MAIL - RSS FEED

Пред очима Бога – Интервју са фармацеутом који није хтео да ћути


Поштовани читаоци, пред вама је текст који говори о савесној и храброј одлуци др Никол Бланд, фармацеута, која је поступила у складу са својим дубоким уверењима и професионалном етиком. Њен поступак је доказ да глас савести постоји код свих људи, као Божјих створења, чак и код оних који нису рођени у православној вери, као што је то др Никол Беланд (Напомена: Др Беланд је протестантске вере која је отпала од католичке те су зато и једни и други јеретици и непријатељи Христови и њихова веровања треба одбацити јер су опасна по душу). Поред важног сведочанства о притисцима које трпе професионалци у здравственим службама, издвајамо и важну поруку коју је упутила др Беланд свим читаоцима и својим колегама: Ако не тражите истину нећете је наћи. Као православнима, нама је значајна и духовна страна ове поруке: Ако не тражите Истину нећете је наћи.

____

Пред очима Бога – Интервју са Никол Беланд,
нашим локалним херојем фармацеутом

„Ово је био дуг процес, а не одлука донета у тренутку…
Морала сам да донесем одлуку која је исправна пред  Богом”

Др Никол Беланд

Извор: In The Eyes Of God Interview with Nichole Belland Our Local Pharmacist Hero, 22.10.2021.

Желимо да почнемо наш интервју изјавама др Никол, које чак и онима који посматрају са стране довољно говоре о овој невероватно храброј жени.

Многи су видели или чули за локалног главног фармацеута која је на видео снимку забележила дан када је била приморана да напусти посао. Доносимо вам њену страну приче.

Никол је радила за Сејф-веј (Safeway) отприлике 12 година овде у Кортезу, и има преко 20 година стажа у струци као доктор фармацеут. Дипломирала је у Минесоти на Фармацеутском колеџу 2000. године. Она је такође и војни ветеран. Подразумева се да она не само да се сећа заклетве коју је положила као војни ветеран, већ и заклетве коју је положила на почетку своје каријере доктора фармацеута. Ове заклетве не бледе с временом, већ се морају поштовати током живота. Читајући ове колумне видећете њену посвећеност овим заклетвамам својим пацијентима и њену посвећеност Христу, како ју је то водило ка томе да буде поштовани и вољени ослонац наше заједнице, и шта јој је дало храброст да проговори.

Др Никол Беланд, лепо лице које је познато великом броју становника Кортеза, за многе је постала локална легенда и херој. Никол је недавно јавно дала отказ на место менаџера апотеке у Кортез Колорадо Сејф-веју. Њен отказ је забележен и подељен на друштвеним мрежама у виду снимка који је брзо «експлодирао» широм сајбер света. Након постављања овог снимка, многи људи који су били Николини пацијенти су коментарисали колико ће им она недостајати.

Боб Овер, становник Кортеза и дугогодишњи клијент Сејф-веј апотеке, испричао нам је како је пре неколико година први пут срео др Беланд. Рекао је да је добио рецепт за нови лек и отишао је код Никол да је пита за њега. Боб је рекао да је „била врло љубазна“, да га је одвела у малу собу, извукла податке о том леку и заједно су их прочитали. Никада му није давала савете да ли да лек узме или не, само му је дала информације како би могао да донесе информисану одлуку. Рекао је да је се због њеног поступка осећао удобно и опуштено и да је веома захвалан на њеној посвећености и љубазности. „Она брине о својим пацијентима“

Крис Такер, још један клијент апотеке Сејф-веј, описала је др Беланд као увек љубазну и услужну: „мој омиљени фармацеут!“ Такође је рекла за наш лист да је на допуну својих лекова из Сејф-веј апотеке чекала скоро недељу дана, и запитала се да ли је можда одсуство др Беланд утицало на продуктивност и особље апотеке.

Никол је на састанак са нама дошла обучена у зелено и смиреног осмеха, и почела да прича своју причу.  

– Ово је био заиста дуг процес, то никако није била исхитрена одлука да напустим посао. Дошло је до тачке у којој сам морала да донесем одлуку да бих била исправна пред Богом.

– На мом путу у свет фармације било је пар ствари које су ме мучиле, као што је улога великих фармацеутских компанија (у наставку Биг фарма), али ковид је све променио. Претпостављам да је прва ствар у вези са тим била да су се сви плашили да добију ковид.

– То је било толико сензационализовано и статистика је била уврнута, такав производ је направљен од овога да смо сви ужаснути. Сви ми, професионалаци у здравственој заштити, гледали смо на то са чуђењем. Покушавали смо да радимо праве ствари, носили маске, пазили да се сви дистанцирају, постављали заштитну опрему и све то. Заиста смо ово схватали озбиљно и знала сам да је неколико пацијената прилично брзо умрло – наводно од ковида – и то је било страшно.

Она је наставила своју причу:

– То је било у време када је председник Трамп говорио о хидроксихлорокину, и када је био исмејан.

Рекла је да има доста истине у ономе што је говорио.

– Када је вакцина изашла – то под наводницима, ja је не зовем вакцином – сви смо знали да је прерано зато што су потребне године да се дође до било какве вакцине.

