MAIL - RSS FEED

Александар Вучић се МОРА ПОВУЋИ из преговора СВЕ ДОК СЕ ЗАХТЕВИ СРБА У ПОТПУНОСТИ НЕ ИСПУНЕ!


ФБ Небојша Јовић 31.12.2022.

  • Александар Вучић се МОРА ПОВУЋИ из преговора СВЕ ДОК СЕ ЗАХТЕВИ СРБА У ПОТПУНОСТИ НЕ ИСПУНЕ!
  • ЛАЖ је да је Србски народ пристао да се повуку барикаде!
  • НИКО од Српске листе се није обратио народу нити га удостојио обраћања или објашњења!
  • Александар Вучић НИЈЕ РАЗГОВАРАО СА СРБИМА о уклањању барикада!
  • Разговор је обавио САМО са секташким следбеницима својим унутар ,,секте СНС – СЛ“!
  • Ако је већ уклонио барикаде, остао је још ефикаснији начин да се захтеви Срба које су и Вучић и КОАЛИЦИОНИ ПАРТНЕРИ ТАЧИЈА – СРПСКА ЛИСТА прихватили, а тај начин је, стопирање било каквих преговора све док се: Пантић, Трајковић, Аџић (где није требало изоставити ни све остале, без икакве кривице, похапшене Србе) УЗ ПОВУЧЕНЕ ОПТУЖНИЦЕ, пусте на слободу (без кућног притвора, наногица…)!
  • ДА СЕ СВЕ РОСУ ЈЕДИНИЦЕ И БАЗЕ ЊИХОВЕ ПОВУКУ СА СЕВЕРА! Као и све додатне јединице које Митровицу у окружењу држе, без обзира да ли су РОСУ или КПС!

Уколико председник Србије не уважи наш захтев, СА ПУНИМ ПРАВОМ ЋЕМО СМАТРАТИ да је од самог почетка УПРАВО ОН ЈЕДАН ОД ДИРЕКТНИХ КРИВАЦА И САУЧЕСНИКА У ОКУПАЦИЈИ СЕВЕРА И УГРОЖАВАЊУ БЕЗБЕДНОСТИ И ЖИВОТА СРБА НА СЕВЕРУ…!!!


Актуелна власт нема политичко решење за кризу на Косову и Метохији

30/12/2022 Инфослужба Двери

Данас је у Београду одржана конференција за медије на тему „Шта после уклањања барикада на КиМ?“, на којој су говорили: Горан Миленковић – председник покрајинске организације Српског покрета Двери на КиМ, Небојша Јовић – председник покрајинског одбора Покрета за одбрану КиМ на КиМ, мр Иван Костић – потпредседник Српског покрета Двери и проф. др Часлав Копривица, члан Председништва Покрета за одбрану КиМ.

Горан Миленковић: Ми тражимо право да будемо бирани и да имамо право на избор. То је нама укинуто, јер прво референдум није одржан на простору Косова и Метохије, па онда ни последњи избори. У српским срединама је могао да се организује излазак на изборе, али то некоме очигледно није одговарало.

Изражавам захвалност људима који су до јуче били на барикадама, али наш глас је немогуће чути. Урадили смо све што је до нас. Ми немамо станове по Београду и дупле плате нити имамо жељу да одемо са КиМ. После свако „победе“ актуелне власти ми имамо ново разочарење у народу, нову муку и нови кошмар. Ситуација је ових дана катастрофална и људи су разочарани. Чак су на састанку у Рашкој и људи са Српске листе били разочарани.

Небојша Јовић: Демантујем да је народ који је био на барикадама пристао да се повуче. Александар Вучић није одржао састанак са народом, већ са Српском листом.

Александар Вучић је заједно са Српском листом српском народу на Косову и Метохији забио нож у леђа. Он не само што је укидао српске институције, већ је терао Србе да морају да постану косовари. Оно мало наде која нам је остало након 10 година лажи и издаје и мало вере да ће председник барем једном бити уз свој народ – он је то уништио. Тражимо да се укине Канцеларија за КиМ, ми немамо никакве користи од ње.

Иван Костић: Уклањање барикада није решило ниједан проблем због кога су оне постављене. РОСУ је и даље присутан на северу КиМ у својим нелегално подигнутим базама. На тај начин и даље постоји могућност да Срби са севера КиМ буду малтретирани, киднаповани и хапшени од стране снага безбедности лажне државе Косово.

Актуелна власт мора да промени досадашњу политику око Косова и Метохије, као и преговарачку платформу. Док год председник Вучић не схвати да су преговори под окриљем Брисела пут ка признавању лажне државе Косово, ми ћемо се и даље вртети у круг. То је јуче нагласио и амерички амбасадор, који је рекао да се нада да ће се у јануару наставити преговори између Београда и Приштине, са циљем потписивања споразума о нормализацији односа. Због тога је једино реално и оптимално решење у овом моменту да наша власт тражи враћање преговора под окриље УН, као што је и било до 2010. године. Суштина таквог оквира преговора је у томе што, поред представника ЕУ и САД, треба да буду присутни и представници Русије.

Часлав Копривица: Не само што нису испуњени захтеви због којих се изашло на барикаде, већ је држава своје грађане изневерила. Срби са КиМ не верују више Александру Вучићу. Постоји списак од преко 600 људи које потражују пара-правна тела лажне државе Косово, и то су углавном Срби, оптужени за непостојеће и измешљене злочине.

ЕУ, САД и тзв. косовске власти раде све време заједно и покушава се створити нова реалност на терену. Реалност у којој Срба готово више неће бити на територији КиМ. Оно што је поражавајуће, имамо атмосферу страха, никад већу од 1999. године. Овде су посреди два циља од стране Запада: 1. Да се очисти Косово и Метохија од Срба; 2. Да се изврши притисак да се потпише и да независност тзв. Косову.

Категорије:MAIL - RSS FEED