АКТУЕЛНО

Александар Вучић се састао са директором Обавештајне службе Велике Британије


БЕОГРАД – Председник Србије Александар Вучић састао се данас са директором Обавештајне службе Велике Британије (Secret Intelligence Sevice – SIS/SIS, MI6/MI6) Алексом Јангером с којим је разговарао о сарадњи обавештајних служби двеју земаља.

фото: Фонет

Јангер борави у званичној посети Републици Србији.

Посета директора британске службе представља блиску сарадњу и пријатељство између две државе, закључили су саговорници, а наводи се у саопштењу Прес службе председника Србије.

Састанак и са Гашићем

Директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић се такође састао се са директором Тајне обавештајне службе Велике Британије Алексом Јангером.

Директор Гашић се захвалио Јангеру на посети и истакао да је након више деценија у којима је однос између две стране имао променљив карактер, долазак директора СИС потврда добрих односа и поштовања које председник Србије Александар Вучић и Безбедносно-информативна агенција (БИА) уживају од стране најзначајнијих светских обавештајних служби, као поуздан и независан партнер у региону.

„Сарадња БИА и СИС остварује се у духу обостраног интереса, као потврда нужности и неопходности размене информација кроз партнерске односе у циљу ефикасног супротстављања савременим безбедносним изазовима и претњама, пре свега тероризму, пролиферацији и илегалним миграцијама“, закључио је Гашић.

 

ИЗВОР: ТАНЈУГ/ДАНАС

—————

8.2.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »