023. Србин.инфо

После пет дана породица Дејана Петра Златановића је коначно успела да га види, а нажалост црне сумње су се обистиниле.

Златановић је у веома лошем здравственом стању, а посебно шокира накнадно откриће да га је полиција брутално повредила приликом хапшења. Они су га оборили на земљу, пребацили му капуљачу преко главе, а затим с њом гушили и по земљи развлачили особу са инвалидидетом, која уопште није пружала отпор и која се пре тога сама упутила у полицијску станицу у Мајке Јевросиме.

Златановић има озбиљну повреду на нози на којој и има уређени инвалидитет, због чега не може ни да седи како треба, а камоли да хода. Само овакав начин хапшења особе са инвалидитетом представља тешко кривично дело за које ће морати да се одговара.

По речима његовог брата, Дејан је и даље несаломивог духа због чега већ од петка штрајкује глађу. Нажалост, крвни притисак му је изузетно повишен и његов живот је боравком у затвору угрожен.

Редакција „Србин инфо“ ХИТНО АПЕЛУЈЕ на све политичке партије, јавне личности, адвокате и грађане да не дозволе егзекуцију једног слободно новинара и уредника, чије речи на протесту за одбрану КиМ нису представљале чак ни прекршај.

Редакција „Србин инфо“ осуђује све самозване медије, који дозвољавају да њиxов колега страда због слободе говора.

Времена је све мање, ако нешто не предузмемо режим Александра Вучића ће убити Дејана Златановића, а он ће проћи као Славко Ћурувија и Милан Пантић!

О стању притвореног Дамњана Кнежевића, редакција „Србин инфо“ ће покушати да сазна све информације у току дана.


СТРАШНО Вучићев казамат: Дејан започео и штрајк жеђу! Адвокат: Стање му није добро

Србин.инфо 17.02.2023.

Режимски „суд“ Александра Вучића одредио је притвор од 30 дана Дејану Златановићу и Дамњану Кнежевићу. Због скандалозне одлуке судије Вишег суда Ксеније Марић, Дејан Златановић почиње штрајк глађу и жеђу!

Поставља се питање какав треба да будеш морални талог па да особу са тешким инвалидитетом у шестој деценији живота, иако је и највећем слепцу јасно да је потпуно невин, пошаљеш у притвор?

Како можете у огледало да се погледате? Плашите ли се Бога?

У видео прилогу погледајте и послушајте шта су о свему рекли Дејанови адвокати и брат:

Судија Вишег суда у Београду Ксенија Марић одредила је вечерас притвор до 30 дана уреднику портала Србин.инфо Дејану Златановићу.

Дејанов адвокат Марко Пушица изјавио је да здравствено стање новинара Златановића није задовољавајуће јер он данас цео дан није узимао течност.

„Мој брањеник је рекао да ће штрајковати и глађу и жеђи. Златановић је инвалид и притворски услови ће још више отежати његово здравствено стање“, казао је адвокат Марко Пушица.

Нема дилеме, Златановић би боље прошао код албанског судије неког у окупираном Београду. Чим је у Дневнику 2 објављена објава ЕУ и америчке амбасаде у којој се „осуђују претње на протесту за КиМ“, епилог је био јасан.

– Скандал. У болесној представи психопате, криминалца и издајникан Вучића, полтрони и бедници су неосновано одредили притвор Дамњану Кнежевићу и Дејану Златановићу, по тачкама 2. и 3. Понављање дела и утицај на сведоке. Могу да их држе колко хоће. Правосуђе је највећи канцер Србије – поручује правник Срђан Ного.

– Ово је моменат када се независно правосуђе обрише гумицом и дежурни судија поклекне и подлегне притиску дневне политике и ПР маркетингу Александра Вучића, да не би трпео/ла последице – поручује адвокат Иван Нинић.

Подсећамо, вишечасовно саслушање ухапшеног новинара, историчара и инвалида од рођења Дејана Златановића у Тужилаштву је завршено, а према речима његовог адвоката Марка Пушице, тужилац Пантелић је и пре него што је започео испитивање знао коју ће одлуку донети. А она је, по мишљењу адвоката – АПСОЛУТНО СКАНДАЛОЗНА!

