ДРУШТВО

Ивањица: Захваљујући свештенику Гмитру Милутиновићу и добрим комшијама, породица Јовичинац добиће свој нови дом


НОЋИМА НИСАМ СПАВАО КАДА САМ ВИДЕО КАКО ИМ КУЋА ИЗГЛЕДА…

У ивањичком насељу Црњево живи трочлана породица Јовичинац која је до скора живела у нехуманим условима. Међутим, захваљујући свештенику Гмитру Милутиновићу и комшијама топлог срца и добре воље, ова породица добиће свој нови дом.

– Нисам спавао ноћима од призора који сам затекао док сам светио водицу у породици Јовичинац. Моја парохија је велика, овако нешто нисам видео. Стварно тужно, кров се проломио и вода је буквално лила на кревет где је спавао најлмађи Зоран, увијен у поњаве и покривен целофаном. Да не говорим даље, толико тужан призор да сам се заклео да нећу стати док ови људи не буду имали услове за пристојан живот. Разговарао сам са неким колегама, њиховим комшијама и хуманим Ивањичанима и већ смо започели посао. Верујем у људе и сигуран сам да ћемо ову акцију довршити како доликује – рекао је отац Гмитар за Ноизз.

Темељ за нову, монтажну кућу површине 40 метара квадратних, добре комшије, суграђани и свештенство већ су ископали.

Сем Ивањичана, део донација стићи ће од предузећа “Бор промет”, а материјал погодан за подрум и плочу донираће “Путеви”.

И поред тога, свака помоћ је добродошла. Свако ко може на било који начин помоћи, може се укључити у акцију, јер је, како комшије кажу, још доста тога неопходно урадити и набавити како би се породици Јовичинац обезбедио сигуран кров над главом.

А породица Јовичинац, док радови трају, налази се код комшија:

– Док радови трају, живећемо у кући нашег комшије. Људи су нам изашли у сусрет као да смо им најрођенији. Захвални смо оцу Гмитру, комшијама, људима који ће донирати материјал да бисмо након толико година мучења живели у пристојним условима – каже Зоран који је у трошној кућици земљаног пода живео са мајком Милицом и оцем Љубишом.

25 Април 2017 Опанак/Ноизз

1 reply »

  1. ОДМА СЕ ВИДИ ДА ЈЕ ТАЈ СВЕШТЕНИК ЧОВЕК БОЖЈИ И ИЗ СРБСКОГ НАРОДА НА ЖАЛОСТ МАЛО ЈЕ ДАНАС ТАКВИХ ЉУДИ ТРЕБА ВАЗДА ПОМОЋИ СВАКОГ БРАТА СРБИНА И СЕСТРУ СРБКИЊУ У НЕВОЉИ СССС

    Свиђа ми се