Дакле, тада је почела да се интересуje за ову причу, и то је било на почетку. Рекла нам је да „технологија МРНА заправо постоји и да се тестира деценијама на животињама, и да нажалост ниједна од тих животиња није преживела“.

– Дакле, први знак опасности је био тај што су тим различитим животињама, творовима, мајмунима, мишевима и осталима, даване инјекције и све би било у реду и они би прошли ту прву почетну препреку. Затим би се поново излагале вирусу, некој врсти корона вируса, и оне би тада добијале појачану зависност од антитела – цитокинску олују, и умирале.

(Током цитокинске олује, различити инфламаторни цитокини се производе много већом брзином од нормалне. Ова прекомерна производња цитокина изазива позитивну повратну информацију код других имуних ћелија, што омогућава да се више имуних ћелија регрутује на место повреде, што може довести до до оштећења органа.) (News Medical.net)

Рекла нам је да је у почетку била забринута због дугорочне слике онога шта ће ово учинити имунолошком систему. Рекла је:  

– Видимо да се то тренутно одиграва, али главни медији су урадили спектакуларан посао цензурисања, они гурају наратив који је потпуно нетачан. Они покушавају да кажу да су невакцинисани они који вакцинисане чине болеснима. Па звучи глупо када то кажете наглас, зар не?

Она је мало тога знала када је започела интензивно истраживање, проверавајући ресурсе својим образовањем, својим искуством и Христом који је води. Стигле су и прве „вакцине“. Никол је нестрпљиво отворила кутију, извукла папирни уметак, да би открила да је празан. Да, добро сте прочитали. Нити су дата упозорења, ни могући нежељени ефекати, нити састав.

Замолила је своје претпостављене за премештај да њеним пацијентима не би давала нешто што јој није пријатно, јер није било јасних индикација о интеракцији са лековима или здравственим стањима. Добила је кратак одговор – да ће добито отказ ако не даје ковид вакцине. Др Беланд је већ следећег дана узела одсуство на лични захтев.

Први круг вакцинације био је у домовима за помоћ и негу. Почела је да примећује да су у тим домовима, у року од 7 – 10 дана након примања вакцине против ковида, пријављени смртни случајеви. Неки од умрлих су били њени пацијенти. Такође је приметила да није било пријава о корелацији између вакцине и смртних случајева. Пред њом је био тежак пут, да гледа то што јој је пред очима и да сазнаје информације које ће је узнемирити.

Др Беланд је говорила језиком науке информисано износећи чињеницу за чињеницом, да смо одлучили да наставимо њену причу у следећим ибројевима све док је у целини не  објавимо. Количина информација у интервјуу са Никол је толико интензивна и драгоцена да ћемо, да би били фер према нашим читаоцима и њој, разговор објавити у низу чланака. Има још много тога у овој невероватној причи која ће бити настављена у следећој публикацији Кортезеових хроника.

***

Део 2 – Пред очима Бога, интервју са др Никол Беланд

Извор:
*Part 2* In The Eyes Of God With Dr. Nichole Belland, 30.10.2021

Осврнимо се уназад, на време када је вакцина стигла. Др Беланд се подсетила тих дана ради нас.

– Када је вакцина стигла људи су чекали у реду, а телефон је звонио непрекидно ради заказивања термина за вакцинацију. Па, на почетку смо имали директиву о здравственој заштити, она је долазила од ЦДЦ-а, од одељења за јавно здравље. То је у супротности са оним што сам открила у свом истраживању, али људи то захтевају, лекари то гурају. И … ок… дајеш им.

Др Беланд се мало померила на својој столици као да јој је због овог подсећања било мало непријатно. Наставила је своју причу:

– Ми нисмо давали пацијентима информисани пристанак. Није било информисаног пристанка, било је… није било информације коју бисте пружили, чак ни оне о којој бисте дискутовали.

По протоколу, предност у примању вакцине су имали домови за негу и помоћ, и пацијенти су је тамо нестрпљиво ишчекивали. Оно што се притом дешавало потресло је др Беланд и покренуло је ка откривању истине. Она је у наставку своју причу тако добро артикулисала да смо осећали да смо на путовању са њом.

– Пођимо мало напред – рекла је др Беланд. – И док сам давала ове вакцине, у исто време и други су их давали у домовима за помоћ и негу, јер су ти домови били у првом кругу. Тамо сам видела да пацијенти умиру. Они би умрли за 7 до 10 дана након тога. Дакле, ово је утицало на моје пацијенте.

Др Беланд је поново застала и поново је променила положај на столици. Чинило се да је у њеном гласу било туге док је говорила о тим пацијентима. Рекла нам је да је најтеже што то нико није доводио у питање. Током нашег интервјуа др Беланд је показала невероватну посвећеност својој каријери и велику важност је придавала бризи о својим пацијентима. Очигледно је била забринута за њихово добро и борила се са свесним сазнањем да ствари нису сасвим у реду.