Адвокат је рекао да је тужилац био коректан током саслушања према Златановићу, али да има утисак да је одлуку донео и пре него што је започео саслушање – да ће предложити судији притвор од 30 дана за историчара и новинара Дејана Златановића под сумњом да је учинио тешко кривично дело – без иједног доказа који би подржао тај предлог, а с друге стране би та одлука потпуно угрозила слободу медија, слободу говора и критичне мисли дозвољене према Уставу и законима, као и Повељи УН.

Како сазнаје Србин.инфо, Златановић је одлучан да се супротстави стравичном безакоњу у Србији и репресији Вучићевог режима једино како може у тамници – штрајком глађу!

Удружење новинара Србије (УНС) и Синдикат новинара Србије (СИНОС) су још јуче тражили хитно ослобађање новинара Дејана Златановића, који је противзаконито и насилно ухапшен на улици и притворен од среде у 22 часа.

Адвокати су истакли да предлог тужиоца Пантелића подсећа на инструисане  процесе и хајке Мила Ђукановића и његовог Катнића против Срба родољуба у Црној Гори.

Готово сви медији у Србији (Вучићеви и тзв. опозициони, грађанистички) праве исту хајку на притворенике, преносе идентичне текстове и „спинују“ да су критичари Вучића својим говорима на пријављеном скупу у Београду (на коме се на Сретење окупило неколико хиљада људи), извршили удар на уставни поредак и државу, а саопштења Удружења новинара која траже да се хитно ослободи Златановић нису објавили.


TЕРОР Притворени Србин Дамњан Кнежевић у Ургентном центру због повреда!

14:44   17.02.2023.

Према речима адвоката Марка Пушице за Србин.инфо, ухапшени Дамњан Кнежевић се тренутно налази у Ургентном центру због повреда које је задобио у притвору пошто је ухапшен на Сретење око 22 часа.

Данас је Кнежевић требало да буде саслушан пред тужиоцем, али је саслушање заказано тек пошто се у Ургентном центру установи степен повреда које је задобио од тренутка хапшења.

Саслушан је главни уредник Србин.инфо, историчар и новинар Дејан Златановић, а тужилац Пантелић је предложио да му се одреди притвор до 30 дана, што је за адвокате скандалозна одлука јер не постоји ниједан доказ за дело које му се ставља на терет, а том одлуком је и слобода говора и новинарство као професија у Србији брутално згажено јер свако има право по Уставу и закону Србије на слободу мишљења и критику власти.

Категорије:MAIL - RSS FEED

1 reply »

  1. ХАПСЕ НАЗОВИ полиција КА ПОСЛЕ ЧЕТРЕС ПЕТЕ КО ЈЕ БИЈО ЧЕТНИЧКИ ЈАТАК ДА НЕ БИ ИЗДАЈЕ НАЗОВИ савезника и окупације и стаљињове црвене армије и бомбордовања КРАЉЕВИНЕ не би МИ СРБИ ИМАЛИ ОВО ДАНАС НА КОСОВУ МЕТОХИЈИ ДА СУ ПОБЕДИЛИ ЧЕТНИЦИ И НЕДИЋЕВЦИ БИЛА БИ ДРУГА ПРИЧА ОВАКО МОЛИ СЕ БОГУ ДА ШТО ПРЕ СЕ ЗАЦАРИ РУСКИ ЦАР ДА ПОМОГНЕ ПОВРАТАК ПОТОМКА НЕМАЊИЋА ПО ЖЕНСКОЈ ЛИНИЈИ КАКО СУ ЗБОРИЛИ У КРУШЕВЦУ ДА ВИДИМО И ДОЧЕКАМО ТО ЈЕ ОСЛОБОДЂЕЊЕ СРБСТВА ОД СКАДРА ДО ЗАДРА АМИН БОЖЕ ДАЈ ЖИВЕЛО УЈЕДИЊЕЊО СРБСТВО У СЛОБОДНОЈ СРБИЈИ ЖИВЕЛИ ПОТОМЦИ И СЛЕДБЕНИЦИ АЛЕКСАНДРА ВАСИЉЕВИЋА КОЛЧАКА ЂЕНЕРАЛА БЕЛЕ РУСКЕ ГАРДЕ 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    Свиђа ми се