АКТУЕЛНО

ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА: Уместо силе права, примењује се право силе!


Радиша Павловић, председник Удружења ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА, реаговао је данас на обавештење објављено на сајту Народне скупштине Србије – да је у процедуру ушао Владин Предлог закона о бебама, који није прошао јавну расправу и није добио ничију сагласност. 

„Ми истину и правду о својој деци и крвним сродницима не продајемо за паре и време је да вам се коначно каже – ДОСТА ВИШЕ БРЕ – РАДИ СЕ О НАШИМ ПОРОДИЦАМА, НАШОЈ ДЕЦИ И СРОДНИЦИМА – НЕ О ВАШОЈ И ДА ЛИ БИ ВИ ПРОДАЛИ ИСТИНУ О СВОЈОЈ ДЕЦИ ИЛИ ДЕТЕ ЗА 10.000 ЕВРА – СРАМ ВАС БИЛО

Данас је у процедуру у Скупштину ушао нашминкан, сраман и увредљив Владин Предлог Закона о бебама који није прошао јавну расправу и није добио ничију сагласност – ни родитеља ни удружења. Уместо силе права, примењује се право силе.

Власт је прихватила мешовиту комисију и независне истраге, потврдила то званичним актом – да се прво све независно истражи, сазна истина о сваком појединачном случају нестанка беба и деце на и по рођењу, да сваки родитељ лично учествује у истрази и контролише све. Коме и што то није одговарало? Време је показало да смо апсолутно били у праву што смо се увек противили доношењу било ког новог Закона док се не обави пуна и независна истрага на сваком случају и нема пребацивања истраге у суд јер суд и судије не може нико контролисати ни по Закону ни по Уставу.

Ми имамо и правно обавезујући документ за потписнике, са потписом и печатом Небојше Стефановића као потпредседника Владе и министра полиције. Неколико пута смо нагласили да ћемо га бранити свим средствима ако треба и од потписника. Сада је дошло време за то и ја позивам све којима је стало до истине и правде да подрже наше наредне потезе и кораке у циљу одбране договорених независних истрага и мешовите комисије – и борбе против силеџијски наметнутог Закона.

Неколико пута смо им написали да ћемо за истину и правду о нашој деци и крвним сродницима урадити све, баш све и да ће у случају да не спроведу написано и потписано бити употребљена сва средства и сва су средства дозвољена у циљу одбране истине и правде о нашој деци, сродницима и породицама само преко мешовите комисије а не преко њихових корумпираних судија и судова.“

****

ПОВЕЗАНО:

*Удружење ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА: Павловић од министра полиције тражи ХИТАН састанак

*

————–

20.3.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић