MAIL - RSS FEED

Окупација ДА, Капитулација НЕ – ПРОГЛАС О ОКУПАЦИЈИ Косова и Метохије (17.9.2011)


Заједничко саопштење
Свесрпског националног већа „Срби на окуп“
и Српског националног већа Косова и Метохије
дато 17. септембра 2011. године;

Привржени идеалу слободе, надахнути косовским заветом, водећи рачуна о будућности нашег потомства, али не заборављајући обавезу поштовања воље и жртава наших славних предака који су нам створили и у аманет оставили на чување Србију;

Одлучни да зауставимо и спречимо даље комадање и окупацију Србије, сабрани са благословом и под председавањем Преосвећеног владике Артемија, усвојили смо и обзнањујемо на знање српској и међународној јавности:

КОСОВО И МЕТОХИЈА СУ ПОД ОКУПАЦИЈОМ

Косово и Метохија нису само део српске територије већ су темељ и српске историје, националног и државног идентитета. То знамо и осећамо ми Срби, али знају и наши непријатељи. Зато, вековима, а посебно читаву последњу деценију, колико траје најновије мучење и прогон нашег народа и цркве у тим нашим матичним земљама, наши непријатељи траже модел како да за сва времена одвоје од Срба и Србије најсветију српску земљу.

Вашингтонска и бриселска администрација удружене са својим чиновницима који се представљају као Председник и Влада Србије, стварају вишегодишњи привид о међународним преговорима и бригама за праведно решење за Косово и Метохију.

Међутим, најновије деловање, изјаве и планови актера ове драме оголили су све лажи и подвале. Косово и Метохија су под најтежом окупацијом !!! Није то први пут у нашој историји, али први пут у историји Србије, окупатори су пронашли Србе који преговарају и постепено стварају услове за дефинитивно издвајање Косова и Метохије из Србије.

Тадић и његови сарадници се заклињу да никада неће признати независност Косова и Метохије али све раде, да уценама, притисцима, сејањем страха, прогоном народних и црквених вођа, поткупљивањем натерају Србе који живе на Косову и Метохији да они признају државу Косово. Да се Власи не досете, окупатори заједно са Тадићевом кликом глуме преговоре, конструишу кризе, шире страх…како би на крају понудили решење у виду аутономије за север (сличну подвалу већ су применили у случају Републике Српске Крајине наметањем тзв. Ердутског споразума који би обезбедио аутономију за Србе вуковарског краја. Данас после петнаест година сведоци смо шта је од те наводне српске аутономије у Вуковару остало.). То ће се, као и у случају Вуковара, представити као победа за Србе. Наравно, то јесте победа за Тадићеву клику, која ће се извући код својих наредбодаваца јер је испунила и најтежи задатак „на европском путу“. Као и сваки пут њихов успех и добре оцене у Бриселу плаћају се српским територијама и на штету животних интереса српског народа.

Како би спречио овај ђавољи план, српски народ, ма где живео, нарочито онај који живи на Косову и Метохији, мора прогласити окупацију Косова и Метохије.

Данас, ми, чланови Српских националних већа, доносимо такву одлуку. О томе ћемо обавестити домаћу и међународну јавност и затражити помоћ како би се изборили за слободу.

Због свега што су чинили или намеравају да чине Тадић и његови однарођени помоћници, изгубили су право да преговарају о будућности Косова и Метохије.

Београдски режим Бориса Тадића окупатора сматра партнером, са њим преговара и договара, постиже споразуме и уговоре, али увек и искључиво на штету Србије и србског народа, посебно оног на Косову и Метохији.

Када би непријатеља назвали и правим именом – ОКУПАТОР, а стање на Косову и Метохији у последњих 12 година – ОКУПАЦИЈОМ, онда би се и понашали као под окупацијом: трпели и борили се до коначног ослобођења.

Упозоравамо НАТО и шиптарску терористичку и окупациону власт у Приштини да не прихватамо ни један договор и споразум који су потписали или ће потписати са Тадићем и његовом коалицијом. Уговори склопљени у време окупације, под уценама и на превару су увек били неважећи.

Посебно истичемо, нећемо толерисати даље претње, угрожавање безбедности и покушаје асимилације српског народа Косова и Метохије. Они који то чине или намеравају да чине, врло брзо ће се сусрести са легитимним облицима самоодбране.

Подсећамо наш народ да није срамота потпасти под окупацију али је сигурно срамота хвалити окупатора и са њим сарађивати. То не само да је срамота него је и највећи грех према нашим прецима који су се стотинама година борили док нису ослободили Косово и Метохију од тешке и вишевековне турске окупације.


ПРОГЛАС О ОКУПАЦИЈИ

Српски народ окупљен око Свесрпског националног већа Срби на Окуп и Српског националног већа Косова и Метохије дана 17. септембра 2011. године

због:

  • непоштовања Устава Републике Србије
  • отворене помоћи коју међународна заједница оличена у ЕУ, САД и НАТО-у пружа шиптарској сепаратистичко-терористичкој „влади“ у намери отимања дела територије државе Србије
  • кршења међународних споразума, и међународног права и непоштовања преузетих међународних обавеза од стране многих чланица УН-а
  • кршења Резолуције 1244 СБ УН из 2008. године од стране представника међународне заједнице на Косову и Метохији, који су дозволили сепаратистичкој шиптарској влади да успостави граничне и царинске прелазе на државној граници Србије према Албанији, Црној Гори и БЈР Македонији
  • кршења Резолуције 1244 СБ УН из 2008. године, које КФОР и ЕУЛЕКС чине пружајући подршку шиптарским терористима и сепаратистима при успостављању незаконитих, тзв. граничних и царинских прелаза на тлу Србије

проглашава:

Косово и Метохију окупираним делом Србије, које се налази под тренутним међународним протекторатом, до повратка у уставноправни поредак државе Србије!

Такође, због:

  • противуставног преузимања власти и вођења државе, и због издаје националних интереса под окриљем ЕУ од стране представника режима Бориса Тадића на тајним преговорима са шиптарским сепаратистима и терористима у Бриселу

проглашава ништавним све досадашње и будуће споразуме које ненародни режими буду договарали и потписивали у име србског народа и државе Србије!

Како чинили, тако нам Бог помогао!

ОКУПАЦИЈА – да

КАПИТУЛАЦИЈА – не

Србија, 17. септембар 2011. године
Свесрпско национално веће Срби на окуп
Српско национално веће Косова и Метохије


Извор: Срби на окуп

Повезани текстови на СРБском ФБРепортеру: 17. септембра 2011. – Догађај који је разоткрио саучесништво режима у Београду у издаји Косова (видео)

Категорије:MAIL - RSS FEED

1 reply »

  1. ЗА МЕНЕ ЈЕ ОВО АМАНЕТ ЗАКЛЕТВА ШТО ЈЕ ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ ЗБОРИЈО НИЈЕСАМ МОГАО ДА ВЕРУЈЕМ КАКО полиција ПРАТИ ВЛАДИКУ И МОНАШТВО ДА СУ ТАКО ПРАТИЛИ ШТА усташе и шиптари раде у емиграцији СПРЕМНИ БИ ДОЧЕКАЛИ РАТ ДА ЛИ ОНИ ЗНАЈУ ЂЕ ЋЕ ИМ ДУША ИЋИ ЗБОГ МАЛРЕТИРАЊА ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА У ЊЕМУ САМ ВИДИЈО СВЕТОГ САВУ ПАМЕТАН СМИРЕН ЧОЕК ИЗ НАРОДА КАКО МИ ЗАГОРАНИ ЗБОРИМО БОГ ОДВАЈА ЖИТО ОД кукоља ЖИВИ БИЛИ БРАЋО И СЕСТРЕ СРБИ СУ РАЗУМЕЛИ ЗАХТЕВ ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА И ТАКО ПОСТУПАЈУ СВАКО ЋЕ ПРЕД БОГА ДОЋИ И ПРЕД БОГОМ ЋЕ ДА ОДГОВАРА КАКО ЈЕ БРАНИЈО СРБСТВО ИЛИ недај БОЖЕ ИЗДАО И ПОСТАО сарадник окупатора и шиптара

    Свиђа ми се