Објаснила је:

 – Било је много порицања, било је много когнитивног неслагања, много људи који једноставно нису веровали да постоји нешто штетно што би било директно дато свима. Знате, још увек је постојало веома снажно поверење у нашу ФДА, наш ЦДЦ, др Фаучија са НИАИД-ом и другим професионалним организацијама.

– Дакле, препрека број 1, као здравственом раднику је ова: ако никада нисте били сумњичави, или нисте пратили америчку историју и политику, онда не знате да наша влада није увек била искрена. Дакле, то је препрека број 1. Препрека 2 је да су нас, као професионалне здравствене раднике, на кашичицу хранили информацијама које су желели да имамо. Без нашег поимања да Биг-фарма све то форсира. Свака смерница, сваки стандард неге, сваки протокол … – Биг-фарма има удела у свему томе. Нисам то схватала док нисам почела да копам. И пронашла сам термин Рокфелеров лек, а то је била «пилула» коју је било тешко прогутати.

– Морала сам да се помирим са овим, са идејом о томе… – застала је, дубоко удахнула и рекла –  да они нису на нашој страни.

Почела је да нам прича о свом истраживању у коме се позивала на научне студије, њена сопствена искуства и образовање. Није било тешко уочити да се искрено и марљиво бавила истраживањем, као и то да је можда покушавала да демантује оно што је почела да открива.

– Видела сам да је часопис Ланцет објавио рад о хидроксихлорокину. У свим вестима се расправљало о неадекватној употреби хидроксихлорокина у лечењу ковида и о штети коју он може да нанесе. Касније је откривено да је то била лаж, и тај рад су морали да повуку. (линк) Главни медији су шкрто објавили да је то била превара. Дакле, на првом месту, постоји та лажна прича о хидроксихлорокину. Знамо да овај лек постоји већ 60 година. Даје се бебама и деци у циљу спречавања маларије. И да је у употреби већ дуго времена.

– Ако Биг-фарма може то да уради, ако Биг-фарма може бити у томе умешана и објавити то у том часопису, онда они могу објавити било шта. Онда се морате запитати колико је других… као што су опозиви лекова, где су они… Мислим.. као код Фајзера. Они су и раније имали проблема са многим својим лековима због обмањивања јавности. Колико људи је умрло од срчаног удара услед коришћења Виокса, у то време? Пре него што је пуштен, они су то знали.

– Тако да почињете да склапате све ово и роди се мрвица сумње, и тај осећај сумње расте и расте све до ове тачке… Али, мислим да људи не разумеју …. Оно што сам урадила 14. октобра није давање отказа, већ напуштање моје професије.

Др Беланд је имала више од двадесет година стажа као доктор фармацеут. Радила је за Кортез Сејф-веј 11 година. У своје образовање је уложила 250 000 долара. То није била одлука човека који „нема шта да изгуби“. То је значило да она напушта оно за шта се школовала, напушта своју посвећеност медицини и одлази у пензију. То је такође значило да напушта све што је знала и што је чинило њен свет последњих 20 година.

Док смо слушали како др Беланд препричава своју одлуку, постајало је све јасније да она има јаку етику и да је посвећена бризи о својим пацијентима. Она никако није могла да угрози њихово здравље пристајући на лажи великих произвођача лекова. Лиценца др Беланд је тренутно у процесу обнављања и рекла нам је да не зна да ли уопште жели да настави да ради у овој области. То је био тренутак изненађења током нашег интервјуа, јер то говори о њеној уверености да пацијентима треба да пружи најбољу негу коју може, а можда фармацеутску обману не би могла да избегне ако би наставила. Испричала нам је како су је испитивали приликом обнављања лиценце за рад…

– Питам се да ли треба то потпуно да напустим, треба више да разговарам са Богом о томе.

– То је било због ковид вакцина и штете коју сам видела, и целе те историје. Не могу да гледам пацијента у лице када ми постави питање о том … назовимо га леку. Не могу са 100% сигурношћу да тврдим да су информације које имам за тај лек истините. И не верујем у ниво истине онога чему су ме учили.

Питали смо је: „Дакле, посматрајући ковид, тада сте схватили да сви лекови могу доћи у питање?“

– Да, заиста сам прошла кроз период туговања због тога, јер се ми тако блиско поистовећујемо са нашом професијом, и ту ма много поноса. Била сам веома поносна што сам фармацеут, јер је требало толико тога да би се то достигло, јер постоји поштовање у заједници за ту позицију, била сам веома поштована и подржавана од ове заједнице током свог рада.

– Дакле, оставимо то по страни… рецимо само да ја не лажем о ономе што сам видела, и то је једино што ме може натерати да напустим своје пацијенате и своју каријеру. Дакле, гледала сам ово и дошла сам до тачке – не, ја то нећу давати. Тако сам донела одлуку.

Др Беланд нам је рекла да се договорила са сарадницом да та колегиница њу замењује у давању вакцина, а она ће њу мењати на издавању осталих лекова.

– То је тада изгледало као пристојан компромис … иако ми се уопште није допало што се (вакцине, прим. прев.) дају, осећала сам да немам превише избора по том питању. Онда су отворили улаз за пацијенте. (Док је говорила, њен изрази лица се променио било је видно да су њене речи биле индикатор њене бриге за добробит својих пацијената и њене уверености да ради оно што је најбоље.)

– Тако сам почела да их одвраћам, говорећи: Имам иза себе стотину сати истраживања ове теме, није ми пријатно да то дам… И већина људи је то поштовала. Рекла бих им – Можете се вратити у уторак или можете прећи улицу и примити (вакцину, прим. прев) одмах, али ја се лично због тога не осећам пријатно.

– Било је то на мој рођендан, 19. јуна. Била је субота, и ушао је један младић. Била сам сама, послала сам свог техничара кући. Изгледао је као да има око 20 година. Рекла сам му да ми није пријатно да му дам вакцину. Следећег дана директор ми је рекао да постоји притужба на мене како нисам хтела да дам вакцину, и да је упућена ка врху корпоративног ланца. То је било у недељу. Дакле, у понедељак сам примила позив од свог шефа који ми је рекао: Или ћеш дати ту вакцину, или ћеш бити отпуштена. Тако да сам следећег дана отишла на одсуство на лични захтев, у ствари на боловање – да наставим истраживање ове теме и да се саберем.

За то време, др Беланд је послала неколико мејлова свом шефу како би разјаснила свој став. Речено јој је да за њу неће бити места. Рекла нам је да је гледала људе како долазе да би примили вакцину и да је морала да се склони на страну да би имала снаге да говори.

– Знате, моје боловање је скоро истекло и морала сам да дам отказ. Није била опција да останем.

– Веома сам била поносна на нашу апотеку, радила сам заиста напорно током година да пружим људима одличну услугу, тако да када сам ушла тамо после четири месеца и видела људе у дугим редовима, и (колеге) које су и даље у незнању, и који због тога нису забринути, то ме је узнемирило. Они не заслужују ове пацијенте, не заслужују мене … њих није брига. Да будем јасна – њих није брига.

– Ово је био изузетно ослобађајући тренутак за мене, да изађем одатле и да знам да се више никада нећу вратити тамо као фармацеут. Ослобођење. Више нисам део Биг-фарме.

Направила је паузу од неколико тренутака, видели смо да др Беланд размишља. Почела је да нам говори да вакцина није решење и да људи сами треба да истражују.

– Постоји много начина да се заштитите од ковида а да не примате ове вакцине. Ковид није оружје, вакцина је оружје које се користи да би повредило много људи, као што многе и јесте.

– Мислим да, са друге стране, људи треба да схвате… (прочистила је грло и глас јој је био толико спуштен да смо могли у гласу да осетимо искреност) … да су људи задужени за ову хорор причу. Знате колико је важна улога страха. Он нам не дозвољава да јасно размишљамо, чини нас емотивним, брже доносимо закључке и брже доносимо одлуке које нису нужно у вашем најбољем интересу. Рекла бих да је то исто оно са чиме се људи суочавају када размишљају да ли ће због обавезне вакцинације остати без посла.

– Толико је страха у овоме да не можете бити објективни у доношењу најбољих одлука за себе. Када је у питању обавезна вакцинација, не могу вас натерати да примите вакцину која је одобрена за употребу у ванредним условима. Једина вакцина коју је одобрила ФДА је Комернити (Comernity). Она није комерцијално доступна, нити верујем да ће икада бити јер би морали да обелодане шта се налази у овим вакцинама, а они то неће да ураде.

– Знам шта се говори о Комернитију и другој вакцини која је преименована и да су то исте вакцине. То није истина! Не дозволите да вам ико прода ту причу. Ако сте дошли да примите вакцину зато што је то обавезно, не прихватајте ништа изузев бочице на чијој етикети стоји име Комернити.

Др Беланд се у овом интервјуу осврнула на то како су главни медији одиграли тако велику улогу у целој овој ковид збрци. (Продавање страха и продавање вакцине за ванредне случајеве.) Желимо да додамо на овом месту да су медији места за рекламирање великих фармацеутскох компанија. Потребно је само минут да се види колико су медији заинтересовани за све ово.

(молимо вас да одвојите минут да погледате овај веома речити видео)

– Тако да људи верују, јер су им медији рекли да је Фајзер вакцина одобрена… кажу: узмите Фајзер вакцину. И сви знају да постоји нека Фајзер вакцина… Они не схватају да је то мамац за пецање људи. Дакле, знајући све ово, треба да одете тамо и примите ову ковид вакцину зато што је то обавезно.

Она је такође говорила и о здравственим радницима:

– Без обзира у ком се здравственом сектору налазите, ви имате неки страх, јер – или се плашите да добијете ковид, или се бојите да ћете изгубити каријеру и идентитет, или сте малтретирани од стране наших медицинских/апотекарских одбора/или послодаваца.

– Стално добијам питање: зашто већи број људи не каже нешто? Па, зато што би остали без својих шестоцифрених каријера око којих су се толико трудили да би их стекли. Толико је страха који утиче на  нечије одлуке о ономе што је добро за себе и за човечанство.

