АКТУЕЛНО

„Скандал или намештаљка режима“: Дачић каже да Србија нема оригинални Дејтонски споразум (!?)


БЕОГРАД – Шеф дипломатије Ивица Дачић изјавио је да Србија нема оригинал Дејтонског споразума (Dejtonski-mirovni-sporazum), а да је после 5. октобра 2000. године нестао и папир на којем је Ричард Холбрук потписао да Американци никада неће признати независност Косова.

„Уништен и изгубљен је и оригинални примерак Дејтонског споразума“, открива за „Српски телеграф“ Дачић, који је истраживао како су нестали споразуми који су за Србију и данас од кључне важности.

„Сви се праве блесави кад их питам, а незамисливо је да Србија нема сачуван примерак Дејтонског споразума. Сви Милошевићеви сарадници тврде, а његова секретарица се куне да је Милошевић звао и да јој је дао папир на коме је Холбрук, тадашњи главни преговарач између Запада и Србије и амерички изасланик, потписао Милошевићу (током преговора 1998. и 1999.) да Америка никада неће признати независност Косова“, каже Дачић.

Према његовим речима, тај папир је нестао, јер је све опљачкано.

„Нема ни тог папира, они су, бре, све опљачкали. Кад су хапсили Слобу, ништа није остало“, наводи Дачић за „Српски телеграф“.

Дачић је огорчен и због тога што се, како каже, не зна да је Милошевић заслужан за споразуме од којих држава и данас има користи.

„Дејтонски споразум је његово дело, као и друга ствар, оно за шта се још данас једино држимо, а то је Резолуција 1244“, наводи Дачић.

Да су документа уништена или нестала, потврдили су за „Српски телеграф“ и бивши државни функционери, али и некадашњи министри ДОС.

Једно од објашњења где је нестао „дејтонац“ пружио је бивши министар спољних послова и челник ДОС Горан Свилановић, који је тврдио да није затекао овај документ када је преузео ресор 2000. године, а да су му службеници рекли да је можда изгубљен када је архива склањана за време бомбардовања 1999. године, наводи лист.

ИЗВОР: РТВ

***

ФБР КОМЕНТАР:
Или је истина да су неки, којима то одговара, заиста склонили оригинал Дејтонског споразума, или је истина да је Дачић „потурен“ (после велеиздајничког потписа на Бриселски папир не би му то било први пут) да том причом „опере издају“ садашњег режима с обзиром на то да се већ причало о „надоградњи Дејтонског споразума због промене ситуације на терену“ и „добрим односима Бакира и Вучића, његовим одласком у Сребреницу и понижавањем србских жртава рата“… Време ће показати ко је, како и шта радио на уништавању свега србског, а судија се зна ко је, Он све гледа, прати и на крају доноси коначну одлуку… у сваком случају, ни Дачићу, ни осталима „не дао Бог да будемо у његовој кожи тог тренутка“…

——

15.8.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

  1. „Неко украо Споразум“??? Па. Дачићу, неко ко то тврди требао је прво покренути кривични поступак а то си ти, па онда изнеси јавно резултате истраге.

    Свиђа ми се

  2. ЗНА ТО НАЈБОЉЕ дачић БИЈО ЈЕ ОН СА СЛОБОДАНОМ МИЛОШЕВИЋЕМ КАД СУ ИЗДАЛИ СРБСКЕ ЗЕМЉЕ ИМА НА ЈОУ ТУБУ КАКО ОН ЗБОРИ ДА ГА ЈЕ његов тито ВАСПИТАО ТАКО ДА ЈА НЕМАМ ШТА ДА СЛУШАМ издајника

    Свиђа ми се