– Мислим да постоје одређени играчи који добро знају шта раде, али не верујем да то зна обичан лекар примарне задравствене заштите, породични лекар или ваш локални фармацеут… Не верујем да они свесно повређују људе. Они једноставно не могу то да виде…још.. Оно у у вези свега овога што ми се не свиђа је ароганција неких незналица који не посвете ни дужну пажњу да бар погледају другу страну аргумената у вези са овим вакцинама.

За сада ћемо завршити овде и наставити интервју следеће недеље. Питаћемо др Беланд да ли је имала било какве разговоре са неким другим професионалцима у Кортезу који се слажу са њеним мишљењем. Додајмо да је била част разговарати са др Беланд. Заиста поштујемо њену отвореност да исприча своју причу из које дубоко сагледавамо њену посвећеност послу фармацеута.

https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(13)61013-2/fulltext

***

Закључак интервјуа са др Никол Беланд – Пред очима Бога

Извор: Conclusion – In The Eyes Of God With Dr. Nichole Belland, 8.11.2021.

Истиче нам време – изабери своју страну,
заузми свој став, трчи с њим и имај веру у Бога.

У другом делу покрили смо бројне теме, укључујући време када је вакцина стигла, да није било информација за информисани пристанак, о протоколу вакцинације и да је др Беланд напустила посао/каријеру. Чланак/интервју је такође укључивао истраживање вакцине, улогу великих фармацеутских компанија у медицини, део онога што је она назвала периодом професионалног туговања, њено увиђање колика је моћ страха у који је гурнуто човечанство, и да постоје одређени играчи који добро знају шта раде.

Др Беланд:

– Мислим да постоје одређени играчи који добро знају шта раде, и не верујем да то зна ваш лекар опште праксе, или ваш породични лекар или ваш локални фармацеут… Не верујем да они свесно повређују људе.

Питали смо др Беланд да ли је водила било какве разговоре са неким у Кортезу, на професионалном нивоу, ко је сагласан са њеним мишљењем?

– Од треће стране сам сазнала за једну особу која даје вакцине, а која их сама неће примити. Он размишља овако – ако они (пацијенти) инсистирају, ја ћу им дати (вакцину прим. прев). Пошто он апсолутно не жели сам да прими вакцину, онда мора да зна да ту нешто има. Он је једина особа за коју знам; Међутим, поставља се питање зашто стотине хиљада здравствених радника не желе да приме ову вакцину?

– Ја сам на супротној страни од многих који дају ову вакцину. Ја то разумем. Све што могу да кажем је да сам видела оно што сам видела и да не могу да то не видим.

Др Беланд нам је раније у интервјуу рекла да је видела проблеме са вакцином међу својим пацијентима, па чак и смртне случајеве. Питали смо је да ли је то било на почетку увођења вакцине?

„Да, али све до средине јуна (када сам отишала на одсуство) и даље сам виђала срчане ударе и друге болести проузроковане вакцином. Понекад би први траг био рецепт за разређиваче крви, јер је пацијент имао срчани или мождани удар. Понекад би пацијент био тај који би вам рекао – да, то се десило након што сам добио инјекцију. Све зависи од пацијентовог размишљања. Ако им лекар каже да то није повезано, врло је вероватно да ће пацијент то прихватити и у то поверовати. Вероватно бих и ја веровала свом лекару – зашто не бих? У овом граду постоје веома компетентни лекари и сви се само трудимо да дамо све од себе. Ја лично нисам испитивала ни један од ових случајева док нисам видела неколико случајева један за другим. Видела сам образац у који се уклапају ови пацијенати, од примања вакцине до њиховог одласка у болницу. Полазећи од моје специфичне ситуације, то ме тера да се запитам, колико је укупно људи у овом малом граду имало проблема са срчаним или можданим ударом? Веома сам сигурна да сам лично видела 12 пацијената. Математички гледано, мора их бити много више (с обзиром на то да у Кортезу постоје још четири апотеке.) У ствари, откако сам напустила посао, неколико мештана ми се обратило да поделе са мном своје приче. Једноставно не могу да станем иза ових вакцина у смислу безбедности. Тренутно видимо случајеве миокардитиса, перикардитиса – оба се сада редовно пријављују. Ова обољења се више не сматрају „ретком“ појавом, по мишљењу многих истраживача који пажљиво прате доступне податке. Иако сам видела чланке у којима се наводи да су ови случајеви благи, чврсто стојим иза тога да не постоји нешто као што је благо оштећење срца. Ови људи никада неће повратити здравље свог срца. У најбољем случају, они ће вероватно бити дуготрајни потрошачи лекова услед свог стања. Нажалост, у последње време пријављено је више случајева обољевања међу тинејџерима и омладином и ја ћу пажљиво пратити какве ће ефекте ове вакцине имати и на млађу децу.“

Затим је објаснила своју забринутост.

– Не знам зашто извештаји о случајевима обољевања услед вакцинације споро излазе на видело. Ова забринутост је изнета пре неколико месеци у другим деловима света. То је крајњи разлог због којег сам се осећала приморана да узмем одсуство – јер нисам желела да дам вакцину младом момку од 20 година, и љубазно сам то одбила. Имала сам на уму његово здравље, али тада још нису били објављени подаци који би подржали оно што сам говорила.

– У том циљу, такође сам била забринута због сопствених здравствених проблема у последњих пар година. Имала сам повишен д-димер, што је у суштини тест за крвне угрушке. Имала сам одвојено три пута повишен д-димер у последњих годину и по дана. Исто искуство се дешава и некима који су вакцинисани. Моја претпоставка је да већина вакцинисаних пацијената вероватно има повишен д-димер, а да то једноставно не знају. Сада знамо да је спајк протеин (шиљати протеин) отров, и да је он тај који узрокује оштећење ендотелијалне облоге наших крвних судова. Микро-згрушавање је стваран ефекат како од ковида тако и од вакцина. Што се мене тиче, имам свакодневне главобоље, повремено крварење из носа, модрице, хроничан константно убрзан рад срца и повишен крвни притисак. Такође сам радила магнетну резонанцу, ЦТ скенирање и ултразвук, који нису указали на промене.

Не схватајући у потпуности изјаве др Беланд, питали смо је да ли је она примила вакцину?

– Не, већ сам била изложена вирусу. Била сам изложена људима који су вакцинисани. И, да, цела ова идеја о преношењу шиљатих протеина је стварна. Да не помињем да сам забринута и око поступка са давањем ових доза у почетку, јер се у објављеним Фајзеровим податакцима о  фази испитивања (вакцине) говори о професионалној изложености коју би требало пријавити.

Одговорила сам на изјаву др Беланд  – То је веома застрашујуће!

– Да, јесте. Да ли сам онда ја потпуно вакцинисана, и то више од  нормалне особа? Нисам сигурна.

– Буквално иако сам толико времена посветила разумевању ефеката ове нове МРНК технологије, ипак се појављује више питања од одговора. Труднице, дојиље, ковид опорављени пацијенти који имају стечену природну одбрану од вируса – сви су искључени из формалних студија. Не постоје клиничке студије које су спровели произвођачи вакцина, које би оправдале давање ове вакцине заједно са другим вакцинама, као што је годишња вакцина против грипа. Има толико тога што не знамо. Ипак наш ЦДЦ каже да су сви ови сценарији зелено светло за примање ове нове технологије.

Др Беланд се вратила на време када је вакцина стигла и када је у кутији пронашла празан папирни уметак. Била је видно фрустрирана док је то поново објашњавала.

– Када сам отворила уметак из кутије било које/свих ових вакцина, била сам шокирана. Писало је: Овај простор је намерно остављен празан. Буквално нема информација о састојцима, безбедносним подацима, подацима о складиштењу, итд. Нема правих информација које су доступне фармацеутима како би били информисани, и зато ни пацијенти нису били информисани онолико колико сам сматрала да би требало да буду. Тако, када би пацијенти дошли да приме вакцину, буквално бих им показала уметак. Они би ме питали о томе и ја бих рекла – Немам појма, и држала бих празан уметак. На крају бих ставила уметак на зид и пустила да прича сам за себе. Али авај, колико је било људи који су упркос томе хтели вда приме вакцину! Пошли би кући и размишљали о томе јер сам их барем натерала да размисле, онда би разговарали са својим докторима и они би им рекли: апсолутно, то је потребно – вратите се и примите. Имала сам пацијенте оболеле од канцера који су ме питали да ли треба да приме? Рекла сам им: Не, има времена, или: Не, ти имаш ослабљен имунитет, не примај. Онколог би их одмах вратио да приме вакцину. Ох (застала је и уздахнула) то вам само говори о нивоу несвесности. Не желим да кажем да су били подли у својим мислима, тада. Али сада има довољно негативног да ако се и даље осећате онако како се осећате, то ми говори да можда нисте посветили томе дужну пажњу. То је имало пролаз само одређено време јер смо сви били заведени од стране агенција којима смо некада могли да верујемо. То вам само говори о нивоу несвесности.

Др Беланд, видно саосећајући и видно љута због ужаса онога што је открила, одмахнула је главом и наставила да нам прича:

– Нико није могао да схвати ниво зла и бриљантни план који су Гејтс, Фаучи и други саставили. Добри људи не мисле да тај ниво зла може постојати. Дакле, само да би схватили тај део… то је велика ствар коју треба сварити. Онда када сазнаш да си део тога, да су те они користили да би ширили своје поруке… то је одвратно. Осећам толику тугу и увек ћу се питати колико сам зла лично учинила.

Докторка Беланд је престала да прича, спустила је поглед, затим поново подигла и после неколико минута ћутања рекла нам је зашто се осећа као да припада овој хорор причи.

– Мислим да овде нема случајности. Мислим да сам Богу била потребна на унутрашњем колосеку, да бих могла да причам о томе. Било да сам имала ковид и била заиста болесна – мислим да је било важно да прођем кроз то да бих могла са сигурношћу да кажем људима: Да, то можете преживети, немојте се плашити, постоје ствари које можете да урадите да бисте се заштитили. Постоје третмани који делују и треба их започети рано. Али такође, морате уклонити страх. Што више страха имате, то више постајете подложнији.

Др Беланд нам је рекла да је отишла на конференцију пре око месец дана. Рекла је да је било узбудљиво што је око три хиљаде људи знало за ризике од вакцинисања. Једина ствар која се понављала на овој конференцији јесте да ако имате вољену особу са ковидом, немојте је водити у болницу. Новчана добит за ковид дијагнозу у односу на неку другу болест је као небо и земља. Ковид пацијент на вентилацији генерише далеко већи приход од других повреда/болести које нису повезане са ковидом. Она је такође објаснила како се невакцинисани потискују у други план када је у питању здравствена нега. Не кажем да се то догађа овде у нашем граду: о томе се извештава широм земље. У ствари, наш гувернер Џаред Полис управо је дао овлашћење медицинским установама да невакцинисане особе ставе на зачеље или да у потпуности одбију њихову негу под претпоставком да нема довољно ресурса за смештај. Било је неколико случајева у којима је невакцинисаним особама одбијена нега, операција итд.

– Једноставно нама се не показује истина, а ако је не тражите нећете је наћи. Не можете само да претражујете на гуглу. Сада су стручњаци толико заузети, врате се кући с посла исцрпљени, или су заузети својом породицом. Схватам како човек може да буде презаузет, и да не зна за много тога. Не знам где је та линија одговорности. Неки кажу да је то тренутак кад не знаш шта је у тој инјекцији коју убризгаваш, и сложила бих се са тим. Постоје збуњујуће варијабле због којих је изузетно тешко једноставно одустати јер су тако добри у томе да нас збуне. Сви смо ми људи; лекари, фармацеути, медицинске сестре које су у овом систему. Видите смртне случајеве од ковида, тако да можете да се играте мало са тим у глави. Онда видите потенцијални лек – ОК, играјте се са тим. Потребно је затим неко време да бисте сложили у глави целу слику.

На питање шта би могла да каже о ономе што сада зна, рекла је:

– Имам директан одговор – понестаје нам времена, не можете бити неопредељени. Бог побеђује, зато будите на правој страни. Али како да то кажете а да не звучите као потпуно луд хришћанин? Мислим да је доста нас потпуно свесно величине ове духовне битке. Понестаје времена свакоме ко није донео одлуку или ко живи у страху, и онима који дубоко у себи знају да не раде како треба. Боље да изабереш своју страну, заузмеш свој став, трчиш са њим и имаш веру у Бога. Ствари се тако убрзано дешавају – то је оно што бих  рекла људима.

– С практичне стране, сви здравствени радници су положили Хипократову заклетву да не нашкоде љдима, и знам да већина не жели да науди својим пацијентима. Они морају да обрате своју дужну пажњу и барем да истраже контра-наратив, да истраже упозорења о којима причају њихове колеге. Ако не радиш ништа поводом тога, онда се тешко може рећи да ниси саучесник. Могла сам то да разумем пре неколико месеци, разумем то, али ствари су отишле толико далеко да бисте морали да живите у пећини па да не знате за неки број пацијената који су вакцинисани и имали последице, или су умрли. Данас није тако тешко пронаћи ове случајеве. У овом тренутку, ако то ниси мало истражио пре него што убризгаш овај отров, то је на теби, зар не?

– Такође, откривено је да се спајк протеини концентришу у многим деловима нашег тела, али су високо концентрисани у јајницима и тестисима. „Да, па шта је боље него вакцинисати сву децу од 5 до 11 година? Хоће ли бити проблема са плодношћу?“ – То је тако ужасан и мрачан план да многи неће веровати да је то истина. Не кривим никога ко има проблема ово разуме. Ми смо у рату и овај вирус је биолошко оружје. Нишани су тренутно усмерени на нашу малу децу и могу само да се молим да се не суочимо са огромним последицама и смрћу. Не разумем зашто је ова препорука на снази за популацију која има тако мали ризик од заразе обољевања или преношења ковида. Забринута сам због дугорочних последица по имунолошки систем које се могу испољити и неколико месеци након вакцинације.

Када смо је питали за студије о очекиваном животном веку вакцинисаних, она је заћутала и сачекала тренутак пре него што је одговорила.

– Надам се да грешим. Када погледате студије и стварне податке прикупљене широм света, вакцинисани почињу да показују значајне недостатке имуног система – синдром попут сиде, јер је имуни систем тако значајно измењен/оштећен.

Питали смо је да ли постоје начини да вакцинисани то превазиђу, да поврате свој имуни систем?

На ово је одговорила: – Постоји неколико ствари о којима људи причају и ја бих рекла Да.

Говорила је о детоксикацији, да постоје информације о томе, различити протоколи, али није могла тачно да каже јер их сама није пробала. Дотакла се важности онога што једемо.

– Такође, важно је донети више одлука о томе шта једете, учинити све што можете да се клоните многих лекова и алкохола, одмарати се и избегавати велики стрес. Одржавање довољно високог нивоа витамина Де је важно јер су многе студије показале да низак ниво Де може повећати ризик за хоспитализацију са ковидом.

На крају нашег интервјуа споменула сам да су се након оригиналног видео снимка др Беланд како напушта посао многи људи јавили и послали приватне коментаре и питања. Било је људи који су били ужаснути; „Откуд она зна?“ „Ово не може бити истина!“ „Шта могу да урадим?“ Нисам им одговорила јер, прво, нисам квалификована, а друго, Господ ме није позвао да одговорим.

Др Беланд је завршила наш интервју рекавши нам да постоје ствари које можете учинити; једна од најважнијих је да не узимате бустер дозе.

– Ако прва није имала ефекта, ни друга, ни трећа – зашто мислите да ће четврта радити? Није у питању здравље, никада није било. Када си у страху, онда можеш да изгубиш здрав разум и то је оно што продужавају да чине. Људи који су уплашени могу да ступе у контакт са мном. Разумем их. Верујем да је ово највећи испит од Бога, да види кога ћеш следити. Да ли ћеш поћи за светом или за  Богом?

Наредних недеља др Беланд ће поделити више информација о ефикасним третманима доступним за лечење ковида, као и о протоколима осмишљеним да помогну у „детоксикацији“ од различитих токсина којима смо изложени.

Додајмо дивну Богом благословену белешку… Након што је Никол препустила молитви питања у вези посла, шеснаест дана касније нашла је други посао. Прилично је узбуђена што је ангажована са пуним радним временом у мисији Фондације за истраживање безбедности вакцина.

– Одрекла сам се своје лиценце фармацеута из Колорада крајем октобра. Захвална сам што су ме замолили да будем део тако важног циља и што не морам да страхујем од стручног одбора. Бог ме је благословио веома великом могућношћу да тренутно радим на образовању родитеља. Сви осећамо хитност овога. Подстичем све који имају питања о овим вакцимнама да погледају њихову веб страницу. Водећи научници и лекари деле све што знају; то је бесплатан, истинит извор.  http://vacsafety.org/

Непосредно пре објављивања овог текста примили смо и-мејл од др Беланд. Питала је да ли бисмо ово додали и поделили са јавношћу. У наставку је садржај њеног и-мејла.

„Свесна сам да тренутно има много случајева ковид-19 у нашој области. Не могу довољно да нагласим колико је важно бити проактиван са својим здрављем и пронаћи јефтине, ефикасне третмане за ковид. Има стотине лекара широм земље који могу да вам помогну да добијете ове лекове. Као што претпостављате, њихове услуге теле-медицине су тренутно веома тражене. Препоручује се да закажете преглед сада док сте доброг здравља, а не да чекате док будете превише болесни. American Frontline Doctors су најпознатији ресурс (aflds.org), али из истог разлога тренутно имају најдуже време чекања на термине. myfreedoctor.com који је креирао др Бен Марбл, такође лечи хиљаде пацијената, и као што име говори, они нуде своје услуге бесплатно (донације су добродошле ако сте у могућности). На крају, др Стела Имануел нуди термине преко своје веб странице на https://frontlinemds.com. Сигурна сам да постоји много више веб локација које нуде ове исте услуге, али оне које помињем су легитимне и могу да гарантујем за њих. Опет, рано лечење је изузетно важно за борбу против ковида и за спречавање дуготрајног хроничног ковида. Као лична напомена, била сам сведок да је десетак пацијената добило успешан рани третман и што је најважније, остали су ван болнице. Даље, и ја сам се успешно опоравила од ковида користећи исте лекове које дају горе наведени лекари. Национални институт за здравље је недавно признао улогу коју Ивермектин може имати у скраћивању трајања симптома ковида и надамо се да ће ова вест што пре стићи и до вашег лекара.“

***

Додатак: Видео интервју са Др Никол Беланд

______________________
Превела и приредила редакција СРБског ФБРепортера

Категорије:MAIL - RSS FEED

1 reply »

  1. СВИ КОЈИ ОД НАЗОВИ ПРЕДСЕДНИКА ДРЖАВА КОЈИ ТО ПРЕД ПРЕТЊОМ РАДЕ НЕДУЖНОМ ЧОВЕКУ ЋЕ ДА ПРЕД БОГОМ ОДГОВАРАЈУ КА И У НАШОЈ ПОРОБЉЕЊОЈ ОТАЏБИНИ КОЈУ комунисти НА ЖАЛОСТ УНИШТИШЕ ПОРУШИЛИ СУ СТАРИ НАШИ ЗБОРЕ ПРЕКО СТО СВЕТИЊА МАНАСТИРА СРБИН НА ЖАЛОСТ ПОСТА ОД МНОГИХ КОЈИ ИМАЈУ КРВ СРБСКИХ ПЛЕМИЋА НЕ МОГУ ДА ПРЕУЗМУ ВЛАСТ ДА СЕ СРБИЈА ИЗВУЧЕ ИЗ ОКУПАЦИЈЕ КОЈА ТРАЈЕ ОД 1944 ГОДИНЕ ЈЕДИНО СРБСТВО СПАШАВА КРУНА НЕМАЊИЋА И ПОВРАТАК КРАЉА ИЗ СВЕТЕ ЛОЗЕ НЕМАЊИЋА ДОЛЕ република СРБИ СУ ВАЗДА БИЛИ ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ

    Свиђа ми се